Talat fırsatları tehdide çeviriyor

Yayın Tarihi: 14/12/15 08:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

* Ülke de ciddi anlamda su sıkıntısı var. Birçok bölgeye su verilemiyor. Talat; Ankara'nın özelleştirme isteğine hayır cevabı verdiği için su bolluğuna kavuşacak olan KKTC'ye bu su akamıyor. Hükümetin ciddi anlamda mali zorluğu var. Maliye Bakanı Birikim Özgür Ankara'ya yakın bir siyasetçi, maliye bakanı koltuğunda oturması memleketin hayrına bir durum ancak yakında üzerindeki baskılar arttığında oralarda daha ne kadar uzun oturacak bilemem.

* Bazı belediye başkanları Talat'ın Beski'yi su konusunda konuşturduğunu asıl aktörün arka planda Talat olduğunu söylerken kabine içindeki bazı bakanlar da bana CTP'ninBeski'den dolayı çekindiklerini söylüyor. Hangisi doğrudur bilemeyiz ama bildiğim bir gerçek var ki; su meselesi cami duvarına işeme meselesine benzedi , çarpılacağız.

Bir yıla daha veda etmeye hazırlanırken aslında ne kadar da sorunlarla ve sıkıntılarla geçen günlerimiz olduğunu düşündüm. En önemli sorunlardan biri malum su krizi. Kelime anlamıyla Hükümetin CTP kanadı Ankara hükümetine kafa tutuyor ve iki ülke arasında yakın zamanda yaşanacak krizlerin zeminini hazırlıyor. Bir yandan bakıyorsunuz belediyeler CTP'ye baskı yapıyor denilirken hükümet içindeki bazı kaynaklarımda bana CTP, belediyelerden korktuğu için hareket edemiyor diyor. Ortada bir sonuç var ki Ankara hükümeti çok yakın zamanda başta Sn Talat olmak üzere CTP hükümetini o kadar bir zorun altına sokacak ki herkesin "yok yahu erken seçim olmaz" dediği durum olacak ve CTP'yi iktidardan indirecekler. Yerine geçecek olan ise çok net belli; bu isim Kudret Özersay olacak. Özersay çok popüler ya da bu işleri çok daha iyi yapabilecek kişi midir değil midir onu denemeden bilemeyiz ancak CTP-Ankara krizi o kadar bir sert yaşanacak ki maddi sıkıntılar, zam furyası ve yakında doruk noktalara ulaşacak susuzluk sorununun ardından Talat hükümeti istifasını sunacak.

Ben bu köşelerde ne yazdımsa çıktı, bu evet bir kehanet ama kötü bir kehanet. Aslında bu yazıyı hafta içi uzun uzun kaleme almayı düşünmüştüm ama zaten malzeme bol ve biz uzun uzun CTP'yi ve ülkeyi yönetenlerin beceriksizliklerini yazmak durumunda kalacağız.

Bir diğer taraftan neredeyse her hafta yaşanan cinayet vakaları ve trafik kazaları da işin cabası.

TALAT FIRSATLARI TEHDİDE ÇEVİRİYOR

Daha önce de yazdım ama usanmadan yazmakta fayda var. Zira biz yazmazsak şu an memlekette yaşanan maddi ve manevi sorunlar ve yakında baş gösterecek Ankara krizinin sorumlularını halk bilemeyecek. Farkındaysanız CTP Genel Başkanı Talat şu sıralar sindi. Hiçbir açıklama yapmıyor. Talat açık sözlü adamdır, eğer konuşmaya başlarsa kelime anlamıyla Türkiye ile Lefkoşa arasında yaşanacak krizi erkene almış olur.

Ülke de ciddi anlamda su sıkıntısı var. Birçok bölgeye su verilemiyor. Talat; Ankara'nın özelleştirme isteğine hayır cevabı verdiği için su bolluğuna kavuşacak olan KKTC'ye bu su akamıyor. Hükümetin ciddi anlamda mali zorluğu var. Maliye Bakanı Birikim Özgür Ankara'ya yakın bir siyasetçi, maliye bakanı koltuğunda oturması memleketin hayrına bir durum ancak yakında üzerindeki baskılar arttığında oralarda daha ne kadar uzun oturacak bilemem.

Devlet üreticisini ödeyemiyor, üreticinin karşılıksız çeklerinin piyasada dolaştığını bilmeyen var mı? KKTC'yi ikinci bir kuraklık dalgası vuracağa benziyor, bu seneyi de kötü geçirecek olan üreticinin tümü bir de bu yönden darbe yediğinde ve üretemediğinde yaşanacak kötü senaryoyu düşünebiliyor musunuz? Ne yapacak bu insanlar? Meclisin önüne yığılan çevik kuvvet üreticinin meclisi basmasını engelleyebilecek mi sanıyorsunuz?

REFORMLAR GERÇEKLEŞMEDİĞİ İÇİN MALİ DESTEK YOK

Bir başka sıkıntısı daha var hükümetin. Ankara ile imzaladığı mali protokolü çalıştırmadığı için reform fonundaki kimisine göre 154 bana göre 190 milyon kullanılamıyor. Ankara su sıkıntısı aşılması halinde hükümetin üreticiyi ödemek için ihtiyacı olan 50 milyonu vermeye hazır ancak bu da gerçekleşmiyor. Yakın zamanda çıkacak ekonomik kriz dediğim ve bazı Türkiye gazetelerin de de vuku bulan haberlere de baktığımızda işin mali boyutunun büyüyeceğini görmemek saflık olur.

TALAT MI BESKİ Mİ?

Kaynaklarım bana yakın zamanda içinde CTP'li bazı belediye başkanlarının da yer aldığı, UBP, DP ve bağımsız belediye başkanlarının Beski'den ayrılabileceğini ya da çok ağır tepkiler koyacaklarını söylediler. Örneğin bugün bu konuyla ilgili bir toplantı yapılacak !!!

Bazı belediye başkanları Talat'ın Beski'yi su konusunda konuşturduğunu asıl aktörün arka planda Talat olduğunu söylerken kabine içindeki bazı bakanlar da bana CTP'ninBeski'den dolayı çekindiklerini söylüyor. Hangisi doğrudur bilemeyiz ama bildiğim bir gerçek var ki; su meselesi cami duvarına işeme meselesine benzedi , çarpılacağız.

Bir Kıbrıslı Türk olarak Türkiye'den bir Osmanlı kuruşu yardım alınmasına bende karşıyım ama bir gerçek var ki biz şu an ayakları üzerinde duramayan ve durma konusunda da hiçbir çaba sarf etmeyen bir siyasi iradeye sahibiz. Bize yapılan iyilikler üzerinden de ucuz solculuk yapacak duruma geldiysek, bunun faturasını CTP değil halk ödeyecektir.

Peki bu toplumun layıkı bu mudur?

Kelime anlamıyla fırsatları adeta tehdide çevirmiş durumda şu an ki hükümet ve bunu yapmaya devam ediyor.

Ernest Hemingway Nobel ödüllü kitabında sorar "Çanlar kimin çalıyor?" ve iç sayfasında da yanıtlar "Senin için çalıyor".

Anlayana !

***************

TANINMA KARARI VAR MI TAHSİN BEY ?

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı geçtiğimiz gün Türkiye tanımanın gerekliliklerini yerine getirmedi diye bir açıklama da bulundu. Ne yazık ki bu konuda yüz de yüz haklı. Ne ticaret alanında ne de spor alanında tanımanın gerekliliklerini yerine getirmedi. Bunu çoğu zaman uluslararası sıkıntılar nedeniyle yapamadı kimi zamanlar da KKTC'nin büyümemesi için yaptuı. İsteyenle bunu sabaha kadar oturup tartışabilirim. Ulaştırma Bakanımız Tahsin Ertuğruloğlu, Akıncı'ya sert çıkarak "KKTC'yi szi ne kadar tanıdınız" dedi. Sn Bakana şahin açıklamalar yapmak yerine 28 temmuz 2011 tarihli yazımı okumasını tavsiye ederim http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/1/col/160/art/12313/PageName/KIBRIS_POSTASI.

Elbette ki Türkiyesiz bir KKTC düşünülemez. AK Parti hükümetinin politikalarını büyük ölçüde destekliyorum ancak birinin eklinde TBMM'nin KKTC'yi tanıma kararı varsa bana da göndersin yayınlayım. Ne dersiniz Tahin bey, siz de var mı bu karar? Yıllarca Dışişleri bakanlığı yaptınız, arşivlerinizde vardır belki böyle bir belge.

Birbirimizi kandırmayalım beyler; Kıbrıs Türk halkı ne yazık ki birçok konuda nefes alacak kadar oksijene mahkum edilmiş bir halktır. Bunlarda acı gerçekler işte.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Erkekleri ayrılık, kadınları ise ayrılıktan sonraki süreç acıtır; çünkü beklemek sadece kadınlığa verilmiş en büyük cezadır!

PauloCoelho

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.