Birikim Özgür görevden alınabilir

Yayın Tarihi: 10/02/16 07:48
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

CTP'nin dominant isimlerinden Hasan Sarıca'nın CTP'yi olağanüstü kurultaya çağırmasıyla dün bir andan gündem gerildi. Bir önceki gün "bu anlaşma CTP'ye ters ama imzalanacak" diye bir yazı kaleme almıştım. Hasan Sarıca'nın bu isyanı benim yazımı adeta doğrular nitelikte oldu.

Sarıca'nın " CTP'nin Tüzük ve Programı'na alenen ters söylem ve politikalar içerisine giren mevcut hükümetteki özellikle "özelleştirme" anlayışına anladığım kadarı ile ne CTP MYK'sı ne de CTP Parti Meclisi "DUR" diyemiyor. veya durmayanlar hakkında hiçbir şey yapamıyor.
"http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/182523/PageName/KIBRIS_HABERLERI açıklaması birçok aslında CTP'nin sesi niteliğinde.

CTP'nin genelinde Ankara ile su konusun da bu şartlarda bir anlaşma yapılmama eğilimi mevcut ve bu zaman zaman çeşitli isimlerce yüksek sesle dillendirildi. CTP'nin Ankara hükümeti ile imzalanacak su anlaşmasına en yüksek tepkiyi koyan da CTP-BG Genel Başkanı Talat'a yakınlığıyla bilinen Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli oldu.

Benli ile en son konuşup da kendisini canlı yayına konuk olarak davet ettiğimde "su konusunu konuşacaksak gelmem, ben noktayı koydum, gelirsem ağır konuşacağım" demişti bana. Ahmet Benli seviyeli ve karakteri yüksek bir kimlikle siyaset yapan ender insanlardan biridir.

Zaman zaman CTP Eski Genel başkanlarından Ferdi Soyer de oldukça sert çıkışlar yapmış ve su konusunda geri adım atılmaması konusunda uyarılarda bulunmuştu.

CTP MAYASI FARKLI BİR PARTİ

Şüphe götürmez bir gerçektir ki CTP mayası farklı bir partidir. En çok eleştiriyi hak eden parti olması bundandır çünkü içinde diğer partilerde olmayan çok değerli ve entelektüel kimliği yüksek aydınları vardır. Böylesine performansı yüksek olabilecek donanımlı bir partinin ülkeyi layıkıyla yönetmemesi ve sürekli sorunlar yaşaması hiç kimse tarafından kabul görmüyor.

BİR DİK DURUŞTUR GİDİYOR

Öyle sanıyorum ki CTP'nin her hükümete gelişinde Ankara hükümetleri ile iyi başlayıp kötü bitirmelerinin tek nedeni nasıl dik duracaklarını ayarlayamamalarından kaynaklanıyor.

İdeoloji var mı kardeşim? Var hem de alası , felsefe var, ön görü? Var. Vizyon ? var; peki öyleyse neden CTP hükümette başarılı olamıyor.

Uzunca bir süredir CTP bu ülkenin iktidarında yer alıyor ama farkındaysanız sokakta hep bir kavga, hep ödenmekte zorlanılan maaşlar , kesintiler ve aşılamayan borçlar var.

Bunun nedeni nedir?

Gereğinden fazla dik duruşlu olmaları mı? Ankara'ya tavla teslim olmamaları mı ? yoksa teslimiyetle dik duruşu harmanlayıp uzlaşıyı yaratamamaları mı?

Bunun cevabını da onlar verecek artık.

Başarılı olma şansı neredeyse % 100 olan, yerel yönetimlerde başarılı olabilen, halkı sürükleyebilecek ideolojileri seçim sahasında iyi kullanabilen, kadife devrimleriyle ünlü olan CTP , neden iktidar olunca başarılı olamıyor?

BİRİKİM ÖZGÜR GÖREVDEN ALINABİLİR

Gelelim dün akşam saatlerinde CTP içindeki güvenilir kaynağımın bana söylediklerine. Öğrendiğime göre Maliye Bakanı Birikim Özgür her an görevden alınabilir. Tavana son derece yakın kaynağımın bana aktardığı bilgilere göre Maliye Bakanı Özgür'ün Ankara Hükümetine yakın duruşu ve CTP Parti meclisinin düşüncelerine ters davranmasından ötürü görevden alınması için üst yönetime baskı yapıldığı yönünde.

Kaynağım bana "mart ayında kurultay yapılacak, en fazla nisanı bulsun ama bulacağını sanmıyorum. Birikim Özgür'ün görevden alınması gündemde. Öyle tahmin ediyorum ki mart ayını yani kurultayı bulmadan görevden alınabilir" dedi.

Kaynaklarım genellikle bana yanlış bilgi vermezler, bugüne kadar vermemişlerdir de. Eğer ki Maliye Bakanı Birikim Özgür'ün görevden alınma ihtimalinin olduğu bilgisi gerçek değilse CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ya da Başbakan Ömer Kalyoncu çıkar bunu yalanlar, yalanlanmadığı takdirde ben kaynağımın bana verdiği bilgiyi doğru kabul ederim.

Birikim Özgür'ün değerli bir adam olduğu, Ankara Hükümetine yakın olduğunu daha önce de yazdım, şahsen ben bunu son derece normal ve de doğru buluyorum. Bir bakanın Ankara hükümetine yakın olmasından daha doğal ne olabilir ama duyduğuma göre CTP Parti meclisi bundan son derece rahatsızmış.

Birikim Özgür Maliye bakanı olduğu günlerde kendi kendine yetebilme, kendi ayaklarının üzerinde durabilme gibi hedefler açıklamıştı. Bunu bir zamanlar Ferdi Sabit Soyer de başbakan olduğunda açıklamıştı ama o dönem Ferdi bey adeta bir Mehmet Ali Talat müdahalesiyle başarısızlığa itilmiş ve erken seçime gitmek zorunda kalmıştı. Şimdi aynı aktörler yine sahnenedir. Aslında bir zamanlar Talat'ın zor işlerin üstesinden gelecek bir devlet adamı olduğuna inanırdım. Ne yazık ki şimdilerde bunu hissedemiyorum ve bundan son derece rahatsızım.

Sonuç olarak Birikim Özgür gibi Ankara Hükümeti ile arası iyi "ki bu önemli bir avantajdır", vizyonu geniş olan bir bakanın önü açıldığı takdirde kendi kendine yetebilen bir KKTC de yaratılır, kendi ayaklarının üzerinde duran bir ülke de yaratılır. Yeter ki Özgür'ün önü açılsın. Unutmayın ki Özgür, Özker Özgür gibi bir yurtseverin genleriyle birlikte kütüphanesinin tozunu yutmuş bir adamdır. Umarım bir görevden alma yaşanmaz.

Ankara'da gelecek hafta imzalanması beklenen anlaşmanın ardından CTP de birçok şey yerinden oynayacak anladığım kadarıyla.

**************

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk karşı duruldukça bütün bütün devleşir, her türlü engel, büyümesi için ona bir vesiledir.

Balzac

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.