Özyiğit; "TDP büyüyor"

Yayın Tarihi: 18/12/15 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • TDP birlik ve bütünlük içinde herkesi ve tüm partilileri kucaklayarak yoluna devam edecektir. Biz hem gücümüzün hem de sorumluluklarımızın ve de halkımızın bizden beklentisinin farkındayız. Bak sevgili dostum TDP hiç olmadığı kadar örgütlü ve disiplinli bir parti haline gelmiştir. Bunun olmasında tüm TDP'lilerin her birinin emeğini görmezden gelemeyiz. Ben sadece bir neferim ve bu halk için çalışıyorum.
  • Sn Akıncı yalnız ülke insanı için değil çözüm adına da önemli bir şans. Hepimiz birlikte görüyoruz ki çözüme ilk kez Cumhurbaşkanı Akıncı'nın çabaları sayesinde yaklaşılmıştır. Bunu yalnızca ben söylemiyorum; Kıbrıs sorununun büyük aktörleri de Akıncı'ya bu hakkı teslim ediyor. Rum tarafı her ne kadar zaman zaman uzlaşmaz tavırlar içine girse de onlarda çözümden başka bir seçeneğin her iki halka da sıkıntılar yaratacağını biliyorlar.

Uzun zamandır sözleşmemize rağmen bir türlü benim fırsat yaratıp kahvesini içmeye gidemediğim TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit'i ziyarete gittim. TDP benim kökümün olduğu parti, Akıncı'nın TKP'si zamanında aşık olup üyeliğimi yazdırdığım partinin devamı. TDP'yi bir yana ayırırsak bu toplumun geniş bir kesiminin TKP'li olduğunu ve bir dönem TKP'nin üyesi olarak bulunduğunu pek çok siyasetçinin ağzından duyabilirsiniz.

Oldukça sıcak bir şekilde karşılandım TDP'ye gittiğimde. TDP'nin örgütlenmeden sorumlu genel sekreter yardımcısı Asım İdris ve meslektaşım Kemal Burgaç'la da sohbet etme fırsatı buldum. Cemal başkan her ne kadar katıksız bir sosyalist olsa dahi kahve yerine nescafe içelim dedi. Yeni nesil pek bilmez ama nescafe bir zamanların lüks ikramlarındandı. Zaten Cemal başkan da ağzını doldura doldura nescafe içelim dedi.

Cemal Özyiğit eski sendikacılardan, hani eski deyince eskir mi insan? Eskimez eskimemeli de.

Malum TDP'nin beşinci olağan genel kurulu yapılacak bu Pazar. Geçtiğimiz haftalarda Cemal Başkanın karşısında yarışacak olan TDP Gazimağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları ile bir canlı yayın yapmıştık da Cemal başkanı davet etmeye fırsat bulamamıştım. Dün uzunca bir sohbetle dengeleri eşitledik.

Cemal başkan yarışı kazanacağından son derece emin ancak eklemeyi de ihmal etmiyor "rahatça oturup koltuk da oturmuyorum çalışıyorum" diye başlıyor söze.

Neden bir türlü şu parti birlik olamıyor diye soruyorum Özyiğit'e; "öyle deme" diye yanıtlıyor; "ilk kez TDP çok adaylı bir yarışa gidiyor. Bu son derece iyi oldu ve partiye bir heyecan getirdi. 800-1000 arası bir katılımla kurultayı gerçekleştireceğimizi tahmin ediyorum. Şu an ciddi anlamda üye olmak isteyen vatandaşlarımız var, partimizin kapısı gelmek isteyenlere açık ancak kurultayın zarar görmemesi için tüzüğümüzde son üç ay öncesi üye olan ya da kongrelerimize katılanları kurultayda oy kullanmalarına olanak tanıyacağız. Öyle umuyorum ki son derece coşkulu bir kurultay yaşayacağız. Belki sana inandırıcı gelmeyecek ama ilk seçimde Lefkoşa'da birinci parti çıkacağız. Ciddi anlamda yükselen bir trendimiz var. Kurultayın ardından da TDP birlik ve bütünlük içinde herkesi ve tüm partilileri kucaklayarak yoluna devam edecektir. Biz hem gücümüzün hem de sorumluluklarımızın ve de halkımızın bizden beklentisinin farkındayız. Bak sevgili dostum TDP hiç olmadığı kadar örgütlü ve disiplinli bir parti haline gelmiştir. Bunun olmasında tüm TDP'lilerin her birinin emeğini görmezden gelemeyiz. Ben sadece bir neferim ve bu halk için çalılşıyorum" dedi.

TDP'NİN ÇATISI GENİŞLEDİ

TDP'nin geçmiş yıllara oranla dikkate değer bir yükselişi var. Son 1 yıl içinde yapılan tüm anketler TDP'yi çok iyi yerlerde gösteriyor. Özyiğit "yaptığım tüm ziyaretler, vatandaşlarla temaslar, konuşmalar şu an ki oyumuzun % 25 ve üzeri olduğu tablosunu bize gösteriyor" diyor sohbet arasında.

"Tabii TDP'de büyük değişiklikler yaşanıyor dedim bunu hemen açayım; TDP Sosyal Demokrat çatısı altında Liberal Demokratların hızla çoğaldığı ama öte yandan Sol görüşlü partililerin de artış gösterdiği bir parti konumuna geldi. Cemal beye göre "Sol görüşe ciddi bir kayma ve artışımız var, Liberaller daha az bence" diyor, bunu biraz da kendisi sosyalist olduğu için söylüyor gibi geldi bana ama bir gerçek var ki TDP'de çok iyi bir denge oturmuş.

CTP'DEN ÖNEMLİ BİR KOPUŞ VAR

Başkan Özyiğit uzun yıllar TKP-TDP çatısı altına gelmeyen Türkiye kökenli seçmenin hayranlığını kazanırken, sol kökenli, CTP'den pişmanlık duyup kaçan birçok seçmenin adresi haline getirebilmişler partiyi. Cemal beye göre CTP'den ve diğer partilerden çeşitli nedenlerle uzaklaşan sol kökenli pek çok seçmenin de TDP'ye artan ilgisi bulunuyor.

TDP'nin oy oranının hızlı artışının bence asıl nedeni bu. Her ne kadar Cemal Özyiğit'e göre ülke sorunlarına doğru tahlil yaptıklarından ötürü bir artış kazandıklarını ifade etse de, asıl ivme seçmenin üzerine yapılan doğru analizden kaynaklanıyor bence.

AKINCI ÖNEMLİ BİR ŞANS

"TALAT ÇARKIN PARÇASI YAPILDI"

Sohbetin sonuna doğru Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile ilgili düşüncesini sordum. " Sn Akıncı yalnız ülke insanı için değil çözüm adına da önemli bir şans. Hepimiz birlikte görüyoruz ki çözüme ilk kez Cumhurbaşkanı Akıncı'nın çabaları sayesinde yaklaşılmıştır. Bunu yalnızca ben söylemiyorum; Kıbrıs sorununun büyük aktörleri de Akıncı'ya bu hakkı teslim ediyor. Rum tarafı her ne kadar zaman zaman uzlaşmaz tavırlar içine girse de onlarda çözümden başka bir seçeneğin her iki halka da sıkıntılar yaratacağını biliyorlar. Rumlar dahi Akıncı'nın çözüm konusundaki çabasından ve samimiyetinden memnun. Bilinmesi gereken bir başka önemli nokta daha var; Akıncı , Kıbrıs Türk halkının haklarına halel getirecek herhangi bir anlaşamaya asla evet demez. Cumhurbaşkanımızın yüzü halkıyla beraberdir. Halkımızın da Sn Akıncı'ya büyük bir itimadı vardır. Sütte hile vardır ama Cumhurbaşkanında hile yoktur. İşte bu fotoğraf hem bizi hem de halkı doğru çözüm için, birleşik Kıbrıs için umutlandırıyor" dedi.

Cemal Özyiğit, Toplumcu Demokrasi Partisi'nin sol alanda derinleşmesine ve büyümesine vesile yaratacak bir Genel Başkan olacak. Siyaset ve bununla beraber yaşam dengeler sanatının icraa edilmesinden başka bir şey değildir sanırım. Umarım TDP toplumu ayakta tutan önemli bir denge unsuru olur.

GÜNÜN SÖZÜ

Okunu hedeften öteye atan okçu, okunu hedefe ulaştıramayan okçudan daha başarılı değildir.

Montaigne

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.