Devletten maaş çeken anticiler tarikatı

Yayın Tarihi: 20/10/15 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Kendi kendini sevmeyen, antici olan, Rum tarafına sevda düşüren, kendini Türk saymayan, devletinden nefret eden herkese bir yere kadar saygım var çünkü bu onların tercihi, artısını da eksisini de kendi içlerinde yaşadıkları çelişkiyi de kendileri çeksinler ama devlette memur olup da okkayla maaş çeken ve eylem yapan açıklama yapan kişiler yüzsüzlük yapıyorlar. Hem devletten kap maaşı hem de devlet aleyhine nümayiş yap. Bu saygı duyulacak bir durum değil.
  • Ancak bir de devletin kurumlarında memur olan, para çeken hem de hayli iyi para çeken ama kendi devletini ve Türkiyeyi her fırsatta protesto eden tipler var. İşte bunların hiçbirine saygım yok. Madem bu devlet mendeburdur, gamburdur, madem bu Türkiye kötü aktördür, istifa et kardeşim memurluğundan, git başka iş yap binlerce üniversite mezunu da senin yerine devlete girsin. Git kardeşim üniversite diplomanla Rum tarafında iyi İngilizcen var diye garsonluk yap, inşaatta işçi ol bakalım tadı nasıl.

Sınır kapılarının yeni açıldığı günler. Rum tarafına akın ediyoruz hepimiz, her Kıbrıslı Türk Rum marketlerini hınca hınç dolduruyor. Yıllardır düşman olarak bildiğimiz komşumuza para akıtıyoruz ama nasıl para. Herkes de bundan aşırı memnun. Rumlar da bizim tarafa geçiyor ama daha temkinli para harcama konusunda. Birçok Rumu da bizim taksiciler kazıklamayı ihmal etmiyor. Bunlar hep yaşandı hep şahit olduk.

O yıllarda sağlık cihazları satan bir Rum işadamı ile tanışıyorum, belki para kazanırız diyerekten Rum işadamını alıp buradaki doktorlarla, iş merkezleriyle görüştürüyorum. Adamın Rum tarafında hatrı sayılır bir firması var. Artık kapılar açıldı ya, Rum kardeşlerimizle iş yapacağız !

Adamı hangi işletmeye götürdüysem sinirli bir vaziyette geri döndü arabaya. En nihayet noldu neden bu kadar sinirlisiniz dedim. Adam çok ilginç bir cevap verdi bana; "Siz Türkler ve biz Rumlar aynıyız işte; kiminle konuştumsa bana cihazların pahalı olduğunu söylediler, en nihayet son birkaç girdiğim yere denemeniz için beleş vereyim dedim ama yine de pahalı dediler. Para istemem diyorum pahalıdır diyorlar. Bu iki toplum bu ön yargılarla düzelmeyecek" dedi ve ben adamı sınır kapısına bıraktım. Bir daha da görmedim. Rahat 10 yıl önce yaşanmış bir olayı anlattım size. Neden anlattım peki ona da gelelim.

Su geldi diye suyu protesto edenlere hastayım doğrusu. Üçüncü hareket mı diyenler dersiniz, su getirdin, katliamını su ile örtmeye çalışın diyenler mi istersiniz. Saçma sapan sloganlar saçma sapan eylemler.

EYLEM TÜRLERİNİ İNCELEYİN

Her memlekette olduğu gibi anti devlet düşmanlığı vardır. Kimisi kendi devletini sevmez, kimisi kendini Türk kabul etmez, kimisi Türkiye'yi istemez hatta hatta kendi kendiyle kavga eden tipler dahi vardır bu eylemleri yapanlar arasında. Herkesin kendi tercihi usta, istediğini sevsin istediğini sevmesin. Beni ilgilendirmez. Ancak bir de devletin kurumlarında memur olan, para çeken hem de hayli iyi para çeken ama kendi devletini ve Türkiyeyi her fırsatta protesto eden tipler var. İşte bunların hiçbirine saygım yok. Madem bu devlet mendeburdur, gamburdur, madem bu Türkiye kötü aktördür, istifa et kardeşim memurluğundan, git başka iş yap binlerce üniversite mezunu da senin yerine devlete girsin. Git kardeşim üniversite diplomanla Rum tarafında iyi İngilizcen var diye garsonluk yap, inşaatta işçi ol bakalım tadı nasıl.

Gıcık kapıyorum bu adamlardan. Eğer sen sevmediğin ve kabul etmediğin bir devletin maaşlı memuruysan protesto eylemi yapma hakkın yok. Tiplerde hep aynı tipler. Hatta bu memurların içinde mesleğini kötüye kullananlarda var. Hepsini tanıyorum. Birkaç belge paylaşırız günü geldiğinde.

TÜRKİYE'DEN GELEN SUYUN NESİ KÖTÜ ?

Her ülke de olduğu gibi bizim ülke de anticiler var. Anticiler tarikatı gibi bir şey. Hani şu "çarşıyız herşeye karşıyız" lafı gibi, aynen bu ekibe uyuyor. Haaa bunları eleştirdiğinde de satılık gazeteci olursun, Ankaracı olursun, AK Partili olursun herşey olursun. "çarşıyız herşeye karşıyız". Su mu geldi Kıbrısa "vay anam vay üçüncü işgal hareketidir ya bu, boğacaklar bizi bunun içinde, aha bağladılar bizi gendilerine" dediler resmen. Bu adamlar gannavuri mi içerde böyle slogan atarlar, haber yaparlar ya da konuşurlar. Yahu su geldi su; sen yönetin başkası yönetir, senin memleketinde Tarımsal politikalar güçlenecek ve üreticinin yüzü gülecek, su sıkıntın sona erecek ve dahası. Bunun nesi kötü?

AK partinin bazı politikaları beni de rahatsız ediyor, şu an Türkiye'nin içinde bulunduğu durum daha da kötüye gidebilir, sırası gelince ben de eleştiriyorum AK Partiyi hatta hatta KKTC'ye bakış açıları da beni rahatsız ediyor. Ticari konuda KKTC'nin önünün açılması için gerekli destek verilmiyor ve dış dünyaya Kıbrıslı Türkler hakkıyla açılamıyor. Ama yapılan iyi işleri de bir kulp bulup eleştirenlere şaşıyorum.

Kendi kendini sevmeyen, antici olan, Rum tarafına sevda düşüren, kendini Türk saymayan, devletinden nefret eden herkese bir yere kadar saygım var çünkü bu onların tercihi, artısını da eksisini de kendi içlerinde yaşadıkları çelişkiyi de kendileri çeksinler ama devlette memur olup da okkayla maaş çeken ve eylem yapan açıklama yapan kişiler yüzsüzlük yapıyorlar. Hem devletten kap maaşı hem de devlet aleyhine nümayiş yap. Bu saygı duyulacak bir durum değil.

****************

TALAT'TAN KURULTAY YATIRIMI MI?

Geçtiğimiz hafta Maliye Başoğlu ile Tarım Bakanı Sennaroğlu'nun görevlerini layıkıyla yerine getiremediklerinden ötürü istifa etmeleri gerektiğini yazmıştım. Etkili oldu diye düşündüm dünkü kabine değişikliğini görünce. Üç tane parti içinde etkili isim kabineye atandı. Her üçü de yakın dostlarım, üçü adına da sevindim. Tabii bu atamalarla birlikte Talat'ın gelecek yıl ki kurultayına daha rahat gideceği hissine kapıldım bir anda. Zira Akansoy, Özgür ve Şahali parti içinde genç ve gelecek vadeden ve günün sonunda Talat'ın karşısına almaması gereken isimler. Tabii kurultay ataması bu isimler yoksa kabinede bir kan değişimi bilemem ama iyi bir değişiklik olmuş onu söyleyelim. Sonuç olarak bu değişikler kurultayda Talat'a bir artı getirecek mi bunu bekleyip göreceğiz. Benim bildiğim CTP'de bakan atayarak kurultay kazanılmıyor. Artık UBP'de bile olmuyor bu işler.

****************

GÜNÜN SÖZÜ

Otunu, suyunu bilmediğin gönüllerde koyun gütme! Yoksa, 'kaçırcağın keçilere' çobanlık yapamazsın…

ŞEMS

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.