Herkes mutlu "en çok da Talat"

Yayın Tarihi: 03/03/16 07:38
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

En nihayet Başbakan Ömer Kalyoncu'nun Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile hayli gecikmiş olarak yapması beklenen ziyaret dün gerçekleşti. Çeşitli nedenlerle bu ziyareti sürekli ertelemek zorunda kalan Kalyoncu biraz da imzalamak zorunda kalmak suretiyle su anlaşmasını imzaladı. Elbette ki son derece doğru oldu bu ziyaret. Çoktan gerçekleşmesi gereken bir ziyaretti. Fakat benim aklıma takılan tek bir konu var; CTP neden bu işte bu kadar ayak sürüdü. Aylardır su konusunu neden müzakere etmekten kaçındı. Hatırlayınız geçtiğimiz yıl Ekim ayından sonra su konusu gündeme düştü bu konuda özellikle belediyeler birliği başkanı ve beski başkanı Sayın Ahmet Benli oldukça dikkat çekici açıklamalarda bulundu ve su konusunda ki tansiyon yükseldi. Sayın Belli adeta Cumhuriyetçi Türk Partisi Parti meclisinin sesi olmuştu. Bunu daha önce de yazdım yine yazmaktan çekinmiyorum; tüm bu tartışmaların büyütülmesinde bizzat CTP genel başkanı Talat'ın çabaları olduğu gerçeği vardır.

Aylarca gündem su konusunun ne olacağı, nasıl şekilleneceği konusunda kelime anlamıyla işgal edildi. Herkes suyu konuşup, tartışırken aslında neyi tartıştığını dahi bilmiyordu. Yaklaşık olarak dört ay boşu boşuna geçti gitti. Halbuki Başbakan Ömer Kalyoncu, Türkiye Başbakanı ile en başından görüşmeye gitse ve bu konuyla ilgili hassasiyetlerini Türkiye başbakanı Ahmet Davutoğlu'na anlatsaydı, daha da ötesine gidecek olursak, hükümet olarak bizler su konusundaki hassasiyetlerimizi kendimizin hazırlayacağı bir çerçeve anlaşması sonucunda Türkiye'deki yetkililere sunmuş olsaydık, bu dört ay hiç yoktan bir müzakere ile geçer, hatta hatta dört aya da gerek kalmaksızın daha erken bir sürede bu sorun çözülürdü.

SIKINTI NEYDİ Kİ BU KADAR KOLAY ÇÖZÜLDÜ

Şimdi geldiğimiz noktada öyle anlıyorum ki aslında sorun olmayan su konusu, CTP tarafından bir sorun haline getirilerek boşu boşuna gündem işgal edildi. Dikkatinizi çekmek istediğim önemli bir nokta var. Ulusal birlik Partisi'nin hükümetten çekilmeye karar almasının ardından ve hükümet maaş ödeyemeyecek noktaya gelmesinin ardından, bir anda KKTC hükümeti değil daha doğrusu CTP'nin daha doğrusu Sayın Talat'ın su konusuyla ilgili sıkıntıları her ne ise Türkiye tarafından bir anda kabul gördü ve bu anlaşma dün ivedi bir şekilde imzalandı. Pekala şimdi buradan sormak istiyorum bu kadar kolay çözülebilecek bir meseleydi mademki su konusundaki hassasiyetleriniz; neden aylar önce CTP bu konuyu oturup çözme yönünde bir çaba sarf etmedi ve boşu boşuna gündemi işgal etti?

Adeta halkı su konusuyla uyuttular ;daha önce de yazmıştık, bizim göremediğimiz başka bir fotoğraf mı var; ki Talat yada CTP parti meclisi bu fotoğrafı gördü ve bu imza konusunda ayak sürüdü.

Gördünüz mü ne kadar hızlı Türkiye ile anlaştık ve su anlaşmasını imzaladık. Bu kadar patırtıya bu kadar gürültüye ne gerek vardı?

Allah aşkına Talat çıksın ve açıklasın. Dört ay önce, Türkiye bugün kabul ettiklerini o gün kabul etmemiş miydi ki şimdi kabul etti? Nasıl oldu da hem Talat hem de CTP'nin kendisi su anlaşmasından tatmin oldu ve bu anlaşma imzalandı..

Yoksa bizim bilmediğimiz başka konular mı vardı? yoksa Talat'ın kişisel hırsları nedeniyle mi bu anlaşma bu kadar gecikti? Lütfen çıksın Sayın Talat kamuoyuna açıklasın da hepimiz gerçeğin ne olduğunu öğrenelim .

TÜRKİYE HEP DESTEK VERDİ

Bugüne kadar Türkiye cumhuriyeti devleti, Kıbrıs Türk halkından hiçbir şeyi esirgemedi ve bu halkın neye ihtiyacı varsa Türkiye her zaman karşıladı. Zaman zaman sitem etti, zaman zaman ağır konuştu belki ama bu ülkenin ne ihtiyacı varsa hepsini karşıladı. Bir su konusunda mı anlaşılamayacaktı Türkiye ile?

Hatırlayınız Talat ile Erdoğan'ın görüşmesinin ardından kaleme aldığım yazımda su anlaşmasının hızlı bir şekilde imzalanacağını yazmıştım. Başbakan Ömer Kalyoncu göreve atandı günden bugüne Türkiye başbakanı Sayın Davutoğlu ile iyi ilişkiler kurmayı deneseydi, ülkenin içinde bulunmuş olduğu bir çok sıkıntıyı Ankara ile birlikte çözme gayreti sergilemiş olsaydı, çok daha farklı yerlerde olurduk bugün. Şimdi bu anlaşma imzalandı ve her şey belki de yoluna girecek; peki ya çözülmesi beklenen onlarca sorun, çözülmesi beklenen onlarca ödeme, bunlar ne olacak veya bundan sonra hükümetin hızlı bir şekilde gerçekleştirmesi gereken reformlar, icraatları ne olacak ?

CTP DEĞİŞMELİ/ DEĞİŞTİRMELİ

Umarım sorunları hızlı bir şekilde çözme yoluna giderler. Anlamamız gereken bir şey var; Türkiye bizim düşmanımız değil. Ne zaman istersek yardıma hazır bir ülke, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir avantajı kolay kolay kimse elde edemez. Hükümete düşen bundan sonraki süreçte Türkiye ile ilişkileri oldukça sıkı tutup sorunlarını ivedi bir şekilde çözmektir. CTP'ye de iş düşüyor; CTP bir an önce hem başbakanını hem de genel başkanını değiştirmeli. Davul başkasının elinde tokmak başkasının elinde bu işler olmaz, yürümez, yürümediğini gördük. Ya Ömer Kalyoncu Parti başkanı ve Başbakan olacak yada bir başkası parti başkanı ve Başbakan olacak ki bu işler doğru düzgün yürüyebilsin. Bu ülkede CTP'den yapması beklenen çok ciddi icraatlar var. CTP hükümeti göreve geldiği günden beri ciddi reformlar yapacağına gündemi saçma sapan sorunlarla işgal etmiştir. Geldiğimiz nokta aşikardır. Umarım CTP bundan sonraki süreçte hem kendi içinde bir barış süreci sağlar hem de ülkede asayiş ve refah sağlar.

Resmen kadife anarşi yaşıyoruz.

*************

GÜNÜN SÖZÜ

SU AKTI YOLUNU BULDU

ANONİM

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.