Kurultay mahkemelik olur mu?

Yayın Tarihi: 04/11/15 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Ne ilginç bir soru bu değil mi? Kurultay mahkemelik olabilir. En azından bunu burada yazıp bırakıyorum. Bu yönde Ersin beye bir telkin var ya da olacak diye duydum.
  • Hüseyin Özgürgün toplamda 2722 oy alırken diğer adayların oy toplamı 3390 yapıyor. Yani bu demek oluyor ki Hüseyin Özgürgün'ün karşısına herhangi bir aday çıksaydı ve mevcut adaylar Özgürgün'ün karşısındaki tek adayı destekleselerdi bu yarış birinci, turdan çoktan bitecekti.
  • Tatar'a yakın bir vekilden duyduğuma göre Özgürgün karşısındaki adaylar kendilerine oy verecek üyeleri tam anlamıyla kurultaya taşıyamamışlar. Eğer bu doğruysa bu sefere daha iyi organize olabilirler, işte o zaman herşey yolunda gider ve Tatar bu yarışı kazanır.
  • Şunu net olarak söylemeliyim ki Özgürgün'ü daha şanslı görüyorum kazanma noktasında. Bunun tek nedeni de kurultaya yazıldığı halde gelmeyen üyelerin üç bin civarında olmaları. Bu sayının büyük bir çoğunluğu Özgürgün tarafından yazdırılmış üyeler. İşte böyle bir durumda Özgürgün ve taraftarları üye yazdıkları taraftarlarını kurultaya taşıyabilirlerse bu kurultayı Hüseyin bey rahatlıkla kazanır.

UBP'de birçok şeyin değişimini de beraberinde getirecek olan kurultayın ikinci turuna gitmek için Özgürgün karşısındaki beş aday ittifak yapmaya karar verdi. Dün gerçekleşen ittifak toplantısının bir ön görüşmesi aslında önceki gece Girne'de yapıldı. Kurultayın daha ilk aylarında kaleme aldığım bir yazım aklıma geldi. Kurultayda çok aday yarıştırarak kurultayı ikinci tura düşürme planının aslında pek de sağlıklı bir plan olmadığını yazmıştım. Amaç eğer ki ikinci kurultaya kalıp kazanmaksa ilk baktığınızda son derece mantıklı bir hesap kitap gibi görünse de hiç kimse Hüseyin Özgürgün'ün binlerce üye yazabileceğini aklına getirmedi anlaşılan.

İlk kurultayda az kalsın yani bir diğer deyişle 351 oy eksikle kurultayı ilk aşamada bitirme şansı yakalamış bir aday nasıl olacak da ikinci turda al aşağı edilecek.

Hiç kolay bir durum değil. Gelin birinci kurultaydaki oyları bir karşılaştıralım.

Hüseyin Özgürgün toplamda 2722 oy alırken diğer adayların oy toplamı 3390 yapıyor. Yani bu demek oluyor ki Hüseyin Özgürgün'ün karşısına herhangi bir aday çıksaydı ve mevcut adaylar Özgürgün'ün karşısındaki tek adayı destekleselerdi bu yarış birinci, turdan çoktan bitecekti.

Bu kesinlikle önemli bir stratejik hata oldu.

Öyle anlıyorum ki tek başına bir adayın Özgürgün'ü yenemeyeceğini düşündü birileri.

TATAR NASIL KAZANABİLİR?

Ne kadar kolay sorulan ancak cevabı zor olan bir soru gibi gözükse de bizim için bunu yorumlamak hiç de öyle değil. Fotoğrafa baktığımızda bu şartlarda eğer aynı üye katılımıyla kurultay yeniden yapılırsa Tatar kazanır Özgürgün kaybeder. Çünkü Özgürgün'ün karşısındaki oylar hayli yüksek. Peki Tatar başka nasıl kazanabilir diye de bir soralım kendi kendimize. Çünkü mevcut üye ile değil dokuz binden fazla üye ile bu yarış tekrarlanacak. Tatar'a yakın bir vekilden duyduğuma göre Özgürgün karşısındaki adaylar kendilerine oy verecek üyeleri tam anlamıyla kurultaya taşıyamamışlar. Eğer bu doğruysa bu sefere daha iyi organize olabilirler, işte o zaman herşey yolunda gider ve Tatar bu yarışı kazanır.

ÖZGÜRGÜN NASIL KAZANABİLİR?

Şunu net olarak söylemeliyim ki Özgürgün'ü daha şanslı görüyorum kazanma noktasında. Bunun tek nedeni de kurultaya yazıldığı halde gelmeyen üyelerin üç bin civarında olmaları. Bu sayının büyük bir çoğunluğu Özgürgün tarafından yazdırılmış üyeler. İşte böyle bir durumda Özgürgün ve taraftarları üye yazdıkları taraftarlarını kurultaya taşıyabilirlerse bu kurultayı Hüseyin bey rahatlıkla kazanır.

ADAYLIKLAR BAKANLIK İÇİN Mİ?

Dürüst olmak gerekirse bu kadar çok fazla adayın piyasaya çıkması yalnızca bende değil bir çok vatandaşımızın aklında da bakanlık almak için aday oldular algısını oluşturmuştur. Bu ne kadar doğrudur ne kadar değildir bunu aslında bir incelemek lazım. İlk önce şunu iyi anlamamız gerekiyor aday olan vekillerin ki burada kastettiklerim Sayın Özgürgün dışındaki vekillerdir, belli ki birlikte ortak hareket ettikleri izlenimi vardır.

Bu kadar çok adayın çıkma sebebi yalnızca bakan olabilmek için midir yoksa?

Elbette ki genel başkan adayı olan herkes genel başkan olamayacağını biliyor, yani şimdi eğri oturalım doğru konuşalım, bazı adaylar vardır ki gerçekten genel başkan seçilme ihtimali yüksektir. Ama bazı adaylar da vardır ki genel başkan seçilmeyecekleri oldukça nettir

Bunu anlamamak için saf olmak lazım. Şimdi bir örnek verelim. Sayın Zorlu Töre adaylığını açıkladı. Kendisine saygım büyük, sevdiğim değer verdiğim siyasilerden biridir. Doğru tarım politikaları da olmuştur bakanlığı döneminde. Peki kazanma şansı nedir Zorlu beyin? Son derece düşük, bunu tahmin etmek zor mu peki? Hayır tabii ki. Peki bunu Zorlu beyin kendisi de bilmiyor mu? Elbette ki biliyor.

Nazım Çavuşoğlu veya Ersan Saner her biri kendi bölgesinde ve kendi bünyesinde başarılı olmayı başarmış vekillerdir ama iş genel başkan seçilmeye gelince o rüzgar var mıdır gerçekten arkalarında?

Bunu kimse yanlış anlamasın. Demem o ki adayların çokluğu aslında bir projenin uygulanmasından ibarettir bence. Bu proje de elbette ki Özgürgün'ün ve bakan atadıklarının bazılarının, bakın bazıları diyorum tasfiyesi projesidir.

Bakan olarak kalacak isimleri ben biliyorum, bunu da günü gelince yazarız.

ADAYLAR ORTAK HAREKET EDECEK

Yazımın başında da ifade ettiğim gibi adaylar dün yaptıkları toplantının bir benzerini önceki gece de gerçekleştirdiler. En azından ben öyle duydum. Hiç şüphe yok ki adayların hepsi de birlikte hareket edecek ve dişe diş bir yarış olacak bu. Öyle tahmin ediyorum ki Tatar kazanırsa kabine külliyen değişecektir.

Peki ya kazanmazsa diye bir soru da sormak lazım tabii. Beyler bu kurultayı kim kazanırsa kazansın UBP ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacak.

KURULTAY MAHKEMELİK OLUR MU?

Ne ilginç bir soru bu değil mi? Kurultay mahkemelik olabilir. En azından bunu burada yazıp bırakıyorum. Bu yönde Ersin beye bir telkin var ya da olacak diye duydum.

*******************

GÜNÜN SÖZÜ

Bu gece, seni üzen şeyleri düşünerek uyuma, bir gün, biriyle, daima mutlu olacağını düşünerek uyu. Çünkü mutlaka bir gün, biriyle, daima mutlu olacaksın..

ANONİM

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.