"Başbakan Talat"

Yayın Tarihi: 23/12/15 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

En nihayet CTP Genel Başkanı Talat'ın su kriziyle ilgili erken seçim açıklamasına değinecek fırsatı buldum. İnsan denilen canlının şüphesiz ki ego denilen ve ona akla fikre gelmeyecek işler yaptırtan bir yapısı vardır. Bu zengin insanlarda ve siyasilerde daha fazla gözlemlenir. Su konuşunsa CTP'nin UBP ile sorun yaşaması halinde erken seçime gitmek zorunda kalacaklarını anlattı Sn Talat. Bu açıklamasını duyduktan sonra 2016 yılında CTP'nin baskın bir erken seçime giderek Talat'ı Başbakan yapacağını kaleme aldığım yazılarım geldi aklıma. Talat sağolsun beni, yazılarımda hep doğrulamıştır sonraki hamleleriyle.

Allah aşkına su konusunda hükümet ortağınızla anlaşamadınız diye erken seçim kararı mı alırsınız. Ne saçma bir açıklamadır bu. İşte Talat bu açıklamasıyla arka planda hedeflediğini net bir şekilde ortaya koymuştur.

CTP-DP hükümeti de birçok konuda anlaşamıyordu. Noldu peki? Ta ki Türkiye bu hükümetin bozulmasına karar versin ve Sn Talat da bunu uygulamaya koysun Yorgancıoğlu ile Denktaş kamera önünde bile zıtlaştılar.

Talat erken seçim açıklaması yaparken aslında iki amacını itiraf etmiş oldu bununla birlikte de Özgürgün'e masa altından sopayı gösterdi. Özgürgün de bata Ankara olmak üzere kendi kabinesini ve tabanını dahi şaşırtan bir açıklama yaparak Talat'a tam destek verdi.

Gelinen bu nokta da Talat bir erken seçimi ısrarla istiyor çünkü kendi düşüncesine göre ne olmasa CTP yine birinci parti çıkar ve bir şekilde bir hükümet kurulur ve en nihayet kendi de Başbakan olur.

Ama gelin görün ki Hüseyin Özgürgün erken seçim istemez; çünkü tekrardan seçilmeme durumu var. Unutmayın Derviş Eroğlu faktörü UBP'de birkaç seçilmişe illa ki seçim kaybettirecek.

TALAT'IN HEDEFİ NE?

Talat'ın pozisyonunu, geldiği noktayı ve ilişkilerini bir inceleyim. Bir kere Sibel Siber'in cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanamamasında Talat'ın çok ciddi bir katkısı vardır. Oy vermeyin demediyse bile oy verin de dememiştir. Talat adam akıllı sahaya inseydi Sibel hanım kazanırdı. Kimse kimseyi kandırmasın.

Akıncı'nın Cumhurbaşkanı seçilmesine olanak tanıdı çünkü Sibel hanımın kaybetmesiyle birlikte Dönemin Başbakanı Yorgancıoğlu'nun istifası gerçekleşecek ve kendisine başkanlığa sonradan da başbakanlığa ve illa ki bir gün cumhurbaşkanlığı gidecek yolu açılmış olacaktı.

Öyle de oldu. Şimdi de erken seçim diyor Sn Talat. Anlıyor musunuz neden erken seçim dediğini ve bu erken seçim olacak beyler. Bahanesi de su olacak, ya da başka bir şey olacak. Talat, Özgürgün'ün hükümet ortağı olarak kendisine uyum sağlamasından ötürü şimdilik bu amacına gidecek terene binemedi ama illa ki bir hükümet krizi çıkacak. Yazın bunu bir yana.

Talat'ın genel başkan olmasında da kabine değişiminde de CTP-UBP hükümetinin kurulmasında da Ankara'nın net hamlesi olduğunu sokaktaki kediler bile konuşuyor. Kimse bizi yemesin !

Talat nasıl olur da Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile karşı karşıya gelir ve kafa tutar bunu anlamak lazım. Bir kere su konusunda Türkiye geri adım atmayacak. Adamlar hem size suyu getirecek hem de bunu kendisi işletmeyecek, mümkün mü böyle bir şey?

Talat diyor ki istediği fiyatı uygulayacak eğer başka bir özel şirket gelirse. Sen hükümet olarak sınırlama koy olsun bitsin kardeşim. Bunu sür masaya ve anlaş. Oldukça kolay bir konu oldukça basit bir konu sözüm ona dik duruş olarak gösterilmeye çalışılıyor. Talat'a birileri anlatsın, bu halk referandum dönemindeki halk değil artık. Anti Türkiyeci bir politikayla CTP hükümette kalamaz. Bunun altını siz doldurun ben bir şey yazmayım. Yazarsam çok ağır olur. Hele hele Sn Talat, Sn Erdoğan ile limoni kalmaya devam etmemeli!

Bir kere erken bir seçim halinde ancak Özersay parti kurmadan ve UBP bu kadar dağınıkken CTP tekrardan birinci parti çıkar ve bir hükümet illa ki kurulur. Talat da başbakan olur. İşte o zaman Türkiye'nin karşısına daha güçlü çıkmaz bugüne kadar Ankara'ya nasıl uyumlu çalıştıysa yine uyumlu çalışır ama amacına ulaşmış olur.

Eğer bu yazdıklarım bir senaryo ise çıksın Sn Talat ve 2016 yılındaki, CTP-BG kurultayında aday olmayacağını açıklasın ve her ne olursa olsun aday da olmasın da görelim. Bir ara siyaseti bırakıp kenera çekileceğini duymuştum ama sonra bunun tam tersini duydum.

ÖZGÜRGÜN ERKEN SEÇİMİ ENGELLEYEMEYECEK

UBP de sağlık bir durum ortam yok. Bir şekilde partiye hakimiyetini sağladı ve yoluna devam ediyor belki Hüseyin bey ama ne yaparsa yapsın bu ülke de bir erken seçim yapılacak ve muhtemelen kendisi seçilemeyecek. Bu çok ciddi bir tehlike olarak ortada duruyor. Belki erken seçimin ardından da başka CTP-UBP hükümeti kurulmaz.

Bakanların hiçbiri tabii ki erken seçim istemez bu nedenle hiçbir bakanın ağzından hükümetin gidişatı konusunda kötü bir cümle duyamazsanız

Sonuç olarak bir su konusundan dolayı ne erken seçim kararı alınır ne hükümet bozulur ne de Türkiye'ye kafa tutulur. Bunlar ancak çocukların yapacağı işlerdir.

Eee Talat da çocuk olmadığına göre, böyle bir usta siyasinin başbakanlığa yürüme yolculuğu değildir de nedir bu zemin hazırlığı…

****************

GÜNÜN SÖZÜ

Bir çocuğun bir erişkine her zaman öğretebileceği üç şey vardır: nedensiz yere mutIu oImak, her zaman meşguI oIabiIecek bir şey buImak ve eIde etmek istediği şeyi var gücüyIe dayatmak.

Paulo Coelho

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları