Eroğlu, Tatar'ı mı destekledi?

Yayın Tarihi: 03/11/15 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Herkes ama herkes Ünal Üstel'in çok daha iyi bir oy almasını bekliyordu. Peki ne oldu da Üstel beklenilen oyu alamayarak ikinci tura kalamadı. Aynı konu zannımca Ersan Saner içinde geçerli. Yarışın başladığı ilk günlerden beri hem Üstel'e hem de Saner'e Derviş Eroğlu'nun desteği yakıştırmaları yapıldı. Adaylar bunu çoğu zaman reddetti. Kendi yaptığım sondajlarda Eroğlu'nun her iki adayı desteklediğini ben de tespit etmiştim, ta ki son haftaya kadar.
  • Bir kere Ersin bey toplum tarafından sevilen bir siyasi. Adım atmadığı el sıkmadığı insan sayısı azdır sanırım. Bu nedenle Tatar'ın elbette ki kendine ait bir oyu ve gücü var. Yani zayıf bir aday değildi kesinlikle. Ancak bu denli, yüksek oy almasını bir gazeteci ve olayları iyi takip eden biri olarak ben Derviş Eroğlu'na bağlarım.
  • Özgürgün'ün bu yarışı kazanmak için sadece 400 oy fazlasına ihtiyacı var. Bunu da bir şekilde elde edebilir ama Ersin beyin neredeyse 1800 oya ihtiyacı var. İşte bu noktada Tatar'ın hem Üstel hem de Saner'in ve keza diğer adayların desteğine ciddi anlamda ihtiyacı var. Külliyen tüm diğer adaylar Ersin beyin yanında durur ve Derviş bey de yollara inerse bu iş olur. Aksi takdirde yanlış hesap olur ve bu iş Bağdattan döner. Sn Eroğlu kusura bakmasın ama bu Tatar'ın kaybı değil hem şahsının hem de UBP'nin kaybı olur. Ben bu noktada Derviş beyi masum bulmuyorum.

UBP Kurultayının ilk aşaması oldukça önemli değerlendirmeleri yapmamıza yardımcı olacak müthiş bir fotoğraf serdi önümüze. Özgürgün, Üstel ve Tatar'ın bu yarışta ilk üçü temsil ettiğini hepimiz biliyorduk. Hem kendi gözlemim hem de genel algı Özgürgün ile Üstel'in ikinci tura birlikte kalacakları yönündeydi. Ancak yine ben dahil birçok yorumcu Ersin Tatar'ın hafife alınmaması gerektiğinin de altını çizmiştik. Zaten kurultaya giderayak Tatar en son söyleşisini de bana vermişti, Cuma günü kaleme almıştık. Peki ne oldu bu kurultaydaki Gezici'nin anketi yanıldı, birçoğumuzun değerlendirmesi tutmadı.

Kapı gibi Eroğlu faktörü karşımızda duruyor. Ancak önce Hüseyin Özgürgün'ü değerlendirelim bir. O kadar üye yazımı ve üyeleri yazarken tüzüğe uymazlığa rağmen Özgürgün yaklaşık 351 oy daha fazla alsaydı bu kurultayı daha ilk turdan bitirecekti. İlk turdan bitirmeye o kadar bir yaklaştı. Yani seçime gelmeyen üç bin kusur üyenin altı da biri gelmiş olsaydı bu yarış dün gece biterdi. Özgürgün de rakiplerini nasıl partiden uzaklaştırır onun yollarını bakar bulurdu. Ama böyle olmadı ve Tatar, Özgürgün'ün aldığı oyun yarısı kadar oy aldı.

Kabul edelim ki bir Genel Başkan olarak Özgürgün alması gereken oyu başardı ve aldı. Ama öyle ama böyle. Fakat her şey burada böyle basit bitmiyor, ona da birazdan değineceğiz. Bu bir başarımıdır Özgürgün adına evet başarıdır ama bir parça da başarısızlıktır zira o kadar üyeyle bu işi birinci turdan bitirmesi lazımdı.

ÜSTEL NEDEN BAŞARISIZ OLDU?

Herkes ama herkes Ünal Üstel'in çok daha iyi bir oy almasını bekliyordu. Peki ne oldu da Üstel beklenilen oyu alamayarak ikinci tura kalamadı. Aynı konu zannımca Ersan Saner içinde geçerli. Yarışın başladığı ilk günlerden beri hem Üstel'e hem de Saner'e Derviş Eroğlu'nun desteği yakıştırmaları yapıldı. Adaylar bunu çoğu zaman reddetti. Kendi yaptığım sondajlarda Eroğlu'nun her iki adayı desteklediğini ben de tespit etmiştim, ta ki son haftaya kadar. Her ne olduysa oldu Eroğlu'nun desteği ortadan kalktı. Yaptığım araştırmalar bana bunu gösteriyordu. Birçok UBP'li ile yapmış olduğum özel sohbetlerde Derviş Eroğu'nun hiçbir şekilde ne Üstel'i ne de Saner'i desteklemediği yönündeydi.

Peki ne yapacak diye soru sorduğumda ; "sessiz kalacak" cevabını alıyorum birçok kişiden. Gelin görün ki öyle olmadı. Derviş bey öyle anlıyorum ki desteğini Ersin Tatar'dan yana kullandı.

Ünal Üstel'in almış olduğu oy kendi çabası ve uğraşı sonucunda olmuştur keza Ersan Saner'in de öyle aksi takdirde Eroğlu'nun gücünün sıfırlandığını düşüneceğim. Koskoca Eroğlu'nun destek verdiği adaylar bu denli düşük oy almazlar.

TATAR BU OYU NASIL ALDI?

Bir kere Ersin bey toplum tarafından sevilen bir siyasi. Adım atmadığı el sıkmadığı insan sayısı azdır sanırım. Bu nedenle Tatar'ın elbette ki kendine ait bir oyu ve gücü var. Yani zayıf bir aday değildi kesinlikle. Ancak bu denli, yüksek oy almasını bir gazeteci ve olayları iyi takip eden biri olarak ben Derviş Eroğlu'na bağlarım.

Zira bir genel başkan karşısında iyi bir sonuç almak ya da zafer kazanmak illa ki bir başka güçlü ismin yardımıyla mümkündür. Ersin bey için bu kurultayda da bu isim Derviş Eroğlu oldu.

Ama gelin görün ki gerek seçim kaybeden ya da umut vade dilen adaylar şu an kelime anlamıyla Eroğlu'na dair bir hayal kırıklığı yaşıyorlar.

İşte bu nokta da kurultayın ikinci turunda Ersin Tatar'a gerekli, desteği verirler mi diye derin derin düşünmek lazım.

Özgürgün'ün bu yarışı kazanmak için sadece 400 oy fazlasına ihtiyacı var. Bunu da bir şekilde elde edebilir ama Ersin beyin neredeyse 1800 oya ihtiyacı var.

İşte bu noktada Tatar'ın hem Üstel hem de Saner'in ve keza diğer adayların desteğine ciddi anlamda ihtiyacı var.

Külliyen tüm diğer adaylar Ersin beyin yanında durur ve Derviş bey de yollara inerse bu iş olur. Aksi takdirde yanlış hesap olur ve bu iş bağdattan döner.

Sn Eroğlu kusura bakmasın ama bu Tatar'ın kaybı değil hem şahsının hem de UBP'nin kaybı olur. Ben bu noktada Derviş beyi masum bulmuyorum.

Oyların bölünmesi kurultayı ikinci tura taşıdı, yani çok adaylı seçim güya işe yaradı gibi görünüyor ama ikinci turda yarattığınız kırgınlar ve ihanetler sonrasında bu plan çökeceğe benziyor.

Şimdi anti Özgürgüncüler Tatar'a sahip çıkmak durumunda ya da tasfiye dönemine geçiş başlayacaktır. Bakınız bu kadar net yazıyorum.

**************

GÜNÜN SÖZÜ

Sen kasırgalara dayanmışsın, rüzgârIa mı yıkılacaksın.! Başka çaren yok yüreğim, dosta düşmana karşı ayakta kalacaksın.

CAN YÜCEL

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları