Dinçyürek'i dinledim

Yayın Tarihi: 16/03/16 07:40
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Ağır bir yağmur altında dün bazı dostlara uğramak ve bazı ziyaretler yapmak için Mağusa'nın yolunu tuttum. Bu yolda gidip gelenlerin Allah yardımcısı olsun. İki hafta önce Demokrat Parti-Ulusal Güçler'den istifa eden Bağımsız Milletvekili Dr Hakan Dinçyürek ile de buluşup bir kahve içtik. Bir türlü istifa gerekçelerini açıklamamakla eleştirilen Dinçyürek'le yaklaşık iki saat istifa sürecini, Demokrat Parti'de yaşadıklarını uzun uzun konuştuk. Kesinlikle bu bir söyleşi değildi, programlanmış bir buluşma da değildi. Bir nebze gazeteci-siyasetçi dostluğu diyelim.

Dr Dinçyürek'in tüm çıplaklığı ile anlattığı onlarca off the recordun ardından on the recordlarımda oldu tabii. Meslek ahlakıdır, off the record denmişse öyle kalır ama bir süreliğine. Hakan Dinçyürek'le anlaşmamız böyle. Uygun gördüğü zaman uzun uzun yaşadıklarını yazacağım ve iyi bir canlı yayın da yapacağız. Bunun sözünü aldım.

Şubat ayı içinde Hakan Dinçyürek ile birlikte en az üç vekilin daha istifa edeceğini duymuştum, bunu Hakan beye sorduğumda "herşey olabilir" cevabını vermişti. O günlerde duyduğuma göre DP'den dört vekilin istifa edip bağımsız kalacağı ve UBP kanadından seçimlere katılmayı tercih edeceklerini iyi yerlerden duyduğumu hatırlıyorum. Hasan Taçoy da buna dahil mi emin değilim. Ama bir gerçek var ki Serdar beyin başkanlığı bırakmama yönündeki eğilimi ve diğer vekillerin büyük bir çoğunluğunun O'nu istememesi şu an için DP'de birçok şeyi gerginleştirmiş bulunuyor. İstifalar devam eder mi diye düşündüğümde şu an için olmasa bile DP'nin kurultayının ardından bazı istifalar mutlaka olacaktır.

İSTİFA GEREKÇELERİNİ PARTİSİ BİLİYOR

Yaptığımız sohbetin yazılabilir olanlarına dayanarak şunu ifade edebilirim ki Dr Dinçyürek hem Serdar Başkan'a hem de tüm parti yönetimine vakti zamanında defalarca kez rahatsızlıklarını anlatmış ve kurumsallaşamamaktan yaşadığı ilkesel sıkıntıları dile getirmiş, noktayı koyacağı uyarılarını da yapmış. Hani DP Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu sebebini açıklasın diyor ya Hakan bey için Mustafa beyin de süreci iyi bildiğini ve süreçte aldığı rolü, davranış biçimini de öğrendim. Ancak off the record dedik ya bir kere artık kendi açıklayacak bunu.

Dinçyürek "istifa gerekçelerimi açıklamam için çağrıda bulunanlar var. 29 Şubat pazartesi günü mecliste özellikle ben grup toplantısı yapılması için çağrıda bulundum ve grup toplandı. Meclis açılmadan sabahleyin tüm vekil arkadaşlarımız ile birlikte, genel başkan da buna dahil olmak üzere bir araya geldik. Toplantıda bu şekilde partiye devam edemeyeceğimi açık bir dille anlattım ve tüm sıkıntılarımı bir kez daha dile getirdim. Özdemir Berova kardeşim de aynı gece katıldığı bir televizyon programında benim sıkıntılarımı anlattığımı ve partimin sıkıntılarımı bildiğini teslim etmiştir, şahidimdir. Yani gizlediğim, partimin bilmediği bir gerekçe yoktur" dedi.

DİNÇYÜREK "TÜM DP TABANI BENİM DOSTUM, KARDEŞİM"

Sohbetimizde birkaç kez sıkıntısının DP tabanı ile değil tavanı ile olduğunu tekrarlayan Dinçyürek bana "samimiyetle bilmeni isterim ki Demokrat Parti tabanıyla hiçbir sorunum ya da sıkıntım yoktur, olamaz da. Hepsi benim can dostumdur, kötü gün dostlarımdır hepsi birer birer. Ne ben onlara darılır küserim ne de onlar bana darılır küser. DP'den istifa etmem demek onlarla ilişkimin biteceği anlamına gelmiyor. Her gün her an yine tabanla görüşüyor ve konuşuyorum. Parti yönetimiyle sorun yaşamak farklı bir durumdur. Tabanla asla sorunum olmadı olmazda" diye konuştu.

BAŞKANA ÇEKİL UYARISI YAPILDI

Yaklaşık üç ay önce DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ile yapılan bir toplantıda Dinçyürek'in de olduğu bir toplantıda içlerinden sözcü ve yaşça büyük bir vekilin "artık bırakmalısın, ara vermelisin, yeni vekillerin önünü açmalıyız" denildiğini ve Serdar başkanın bunu net bir dille reddettiğini de öğrendim.

Sonuç olarak Demokrat Parti yeni istifaların eşiğinde gün sayıyor, bu en azından benim anladığım ve gözlemlediğim. Kim bilir bu belki de olmaz gerçekleşmez ya da çok geç olur ancak iki şeyi net olarak söyleyebilirim.

Birincisi DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy'ın mali yapıyla ilgili sıkıntılar, bilgisiz bırakılması nedeniyle ciddi sıkıntıları olduğu ve mutsuz olduğu gerçeğinden hareketle UBP'den yeşil ışık yanmadığı için yerinden hareket etmediği,

Bir diğer ikincisi de Hakan Dinçyürek gibi bir değeri DP-UG'nin kaybettiği gerçeği. Siz okurlarıma şunu diyebilirim ki Dinçyürek'in istifasının altında herhangi bir kirlilik yoktur.

********************

GÜNÜN SÖZÜ

Bazısı gelirken, bazısı da giderken gönül açıklığı verir. Dikkat et ve iyi bak ki, sendeki bu gönül açıklığı giderken mi yoksa gelirken mi beliriyor?

Şemsi Tebrizi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları