Akim dönemi sonlanıyor mu?

Yayın Tarihi: 02/10/15 07:52
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
  • CTP içindeki kaynaklarım bana Akim'in Başbakan Kalyoncu tarafından çok yakında görevinden alınacağını söylediler. Bakınız bunu net bir bilgi olarak yazıyorum. Elbette ki Akim değerli bir bürokrattır, devlete yıllarını vermiştir. Ama ne olup bittiğini basın güvenilir kaynaklardan öğrenecek hale geldiyse, hükümet protokolü ihlal ediliyor ve Kıbtek Yönetim kurulu toplanmıyor diye haberler çıkıyorsa dahası Mehmet Ali Talat gibi bir adam İsmet Akim'den rahatsızlık belirtmeye başlamışsa, CTP içindeki kaynaklarımın çok yakında İsmet Akim görevden alınacak ifadelerine korkarım ki bende inanmaya başlayacağım.

Kıbtek özelleştirilmeli miydi yoksa özerkleştirilmeli mi? Yoksa Türkiye'den bir kablo çekip bu işe kesin çözüm bulunmalı mıydı soruları her geçen gün çoğalıyor. Bu tartışmalar devam ederken CTP Genel Başkanı Talat'ın Kıbtek zarar ediyor zam yapılması şart açıklamasıyla hepimiz irkildik. Talat'a ben dahil bir çok gazeteci sert göndermeler yaptı. Döviz bu kadar yukarılardayken zam da nerden çıkmıştı diye düşündük hepimiz. Gerçekten de öyle. Memleket bu kadar pahalıyken, döviz alıp başını gitmişken zam yapılması elbette ki düşünülecek en son şeydi.

AKİM YALAN MI SÖYLEDİ?

2015 yılının ilk yarısında Kıbtek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim'i defalarca kez konuk aldım. Akim'e kendi bağlı olduğu bakan da dahil olmak üzere başka bakanlarda saldırırken canlı yayınlarda Akim'in kendisini anlatmasına ben dahil başka meslektaşlarımda yardımcı oldu ve İsmet Akim Elektrik kurumunun zarar değil, kar etiğini, kurumun çok yakında Türkiye dahil dünyaya elektrik satacak duruma geleceğini anlattı.

Tüm bunları düşündükçe Mehmet Ali Talat, Kıbtek zarar ediyor batacak diyerek yalan mı beyanda bulundu? Yoksa İsmet Akim Kıbtek yurt dışına elektrik satacak duruma gelecek diyerek yalan beyanda mı bulundu? Kim doğru söylüyor.

Akim, elektrik kurumunun başındaki adam Sn Talat da koca partinin başındaki adam.

Koca genel başkan neden yalan söylesin ki? Açıkçası Talat bana bu noktada inandırıcı gelmeye başladı.

AKİM TELEFONLARA ÇIKMIYOR, NEDEN ?!

Bir gazeteci olarak sağlıklı bilgi yazmak isterseniz doğrudan ilgili şahısları ararsınız ve sorarsınız. Açıkçası İsmet Akim'i son iki hafta da bu olup biteni sormak ve sağlıklı bilgiler almak için hiç aramadıysam 5-6 kez aradım not bıraktım, dönen kimse yok. Bazı meslektaşlarım hariç, birçok gazetecinin de ulaşamadığını öğrendim. Benim aklıma böyle bir durumda gizlenen birşeyler olduğu algısı doğar ki İsmet Akim'in basından saklayacak bir şeyleri olduğuna inanmak istemem !

CTP içindeki güvenilir kaynaklarım İsmet beyin son zamanlarda herkese uzaklaştığını söylediler bana.

KAMUOYU AKİM'İN ALEYHİNE DÖNÜYOR

CTP içindeki kaynaklarım bana Akim'in Başbakan Kalyoncu tarafından çok yakında görevinden alınacağını söylediler. Bakınız bunu net bir bilgi olarak yazıyorum. Elbette ki Akim değerli bir bürokrattır, devlete yıllarını vermiştir. Ama ne olup bittiğini basın güvenilir kaynaklardan öğrenecek hale geldiyse, hükümet protokolü ihlal ediliyor ve Kıbtek Yönetim kurulu toplanmıyor diye haberler çıkıyorsa ve bu konuda Akim ses vermiyorsa, resmi net bir açıklama yapmıyorsa, dahası Mehmet Ali Talat gibi bir adam İsmet Akim'den rahatsızlık belirtmeye başlamışsa, CTP içindeki kaynaklarımın çok yakında İsmet Akim görevden alınacak ifadelerine korkarım ki bende inanmaya başlayacağım.

