Sennaroğlu CTP'den istifa ediyor

Yayın Tarihi: 11/03/16 07:41
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Dün kırk yılda bir yazımı erken yazayım dedim. Ama bir son dakika bilgisiyle irkildim. CTP içindeki güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre CTP-BG İskele Milletvekili ve Tarım Eski Bakanı Önder Sennaroğlu, partisi CTP'den istifa etmeye karar vermiş durumda. Sırf yaşlandı, gençleştireceğiz kabineyi diyerekten görevinden alınan Sennaroğlu öğrendiğimize göre hem İskele bölgesi halkının baskıları hem de partililerin bu haksızlığa boyun eğme çağrıları karşısında istifa kararı aldığı ve bunu kararı her an partisine bildirmeye hazırlandığı bilgisine ulaştık. CTP içindeki üst düzey kaynaklarımızın bana aktardığı bu haberin daha fazlasını ve perde gerisini pazartesi günü kaleme alacağım.

Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın UBP-DP koalisyonu kurulacak demesi ve bu yönde sinyaller vermesi bana adeta DP-UG çatısı altından ayrılmayı düşünen ve bu eylemi çok yakında gerçekleştirecek olan UG'li vekillere bir tür yeniden hükümet olabiliriz kandırmacasının yapıldığı izlenimini yarattı. UBP-DP koalisyonu kurulacak olsaydı çok önceden kurulurdu. Yıllar önce bu ihtimal ortaya atıldığında UBP Genel başkanı Hüseyin Özgürgün, Serdar Denktaş'a güvenemem diye yanıtlamıştı. Her iki, parti başkanının da bir birlerini pek sempatik bulmadıkları yıllardır bilinen bir gerçek. Tabii siyaset bu herşey olabilir ama ben hala bunu mümkün görmüyorum. Çünkü bunun çok bariz nedenleri var.

Denktaş dünkü açıklamasında şu an ki hükümetin başarısız olduğunu açıkladı, bu doğru. Şu an ki CTP-UBP hükümeti kurulma gerekçesini yerine getirmedi ve getirip getirmeyeceği de meçhul ama UBP-DP hükümeti de kurulsa bu başarının ben yakalanamayacağı kanaatindeyim.

Bunun asıl nedeni ülkeyi iyi yönetebilme becerilerinin olmaması değil Ankara'nın böyle bir hükümete sıcak bakmadığı gerçeğidir. Eğer Ankara böyle bir olaya sıcak baksaydı zaten kurulmasına izin verirdi. Öncelikle bunu söylemekte fayda var. Ankara Hükümeti'nin KKTC ile ilgili olarak ve yakın gelecekte yaşanacak sıcak siyasi gelişmelerle ilgili olarak önemli planları olduğunu tahmin edebiliyoruz. Su konusu da bunlardan bir tanesiydi.

Su sorunu aşıldı ve bu saatten sonra hükümet Ankara ile ilişkilerini iyileştirip reformları geç de olsa yapmaya başlayacak. Reform yönündeki adımlar atılmaya başlanınca da Türkiye'nin KKTC'ye maddi katkıları devam edecek ve ortam rahatlayacak haliyle. Bu nedenle Ankara'nın henüz vazgeçmediği bir CTP'yi hükümetten söküp atabilirsiniz ama bunun bedeli yapanlara erken seçim olarak illaki fatura edilir.

En temel gerekçe olarak Ankara'nın milletvekili nüfusu çok olan CTP-UBP hükümetinin devam etmesinden yana bir politika sergileyeceğini herkes kabullensin. Hükümet ki hangi parti iktidar olursa olsun bir eli açık her ay Ankara'nın karşısında beklediği sürece KKTC'de Ankara hükümetinin istemediği bir eylem gerçekleştirmek mümkün değil.

Herşeyden önce bu işler şaka değil.

ÖZGÜRGÜN BUNA DİKKAT ETSİN

Serdar Denktaş'ın UBP-DP koalisyonu sinyali vermesinin altında yatan bir başka gelişme ise UBP'li bazı vekillerin, Demokrat Partili vekillerle yeni bir koalisyon kurulması yönünde çalışma yapmasından kaynaklanıyor. Eğer ki UBP genel başkanı Özgürgün'ün DP ile bir koalisyon kurma düşüncesi yoksa UBP'li vekillere DP ile görüşme yasağı koyması gerekiyor. Genel başkanın izni olmadan arka kapıda iş çeviren vekiller UBP'yi hükümet ortağına karşı zor durumda bırakacaktır. Tabii Hüseyin beyin bu tür flörtleşmelere izni varsa ona diyecek bir şeyim yok ama bu durumun devamı bakınız en nihayet DP Genel Başkanı Denktaş'ın UBP-DP koalisyonunu zikretmesine vesile oldu.

Tüm bu yaşananlardan Hüseyin başkanın haberi varsa da kötü yoksa da kötü.

OĞUZ "CTP-UBP HÜKÜMETİ YOLUNA DEVAM EDİYOR"

Konuyla ilgili bilgi almak için UBP genel Başkanı Özgürgün'ü dün aradımsa da ulaşamadım. Ardından UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz'u aradım ve Serdar Denktaş'ın açıklamasını sordum.

Oğuz bana "şu an için öyle bir durum yok, yoluna devam eden bir hükümet var. CTP'yle su sorunundan kaynaklanan bir sıkıntımız vardı ancak bildiğiniz gibi bu anlaşma imzalandı ve sorun ortadan kalktı. Şu an için UBP-DP koalisyonu kurulması gibi bir durum ortada yok ya da tersten söyleyecek olursak mevcut hükümet yoluna devam ediyor. Tabii siyasette 24 saate ne olur biter bilemeyiz ama şu an hükümet yerinde ve yoluna devam ediyor" dedi.

Sonuç olarak UBP'nin iki numarası bana şimdilik bir UBP-DP koalisyonunun olmadığını ve hükümetin yoluna devam ettiğini söyledi. Mart ayı sonuna doğru Demokrat Parti'den üç vekilin daha istifası bekleniyor. Bu gerçekleşir mi bilemeyiz ancak derin kulaklar yeni bir partinin kurulacağını haber de vermedi değil. Yani dört vekil Eroğlu desteğini yanına alarak yeni bir parti kurabilirler.

Hatta bakarsınız bu oluşuma UBP'den yaşça ilerlemiş bir vekil de katılır, kim bilir ?

************

GÜNÜN SÖZÜ

Aynı kağıdın arka ve on yüzleri gibiyiz. Sonsuza dek beraber; ama hiçbir zaman birbirlerini görmeyen…

AZİZ NESİN

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları