Arabacıoğlu: "Genel Başkan artık ara vermeli"

Yayın Tarihi: 02/12/15 07:38
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Demokrat Parti Lefkoşa Milletvekili, Mustafa Arabacıoğlu ile güzel bir söyleşi yaptık. Arabacıoğlu bugüne kadar dürüst ve düzgün kişiliğiyle tanıdığım ender politikacılardan biri olmuştur. Soracağınız her sorunun bir cevabı vardır Arabacıoğlu'nda. Kıbrıs konusundan tutunda darmadağın olmuş ve sağlık bakanı tarafından son derece başarısız bir vizyonla yönetildiğine inandığım sağlık sistemini de konuştuk. Hemen yeri gelmişken söyleyelim Arabacıoğlu, uzun yıllar hekimlik eğitimi alan doktorların mesai saatleri dışında ikinci iş yapmasına sıcak bakıyor. "ben yasakçı zihniyete karşıyım, bir doktor neredeyse 35 yaşına kadar okuyor, o insana günde sadece 7 saat çalışacaksın diyemezsiniz. Tabii doktor isterse mesai saatinin dışında da çalışacak. Bakınız kimse yanlış anlamasın mesai saatinde çalışacak demiyorum. Doktorların mesai saatleri dışında mesleklerini yapmasına karşı değilim" dedi ve sağlık sistemindeki sorunları anlatarak sağlığın bir devlet politikası haline gelmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Sohbetimizin sonunda kendisine Demokrat Parti'nin siyaseten geldiği durumdan mutlu olup olmadığını sordum. Arabacıoğlu "tabii sıkıntılar var ama Demokrat Parti barajı geçmez konuşmalarına katılmıyorum" dedi ve ben hem kurultay tarihlerini hem de Genel Başkan Serdar Denktaş'ın ara verip vermemesi gerektiğine yönelik bir soru sordum kendisine. Arabacıoğlu bu soruma karşılık "öyle düşünüyorum ki genel başkanın bir ara vermesi zamanı gelmiştir. Yeni yüzler gerekiyor. Genel başkanla bir sorunumuz yok bunu söyleyim ancak ben her zaman değişimden yana oldum. Ocak-şubat 2016 tarihi gibi genel kurulun yapılması gerekiyor. Bence genel başkan bir ara vermelidir artık. Ben hep değişimi savundum. Salih bey de Serdar beye karşı aday olduğunda Salih beyden yana tavır koymuştum. "burada Salih Coşar'ı kastediyor" dedi.

Kendisinin aday olmayı düşünüp düşünmediğini sorduğumda ise "aday olmam konusunda sürekli davetler bana var ancak ben siyasetten uzaklaşıyorum. Bu nedenle adaylığa pek sıcak bakmadığımı söylemek isterim. Tabii siyasette çok da kesin konuşamazsınız ancak genel başkanlık çok fazla kendi vaktinden feragat etmek gerektirir. Bu manada genel başkanlık fikri benim için henüz zorda. Ama Demokrat Parti de bir değişim şart" diye yanıtladı.

Mustafa bey sorularıma oldukça net yanıtlar verdi ancak bende aday olmayı düşünüyor fakat henüz buna tam olarak karar vermedi izlenimini bırakı. DP genel Başkanı Denktaş ise bir süre önce kurultayda aday olacağını ifade etti diye hatırlıyorum. Bakalım ne olacak. Öyle anlıyorum ki Sn Arabacıoğlu ya aday olacak ya da Serdar beyin karşısına çıkacak bir başkasını destekleyecek.

**************

MESAJINIZ VAR

Sn Ahmet Davutoğlu; KKTC'ye en sık gelen başbakan unvanını almış bulunuyorsunuz. İyi saatte olsun Sn Beşir Atalay da, Tayyip beyin tavsiyesi üzerine sık gelirdi. Bence bir gününüzü de Selimiye meydanında vatandaşla kahve içerek geçirin, Kıbrıslı Türkler samimiyeti sever. Su işi tatlıya bağlanır umarız.

Sn Kudret Özersay; partiyi açıklamanız an meselesi diye duydum. Yeni yol partisi isminden ziyade Halk Partisi olacakmış adı deniliyor. Kurun şu partiyi artık, sene bitti.

Sn İsmail Arter; zor şartlar altında belediye başkanlığı yapmak kolay olmasa gerek. Mağusaya son zamanlarda su ambargosu uygulandığını duyuyorum. Kimse bunun sorumlusu söyleyin topa tutalım.

Sn Mehmet Hulusioğlu; Lefkoşa'ya habersiz gelip kaçıyorsunuz. Evvelden haber verin bir öğle yemeği ısmarlayalım. Vekilliğe adaylık var mı bu arada?

Sn İzzet İzcan; Siyasi Partiler yasasını Anayasa mahkemesine taşımanız hayli ses getireceğe benziyor. Madem ki yanınıza Av Mustafa Asena'yı aldınız bu davayı kesinlikle kazanırsınız.

Sn Asım Akansoy; bakan oldunuz olalı doğru düzgün sizi bir televizyon programında bile göremedik. Yaptığınız icraatları kendinize mi saklıyorsunuz yoksa konuşma yasağı mı var size?

Sn Cemal Özyiğit; siz hariç beni TDP'den aramayan kalmadı. Seçim garanti görünüyor anlaşılan. Kurultayı 20 Aralık'a ertelemeniz iyi olmuş. Her iki aday da zaman kazandı ama yeni tüzükle mi eski tüzükle mi olacak kurultay?

Sn Mehmet Çakıcı; TDP'nin kurultayına pek karışmayacak gibi duruyorsunuz ama belli ki değişimden yanasınız.

Sn Aybars Karaatmaca; hala aramızda olmanıza sevindim. Daha uzun süre buralarda olacağınızı da duydum. Allah kolaylık versin.

Sn Fevzi Tanpınar; sizi rüyamda zayıflamış ve karizmatik olarak gördüm. Cambridge diyetine mi başladınız yoksa? Yalnız biraz da kirli sakal vardı yüzünüzde. Velilik makamımı verildi ne..

Sn Ahmet Savaşan; ne zaman arasam bir toplantıdasınız. Hayırdır..

Sn Ahmet Kaptan; biliyorum ben de sizin aklınızdayım ama bir türlü buluşamıyoruz. Yakın zamanda bir tv programı şart oldu.

*************

GÜNÜN SÖZÜ

Hazineye ulaşmak için işaretlere dikkat etmen gerekiyor. Tanrı, herkesin izlemesi gereken yolu yeryüzüne çizmiştir, yazmıştır. Senin yapman gereken, senin için yazdıklarını okumak yalnızca.

Paulo Coelho - Simyacı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.