Gerek basında gerekse kamuoyunda destek her geçen gün Akim'in aleyhine değişmektedir. Bu nedenle İsmet bey kamuoyunu en doğru şekilde aydınlatmalıdır diye düşünüyor. İsmet bey değerli ve düzgün bir adamdır, bu memlekete de bilgisi, tecrübesi şarttır. Ben gidişatı kötü görüyorum. Açıkçası bir dost uyarısıdır bu.

******************

İZBUL DA KENDİ DEVLETİNİ TERCİH ETMEDİ

Çok yakında zaman ayırıp daha geniş yazılar yazacağım bir konuyu yeri gelmişken özet geçmek istiyorum. Aslında hiç ikinci yazı olarak yazılacak bir konu değil bu. Sağlık Bakanı Salih İzbul Türkiye'de Sağlık Bakanlığının anlaşmalı olduğu bir hastanede kalp ameliyatı geçirdi. Sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi basınla paylaşıldı. Sn Bakana hem geçmiş olsun diyorum hem de sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum kendisine. Ancak ister istemez aklıma gelen birkaç soruyu bir gazeteci olarak sormak geldi içimden. Elbette ki Bakan İzbul'un bir hasta olarak doktor ve hastane seçme hakkı var. Bu hak dünyada yaşayan her insanın hakkıdır ama iş bir ülke de Sağlık bakanı olunca değişiyor. Şimdi benim sağlık bakanım KKTC Devleti'nin hastanelerindeki kalp doktorlarına güvenmediği için mi devletin anlaşmalı olduğu bir başka ülkenin hastanesinde bu ameliyatı yaptırmayı tercih etti?

Bu ameliyat KKTC hastanelerinde yapılsaydı devletin sırtına yükü neydi Türkiye'de yapılınca yükü ne oldu? Şimdi Bakan İzbul muhtemelen sigortalıdır; örneğin Lefkoşa Devlet Hastanesinde bu kalp ameliyatı geçekleşseydi ne kadar ödeyecekti devletimiz Sağlık bakanı için, Türkiye'de yapıldığı için ne kadar ödenecek?

Sağlık Bakanı ve değerli bir doktor olan Salih İzbul, eğer KKTC'deki devlet hastanelerini tercih etmediyse, bir gazeteci ve bir yurttaş olarak Sn Bakanın kendi ülkesindeki hastanelere güvenmediğini düşünebilir miyim? Merağımdan soruyorum, eğer hastanelerdeki kalp ameliyatlarına güvene bilir miyiz?

Örneğin bir KKTC yurttaşı olur da kalp rahatsızlığı yaşarsa ve temenni eder ki burada değil de devletin anlaşmalı olduğu yurt dışındaki hastanelerde bu ameliyatı olsun, Sağlık bakanlığı isteyen tüm KKTc vatandaşlarını da sevk eder mi?

Bir başka soru daha sorayım hazır aklıma gelmişken Bakan İzbul'a bu ülke de Yakın Doğu Hastanesi gibi Türkiye'de ilk beşin içinde oturan devasa bir hastane varken neden Sn Bakan Yakın Doğu hastanesinde bu ameliyatı olmayı tercih etmedi ve bu devletin parasının ülkesinde kalmasına vesile olmadı?

"Diyeceksiniz ki sende amma büyüttün, adam Sağlık Bakanı nerde isterse orada ameliyat olur, zaten Bakanlığın anlaşmalı olduğu bir hastanede olmuş". İlk bakışta sade bir vatandaş olsam ben de aynısını düşünürdüm ama bir gazeteci olarak kalp hastası olan fakir Ahmet amca devlet hastanesinde olmak zorundaysa, Sağlık Bakanımın başka bir ülkede ameliyat olmasını hoş karşılamam ve bunu sorgularım.

Ayrıca Sağlık bakanlığının özellikle Yakın Doğu hastanesine olan borcu henüz ödenmemişken yine Sağlık bakanlığının Türkiye'de anlaşmalı olduğu diğer hastanelere borcunun ne kadar olduğunu da bakanlık açıklamalı.

Sn Bakan sizlere tez zamanda sağlık ve şifa dilerim, aynı zamanda bu sorulara da yazılı bir cevap gönderirseniz sevinirim .

En erken zamanda bir söyleşi yapmak dileğiyle

****************

GÜNÜN SÖZÜ

Yaşamak için bir nedeni olan, neredeyse tüm nasılları kaldırabilir.

Friedrich Nietzsche

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.