Tarım Bakanlığı bunu gördü mü?

Yayın Tarihi: 15/10/15 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Birkaç gündür gazete manşetlerinde yer alan ancak konuyla ilgili olarak Tarım Bakanlığından tıs çıkmayan bir konuyu gündeme taşımak istiyorum bugün. Zehirli domates konusu. Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu'ndan başlayalım söze. İyi bir insan, hem de herşeyi ile iyi ve değerli bir insan ama ne yazık ki iyi bir Tarım bakanı değil. Artık buna kanaat getirdim. Kendisini ne zaman arasam hemen telefonu açar ve konuşuruz ve ne zaman konuk olarak davet etsem asla gelmez. Son bir yıldır aldığım cevap "bana biraz zaman ver". CTP iktidar olduğu sürece zaten Önder bey Tarım bakanı olmaya devam edecek. CTP'nin hükümette olmadığı zamanlarda da zaten önder beyi konuk alma ihtiyacı hissetmeyeceğiz. Zira bir siyasi iktidardayken konuşmuyorsa iktidar değilken de konuşması gerekmez. Sen oradayken neden yapmadın derler adama.

TARIM'DA SORUNLAR ÇÖZÜLMÜYOR; NEDEN?

İlk önce Bakan Sennaroğlu'na yükleneceğiz zira kendisi Tarım bakanı. Yani tarımla ilgili her ne sorun varsa birinci sorumluluk kendisinde.

Üreticilerin alacakları hala ödenmiyor. Bütçe de para yok deniliyor bu konuda. Hepimiz biliyoruz ki bütçe de üreticinin alacağı para vardı ve başka bir yere harcandı. O nedenle kimse bu para yoktur demesin. Ayıp oluyor; parayı yedik napalım, başka yere harcadık yaptık bir kabahat denilse daha makbule geçer.

BATIK BİR BAKANLIK

Bu alacak ne olacak, buna Önder beyin bir hal çare bulma mecburiyeti var. Gerekirse binecek uçağa gidecek Ankara'dan isteyecek alacak gelecek. Önder bey de tarımla uğraşan biridir iyi bilecek çeklerin ay sonu ödenmemesinin ne demek olduğunu. CTP'nin hükümet olduğu bir dönemde üretici battı. Bakan Sennaroğlu dedi ki "benim kellemi alacaklarsa da bu iş düzelsin alsınlar". Elbette ki Sennaroğlu'nu görevden alsalar da bu iş düzelmez ama Önder beye bu tarz bir konuşmayı hiç yakıştırmadım. Sayın bakan güvenilir bir adamdır ve bu sorunu çözecekse Önder bey çözer izlenimi ben de de vardır. Öyle her sıkıya girince istifası cebinde, beni görevden alın demekle, kolaya kaçmakla olmuyor sayın bakan. Bu parayı bulacaksınız, bulun ki Başbakanın da Genel başkanınız da yüzü kızarsın, onlar bulamadığı için.

EROTİK SHOPTAN DOMATESLER

Geçtiğimiz gün bir markete gittim. Adını açıklamıyorum. Domates alacağım ama korkuyorum da bir yandan. Biliyorum gıda kontrolleri yapılmıyor. Benim üreticim üç tır patates gönderiyor Mersin kapısından dönüyor, ama Türkiye'den buraya zehirli gıdalar sorma gir hanına girer gibi giriyor. Baktım ki domateslerin hali erotik shoptan çıkmış gibi. Çok bariz aşırı hormon yemiş bu sebzeler. Kaç gündür gündem yoğunluğundan kaleme alamadım, fırsat bugüneymiş. Yayınlıyorum domatesin fotoğrafını. İş mi Önder bey bunlar?

Şimdi Tarım Bakanı Sennaroğlu, üreticiyi ödemek için para bulamıyor, gıdaların denetimi yapılmıyor gıda güvenliği sıfır, kaçak et aldı başını gidiyor. Dostluğumuza sığınarak soruyorum Tarım Bakanlığı ne işe yarıyor bu ülke de ? istifa edin Önder bey gerçekten istifa edin. Eğer bu beceriksiz hükümet yüzünden görevinizi başarıyla yapamıyor ve tarım üreticisinin ve halkın yanında zora giriyorsanız, küçük düşüyorsanız istifa edin. Yazık oluyor bu ülkeye ya da elinizi masaya vurun.

Allah aşkına yanlış bir şey söylüyorsam düzeltin beni.

Olacak iş değil, gerçekten olacak iş değil. Memlekette üretici aç, gıdalar kontrolsüz. Nasıl yaşayacağız bu ülke de?

MALİYE BAKANI DA İSTİFA ETSİN

Gelelim Maliye Bakanı Başoğlu'na. Hayatımda bir kez dahi kendisini görmedim. Resimlerine bakmasam internetten, yolda görsem tanımam. Programa çağırdım, çağırmadan da soruşturdum. Boşuna arama ne telefonlara çıkar ne programlara çıkar dediler. Zeren bey döneminde de aynıydı şimdi de aynı. Şimdi Bakan Başoğlu da kendine göre haklı. CTP'deki bir zümrenin desteğiyle bakan oldu. Güzel; kaliteli de bir adam aynı zaman da onu teslim edelim ama parası olmayan bir bakan. Bulacak kardeşim, bulacaksınız. Hükümet olarak maliye olarak bu halka borcunuz var, bulacaksınız, ödeyeceksiniz. Ya da böyle hükümetçilik olmaz deyip istifa edeceksiniz. Çünkü gerek Sennaroğlu gibi gerekse Başoğlu gibi kaliberi yüksek adamlar başarısız yönetici durumuna düşmemeli.

Maliye bakanlığının para toplama, vergi toplama konusunda ne tür projeleri var, ne yapacak, nasıl bir yol izleyecek. Yoksa maliye bakanının tek görevi Başbakandan da değil Sn Talat'tan gelecek talimatları yerine getirmek mi?

İkinci Cumhurbaşkanı, CTP-BG Genel Başkanı, Gölge Başbakan Mehmet Ali Talat'a hiçbir şey diyesim yok. Günlerce bir odaya kapanıp KKTC'yi düzlüğe çıkarma planı yerine muhtemelen solitari oynadı diye düşünmeye başladım. Bu ülkeyi kurtaracak planınız, vizyonunuz nerede beyler ?

Ben bunları yazıyorum ya herkesin gücüne gidecek biliyorum ama memleket sizi bir daha seçmeyecek, bu şansı iyi değerlendirin ve bu halkın kahramanı olun diye uyarıyorum. CTP bu ülkenin şu an tek umudu ve iktidarda ! ne oldu bu partiye böyle?

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Ne acıdır insanın bildiğini anlatamaması. 'Ben' deyip susması, 'sen' deyip ağlamaklı kalması.

NAZIM HİKMET

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları