Eroğlu siyasete sert bir giriş yapmaya hazırlanıyor

Yayın Tarihi: 08/03/16 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

DP-UG Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek'in istifasının ardından gözler diğer istifa etme potansiyeli olan vekillere döndü. Ağırlıklı olarak Hasan Taçoy, Özdemir Berova ve Menteş Gündüz'ün isimleri konuşuluyor. İstifa ederler mi bilemeyiz tabii ama birçok yerde istifa edeceklerinin dedikodusu yüksek sesle yapılıyor. Hasan Taçoy'un bir gazeteye verdiği demeci okudum; istifa edip etmeyeceği ile ilgili net bir duruş sergilemiyor sadece yapılanın bir algı operasyonu olduğunu söylüyor. Bence istifa etme potansiyeli yüksek ama kendi ifadesiyle söyleyecek olursak ve algı kelimesini dışarıya çıkaracak olursak evet şu an hem Demokrat Partiye hem de UBP'ye yapılan operasyonun ta kendisidir ve bu bir intikam operasyonundan başka da bir şey değil.

İstifa eden ve etme potansiyeli bulunan vekillerin tek ayak üzerinde direttiği nokta şu. UBP ile DP birleşsin. Bunun olmayacağını herkes biliyor. Bunu ne UBP'liler ne de DP'liler istemiyor. Aslında vekillerin bu isteği ya da talebi bir tür bahane ve mazeret gibi geliyor bana.

Demokrat Parti'nin kendi içinde yaptığı toplantılarda çok önceden ve yakın zamanda bu talep Serdar Denktaş'a yapıldı ve Denktaş bunu net bir dille reddetti.

DİNÇYÜREK BAŞKANLIK İÇİN İSTİFA ETMEDİ

Öncelikle Dinçyürek'in istifasını bir daha değerlendirelim. Dinçyürek, Denktaş çekilmeyi kabul etmesi halinde başkanlığa muhtemelen aday olacaktı ve kazanmasının ardından Derviş Eroğlu'nun da desteğini alarak sandıktan güçlü bir DP çıkaracak sonrasında da UBP ile birleşmeyi gündeme getirecekti. Bu aslında Derviş Eroğlu'nun UBP'de yeniden söz sahibi olması ile ilgili bir plan olabilirdi gibi geliyor bana. Başkanlığa ara vermesi Serdar Denktaş'a UG kanadı tarafından teklif edildi ancak Denktaş bunu kabul etmeyince Dinçyürek, Demokrat Parti'de bu saatten sonra devam etmesinin zorlaşacağını anladığı için yol yakınken yolunu ayırdı. Zira kaybedecek bir şeyi de yoktu. Tabii hakan beyin en azından milletin bir vekili olarak çıkıp kamuoyuna bir neden, bir sebep açıklaması gerekiyor. Bunu yapmadığı sürece neden konuşmuyor sorusu, acaba konuşamıyor mu sorusuna dönüşecektir. Hakan bey bu söylediğime kulak versin ve bir an önce istifa gerekçelerini açıklasın.

SAĞDA BİRLEŞME TALEBİ

Bilindiği gibi DP içerisinde UBP'ye yakın kesimler ve vekiller var. İşte bu kesim bir an evvel sağda güçlü bir birliktelik kurup, sağ merkezli bir hükümetin de oluşması için UBP ile birleşmeyi talep ediyorlar. Yine DP içerisinde hatrı sayılı bir kesimde UBP ile DP'nin kimyalarının aynı olmadığını ve DP'nin yoluna ayrı devam etmesini istiyorlar ki Serdar Denktaş da bu grubun içerisinde. Haliyle diğer grubun bir muhalefeti mevcut.

MUHTEMEL OPERASYON NE?

Gelelim muhtemel operasyon seçeneğine. Gündüz, Taçoy ve Berova kanaatime göre ve duyduklarıma göre istifaya hazırlar ancak UBP onları kabul etmeye hazır değil. Çünkü bu isimlerin hepsi de Derviş Eroğlu'na yakın isimler. Hüseyin Özgürgün bu isimleri partiye almayı kolay kolay kabul etmez. Belki seçim düdüğü çaldığında bazı telkinler sonucu ancak bu olabilir.

UBP'den aday olacakları netleşirse ya da istifa etmeleri hâlinde seçim düdüğü çaldığı anda Özgürgün UBP listelerinden aday göstereceğini garanti eder ve bunu açıklarsa söz konusu üç isim de istifa edebilirler. İşte muhtemel operasyon bu. Henüz UBP buna müsait olmadığı için söz konusu üç kişinin istifası ceplerinde, yani ağızlarında değil.

Şartlar uygun olduğu takdirde de de UBP-DP birleşmesi belki legal bir ayrılık için Denktaş'a sunulur ya da sunulmaz ama bu ayrılık gerçekleşecek.

EROĞLU'NUN AYAK SESLERİ

Derviş Eroğlu şu an ellerinden tutup vekil yaptığı kişilerce dışlanmış durumda. İsimleri burada yazmama gerek yok, herkes kendini biliyor. İşte Eroğlu intikamını almak için çoktan yollara bile inmiş bulunuyor. O'nu dışlayan vekiller için aleyhte bir bir propagandaya başlandığı söyleniyor. Belli ki istifa eden ya da edecek vekiller UBP'ye katılsın ya da katılmasın Eroğlu'na sırt dönen UBP'li vekillere sert bir müdahale yapılacak ve seçimi kazanmaları engellenmeye çalışılacak.

Başarılı olurlar olamazlar onu zaman gösterir ama gözlemlediğim bir şey varsa o da siyasetin sağ cephesinin yeniden kızışacağı yönünde.

Bana öyle geliyor ki Eroğlu, UBP'de hakimiyet kurabilmek adına ve intikamını alabilmek adına siyasete yeniden sert bir giriş yapmaya hazırlanıyor. İşin en ilginç yanı da Eroğlu'na öfke duyanların öfkesinin UBP'deki başıboşluk yüzünden çoktan sempatiye dönüşmüş olması.

Bence her vekil gardını almalı…

****************

GÜNÜN SÖZÜ

Oda Senin Gibi Sevdi mi dediler. - İşte Cevap Veremediğim Tek Şey Buydu...

Eğer Bunu Bilmiyorsan Vazgeç dediler. - ''Vazgeçecek olsaydım Sevmezdim'' dedim..

CAN YÜCEL

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.