Anketler ikinci turda Üstel'i gösteriyor

Yayın Tarihi: 28/10/15 08:00
okuma süresi: 9 dak.
A- A A+
Netice olarak her üç aday da potanın içinde. Anketten yola çıkacak olursak yaklaşık olarak yaklaşık bin kişi ile bu anket yapılamadı. Yani söz konusu bin kişi anket yapmayı reddetti. Bu sayı hayli önemli çünkü gerçek fikrini ifade etmek istemeyen kişiler. Bu da demek oluyor ki % 29'larda oy alacağı tahmin edilen Ünal Üstel aslında ilk turun birincisi olabilir.

Gezici araştırma şirketi bir anket yayınladı UBP kurultayıyla ilgili. Anket sonuçlarına göre Hüseyin Özgürgün ile Ünal Üstel ikinci tura kalacak iki aday. Sıralamaya baktığımızda Ersin Tatar da üçüncü sırada yer alıyor. Ankete göre oy farkları neredeyse aynı, yani her üç adayda da birbirini % 7'lik bir farkla takip ediyor. Ankete göre 2850 kişi aranmış ancak sadece 1500 kişiyle görüşülebilmiş sayının da tam 1500 kişi olması ilginç yani neden 1515 değil mesela. Neyse konumuz bu değil. İlk önce bu anketi kim yaptırdı diye şöyle bir araştırdım, UBP içindeki kaynaklarımdan söz konusu anketin UBP tarafından yaptırılmadığını öğrendim.

Gezici araştırma şirketi zaman zaman rüştünü ispatlama konusunda da anketler yapıyor, bunu biliyorum.

Netice olarak her üç aday da potanın içinde. Anketten yola çıkacak olursak yaklaşık olarak yaklaşık bin kişi ile bu anket yapılamadı. Yani söz konusu bin kişi anket yapmayı reddetti. Bu sayı hayli önemli çünkü gerçek fikrini ifade etmek istemeyen kişiler. Bu da demek oluyor ki % 29'larda oy alacağı tahmin edilen Ünal Üstel aslında ilk turun birincisi olabilir.

İKİNCİ TURDA KİM KAZANIR MESELESİ

Anket bugün ikinci turda kim kiminle kalırsa kazanır sorusu açıklanacak. İyi yerlerden öğrendiğime göre ikinci turda Üstel her hâlükârda kazanıyor. Tabii bu seçimi kim kazanırsa kazansın oldukça zor bir dönem bekliyor hem yeni genel başkanı hem de UBP'yi. Sonrasından ziyade Pazar günü gerçekleşecek kurultayın son derece gergin ve zorlu bir havada geçeceğini tahmin edebiliyoruz. Asıl dikkat edilmesi gereken husus ise oyların sayım aşamasında herhangi bir usulsüzlüğün olmaması. İşte bu nedenle divan başkanının kim olacağı son derece önemli.

İşte yarışın popüler ismi Ünal Üstel ile önce ki gece Kıbrıs Genç Tv'deki programımda hayli güzel bir sohbet yaptık. Oldukça heyecanlı ve kazanacağına ciddi anlamda inanmış bir vaziyette gördüm Ünal beyi. İşte bu canlı yayından önemli dipnotları…

Üstel'in UBP kurultaya giderken partinin zarar görmemesi adına yaşadığı kaygılar var.

" Daha demokratik bir yönetim için 6 Haziran tarihinde tüzüğü yeniledik ancak yeteri kadar tartışmaya açılmadığı 5 ilçeden görüş alınmadığı için partinin sevk ve idaresini belirleyen tüzük örgütlerde sindirilmedi. Aceleye getirilen ve pişmeyen, yeteri katar tartışılmadan yürürlüğe konan tüzük de şimdi büyük tartışma konusu olmaya devam ediyor. Parti kurultayında oy kullanacak üyeler belirlenirken üye yazımına son 5 gün kala formların bittiğini söylediler ve ilçelere göndermediler. Ama aynı zamanda kendileri üye yapmaya devam ettiler. Son gün olan 15 Ağustos Cumartesi günü ilçe binalarını açmadılar normal kağıda yapılan başvurular ise geçersiz sayıldı. Ama bize form yok derken kendileri aynı bölgelerce yüzlerce kişiyi üye yaparak adaletsiz bir yönetim anlayışı sergilediler".

UBP KÜÇÜLDÜKÇE KÜÇÜLDÜ

"Önce genel seçimler sonra yerel seçimler ve son olarak da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan sonuçlar da gösteriyor ki partimiz hızlı bir şekilde erime sürecine sokulmuştur. Ama ne yazık ki parti başkanı ve üst düzey yöneticiler bu süreci görmemezlikten gelerek anti demokratik uygulamalarla erime sürecini kendi elleriyle hızlandırdılar. Aksine son üç seçimi de göz önüne alarak ve gerekli dersleri çıkararak partiyi önce daha demokratik bir yapıya kavuşturup sonra da önünü açmaları gerekiyordu. Seçimlerin adı ne olursa olsun hepsinin de amacı daha fazla demokrasi ve halkın iradesini ön plana çıkarmaktır. Ülke genelinde yapılan seçimler toplumumuza demokrasi, enerji ve hareketlilik getirir.Aynı durum partiler için de geçerlidir ve 31 Ekim'de yapılacak olan kurultayın asıl amacı koltukları korumak değil aksine parti yapısını güçlendirmek olmalıdır.Ama görünen odur ki bizde örgütlerin berhava edilerek onların yetkisi ve iradesine el konulmuştur bu da üzücü ve düşündürücüdür.

GENÇ VEKİLLERE BAKANLIK TEKLİF EDİLİYOR

"Ne yazıktır ki genel başkanımız ve ona yakın olan çevreler kendilerine oy vereceğini düşünenleri üye yaparken bize oy verecek olan partililerimizi hem listeden dışlama gayreti içine girdiler hem de onlara baskı yaparak tehditlere varan açıklamalarıyla tabanı hayretler içine düşürdüler."Ünal Üstel'in peşinde gidersiniz size parti içinde görev vermeyiz" diye göz korkutmaya çalışmak son çırpınışlarının bir göstergesidir. Halen bize yakın olanları sorgulamaktadırlar, esnaf olanlara iş vermemekle tehditler savurmaktadırlar. Aksini yapıp rakiplerine saygılı olup dışlama değil de kucaklama yoluna gitseler bundan kendileri de kazançlı çıkacaklardır. Özellikle genç vekillere kurultaydan sonra bakanlık teklifi yapıyorlar ama bu teklifler de işe yaramayacak, bunun farkında değiller".

Ulusal Birlik Partisinin, Küçük ve Kaşif döneminde yaşadığı sıkıntıları bir daha yaşamaması gerekiyor, bunun için de ne gerekiyorsa tüm adaylar gereken olgunluğu göstermelidirler.

Evet tekrardan kurultay yarışına dönecek olursak. Ünal beyi uzun yıllardır tanırım, sevdiğim değer verdiğim, ciddi kişiliği ve kaliteli yapısı olan insanlardan biridir. Elbette ki, Ulusal Birlik Partisi'nin önünü açacak, Ulusal Birlik Partisi'ni ileriye taşıyacak vekillerden biri olduğunu her zaman düşünmüşümdür, buna her zaman inanmışımdır.

Üstel'in arkasında ciddi bir parti desteği olduğunu açık yüreklilikle söyleyebiliriz. Özellikle bazı eski deneyimli politikacıların ve hali hazırda Hüseyin Özgürgün'ün yanında gibi görünen bazı milletvekillerinin Ünal beyi destekleyeceğini öğrendim. Tabi bu işler haliyle biraz karışık.

Zaten çoğu zaman bu destek konusunda vekillerin samimi olup olmadığını bilemezsiniz. Desteklerinde ne kadar samimi olmuşlardır bunu sandıklar açıldığı gün hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Yalnız şunu da söylemeden geçemeyeceğim bazı çevreler Ünal Bey'in sırf bakanlık alamadığı için aday olduğunu yaymışlar, bunu yaymaya devam ediyorlar. Özellikle bakanlıkların verildiği o kısa dönemi çok yakinen takip eden ve en detayına kadar bir çok şeyi çok iyi bilen bir gazeteci olarak şunu söyleyebilirim ki böyle bir durum söz konusu değildir.

Hatta hatta Üstelin bakanlık alsa dahi kurultayda aday olacağın ciddi bir şekilde düşündüğünü birçok kez yakın çevresinden duymuştum. Yani işin özeti sırf bakanlık alamadı diye aday olmuş biri değil.

EROĞLU NE YAPACAK?

Tabii kurultayın gidişatını illaki etkileyecek bir başka önemli isim daha var. Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu.

Her ne kadar siyasette şu an pasif gibi görünse de kurultayda Hüseyin Özgürgün'ün karşısındaki herhangi bir adayı destekleyeceğini yakın çevrelerinden duyuyorum. Bunun kim olacağını elbette ki bilemeyiz "Kİ BEN BİR İSİM BİLİYORUM" ancak şöyle bir nokta var ki bu yarışta Hüseyin bey her ne kadar güçlü ve popüler bir başkan adayı olsa dahi karşısındaki ekip kaybetmesi için oldukça hummalı bir çalışma içerisine girmiş durumdadır.

Bu nedenle bu kurultayın son derece gergin ve sıkıntılı geçeceğini ben de düşünüyorum umarım bu ülke siyasetine hem de Ulusal Birlik Partisi'nin bütünlüğüne herhangi bir zarar vermez.

Sohbetimiz son derece güzel geçti, keyfi yerindeydi Ünal beyin, tabii keyifli olanlar da var tedirgin olanlar da, ve tedirgin olacak olanlarda. Onlarında hangi bakanlar olduğunu günü gelince yazacağım.

******************

GÜNÜN SÖZÜ

Kimseyi suçlama, Suçlanacak biri varsa o da sensin. Sonuçta o sana küçük bir umut verdi, Sen ise ona herşeyini verdin.

Cemal Süreya

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.