ELAM da Kıbrıs'ın 'IŞİD'i

Yayın Tarihi: 18/11/15 07:40
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Önce Ankara bombalı bir saldırı sonrasında kötü bir yara aldı ve bunu Fransa takip etti. Ne kadar uluslararası basını bir diğer deyişle yabancı gazeteleri takip ediyorsunuz bilemem ama Fransa'daki patlamanın ardından İtalya'da Bolonya kilisesine ve Silvia'ya düzenlenecek bir saldırının son dakika önlendiğini öğrendim. Keza İstanbul ve İzmir'e de aynı tarihlerde yapılacak bir terörist saldırı son anda engellendi. Son olarak da İngiltere en üst düzey terör alarmıyla karşı karşıya.

Antalya'da yapılan G 20 zirvesine Dünyanın en süper güçleri geldi. Tabii ki çıkan sonuçlar ve kararlar son derece ilginç. Herşeyden önce Suriye Devlet Başkanı Esad'ın aday olması daha doğrudan söyleyecek olursak dönemini kapattılar. Rusya bu işten nasıl bir menfaat sağladı bilemeyiz ama Esad'ın başka bir ülke de yaşamasına razı oldu. Bu son derece önemli bir karar çünkü gerek Obama'nın gerekse Erdoğan'ın Esad'ın gitme şartı vardı.

Bu bize aslında şunu anlatıyor İŞİD'in temizlenmesi için geniş çaplı bir operasyon başlayacak, bir diğer deyişle yine işidi destekleyenler şimdi onu temizlemek için harekete geçecek çünkü Esad artık Suriye'de olmayacak.

Peki kolay mı İşid'i temizlemek. İşid kimdir nedir ilk önce birkaç cümleyle bunu söyleyelim. İşid Saddam'ın dirildiği yeni hali. Farkındaysanız Amerika özellikle Irak'tan çıkınca yönetim zafiyeti olan Suriye'den başlayıp bölge coğrafyasına şiddet saçtılar. Vakti zamanında Saddamın generalleri Amerika'ya satılmıştı ve cumhuriyet muhafızları silah bırakmıştı. Bunu son derece iyi hatırlıyorum.

Irak savaşının hemen ardından Newyork'a yaptığım bir seyahatimde hasbelkader yanıma Bağdatta görev yapmış ve Bağdattan Türkiye üzerinden deyim yerindeyse evine dönen bir Amerikan binbaşı ile yolculuk etmiştim. Yol 11 saat gidenler bilir konuşacak konu çok ve binbaşıya Saddamın güvendiği ve Amerika'yı hayli zorlayacak Cumhuriyet muhafızları vardı nasıl oldu silah bıraktılar diye sorduğumda binbaşı bana "bırakmasalardı hepsi ölecekti" dedi ve bana uzun uzun Amerikan ordusunun ne kadar gelişmiş silah teknolojisi olduğunu anlattı. Belki hepsi ölürdü Cumhuriyet muhafızlarının fakat birçok da Amerikalı hayatını kaybederdi savaş alanında.

İşte şimdi İşid diye piyasaya çıkan ve İşide karşı savaş veren güçlü ülkelerin göstermelik bir hareket düzenlediklerini düşünüyorum ben. Düşünsenize sadece Rusya ve Amerikayı ele alalım. Uydudan kim nerede nasıl saklanıyor bilmesinler mümkün mü Allah aşkına. İstense binlerce İşid askeri öldürülemez mi?

Benim baktığım kadar basit mi olay bilemem ama G 20 zirvesinden sonra Suriye ve Irak'a müdahale belli ki netleşecek.

KIBRIS'TA BİRŞEY OLMAZ MI ACABA?

Düşünsenize Türkiye de her gün PKK yüzünden ve de başka terör örgütleri yüzünden askerlerimiz şehit oluyor, kelime anlamıyla Türkiye'nin geneline bir korku hakim. Şimdi Pkk KORKUSU GEÇTİ İşid korkusu başladı. Ya biz buradan baktığımızda öyle görüyoruz ya da Türkiye halkı terörle yaşamaya alıştığı için bunu aşırı hissetmiyor. Hemen yanı başımızda Suriye ve Irak da tam bir iç savaş ve bu karışıklık Türkiye'nin sınırların ı doğrudan etkiliyor, zaten bu savaştan ötürü de mülteci krizi ve trajik ölümlere tanıklık ediyoruz hergün.

Tüm bu keşmekeşin içerinde bir an için yukarıdan olaylara bakmayı deneyin, sizce de herşey gereğinden fazla sessiz ve durağan değil mi? Elbette ki olması gereken bu. Ancak dört bir yanımızda iç savaş, terör olayları gerçekleşirken, acaba İŞİD'in özellikle Rum tarafında varlığından söz edilirken sizce de herşey gereğinden sessiz değil mi?

ELAM DA KIBRIS'IN IŞİDİ

Zaman zaman İşid'in Güney'de konuşlu olduğu iddia edilir. Örneğin internette hızlı bir taramanın ardından. http://www.yalquzaq.com/?p=29406 paylaştığım bu linki internetten girip okumanızı tavsiye ederim. Yazılı basınımızı takip edenler internette de aynı yazımı bulabilirler. İşid'in Güneyde konuşlanmış olabileceği ya da konuşlanabileceğini yazan birçok haber bulabilirsiniz. Güney Kıbrıs suç örgütlerine kucak açma konusunda daha rahat davranıyor. Gelelim Elam ismindeki faşist örgüte. Önceki gün saldırı, dün de yaptıkları eylemlerin ardından açık söylemek gerekirse müzakere masası zora girmiştir ya da pek yakında girecektir. Göreceksiniz ki hiçbirimiz tasvip etmiyoruz ancak görüşmelerde güvensizlik oluşacak, en azından oluşma tehlikesi var. Hiç kimse unutmasın ki bir insanın en temel ihtiyacıdır güvenli ve huzurlu yaşam. Düşünsenize Elam örgütü neden Kuzeye geçip toplanıp bir eylem yapmıyor, yapabilir mi? Neden Kuzey'e geçip Türklere saldırmıyorlar?

Okuldan evlerine dönen ve yaşları hayli küçük olan çocukların herhangi birinin saldırı sonucunda ölmesi ya da yaralanması sonucunda neler olabileceğini düşünüyor musunuz? Adeta Kıbrıs'ın da İşidi Elam oldu

"barış hemen şimdi, inadına barış" güzel bu söylemlerde yakın geçmişimizde Rum komşunun Türk komşusunu öldürmekten dahi çekinmediğini unutmayın. Ne kadar da banal ve ne kadar da eskide kalmış şeyler diyenler var belki ama Elam'ın yaptığı saldırılar, yaptığı eylemler hala bunların olabileceğini anlatıyor bize. Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Eoka olayları öğrencilerle başladı açıklaması aslında doğrudan ve yüksek olan kaygıyı ortaya koymaya yetiyor.

Şimdi anlıyor musunuz neden Türkiye'nin garantisi olmadan bir antlaşma olmaz, olamaz. Elbette ki Rumların hepsi Türk düşmanı değil, seveni ve umursamayanı da var nefret edeninin yanında ama şu soru aklımdan çıkmıyor; "tarih ya gerçekten tekerrürden ibaretse" ! Umarım sınır olayları yeniden patlak vermez.

Sizi aldatan bir eşe "olsun ben ona güveniyorum" demeye devam etmek de bir seçenektir tabii.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Sen yoksun. Boşuna yağıyor yağmur. Birlikte ıslanmayacağız ki. Özlemlerde ayrılıklar da boşuna öyle uzaklardayız. Birlikte ağlayamayacağız ki.

AZİZ NESİN

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.