Ya yeni parti ya HP

Yayın Tarihi: 22/03/16 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Geçtiğimiz hafta CTP-BG İskele Milletvekili Önder Sennaroğlu'nun istifa etmeye hazırlandığını duyurmuştum ve bunu ilk duyuran ben olmuştum. Kaynağım sağlamdı bir kere. Önder bey istifa ettiği için şahsen benim bir sevincim yok, CTP adına önemli bir kayıp aksine. Tabii CTP içinde dışlanan ilk isim değil Önder bey. Ferdi Sabit Soyer'i de dışlayanlar oldu, Özkan Yorgancıoğlu'nu da Kadri Fellahoğlu'nu da, Sümer Aygın'ı da dışlayanlar oldu bu parti de ve daha adını bilmediğim ya da benim aklıma gelmeyen pek çok değerli insan dışlandı. Bir yerlerle ters düşüyor birileri ve CTP'de kılıçları en azından şimdilik keskin kesen güçler tarafından dışlanmaya çalışılıyor bazı isimler. Dışlanan siyasilerin bazıları ya bir yana çekilip susuyor ya siyasetini kendince yapıyor ya da istifa ediyor Önder Sennaroğlu gibi. Peki kim kaybediyor derseniz, birincisi memleket kaybediyor çünkü iyi siyasetçi kolay yetişmiyor, ikincisi CTP'nin kendisi son olarak da siyasetçinin kendisi kaybediyor çünkü bu ülke de eğer bir parti çatısı altında siyaset yapmazsanız halk sizi seçmiyor. Anasına avradına sövdüğü bir partiye gönül hoşluğu ile oy veren bir seçmen yapımız var bizim.

SENNAROĞLU DIŞLANDI

Sennaroğlu istifasını verdi ve Meclis de dün okundu. CTP ilk seçimde ağır bir darbe yiyecek bu kesin, bundan hiçbir kaçarı yok. Birinci darbeyi seçmenden yiyecek çünkü su konusu gibi önemli bir konuda CTP deki tavan tabanı çok güzel kandırdı ve samimi davranmadı. Düşünsenize CTP parti meclisine anlatılan ile imzalanan anlaşma birbirinden farklı olduğunu öğrendik. Belediye başkanlarına imzalanacak su anlaşması metni dahi gösterilmedi. bir hükümet nasıl olur da belediyeleri doğrudan bağlayan bir anlaşmayı belediyelerinden gizlemek zorunda kalır ya da parti meclisinden.

Söz konusu anlaşma en azından CTP'li dostlardan öğrendiğim kadarıyla parti meclisine sunulmadı özellikle son halinden bahsediyorum.

Neyse apar topar yapılan kabine değişikliğinden sonra Sennaroğlu'na yapılan yabancı muamelesine Sennaroğlu'nun duygusal yapısı dayanmadın ve istifasını verdi. Kolay değildir bir vekilin istifa kararı alması; hele hele CTP'nin bir vekiliyse bu kişi.

SENNAROĞLU UBP'DE SİYASETE DEVAM EDECEK

Duyduğuma göre Sennaroğlu UBP'de siyasete devam edecek; bu yönde UBP Genel sekreterliği ve başkanıyla teması olduğunu öğrendim. Hayırlısı olsun Önder beye ama ben kendisini CTP'ye yakıştırmışımdır hep. Ben CTP'li değilim ama CTP'nin bu ülkenin yarına ışık tutacak önemli bir parti olması ve şu anda yanlış kişilerce yönetilmesi bir yurttaş olarak beni üzer ve daha da ötesinde kaygılandırır.

Sennaroğlu daha önce de UBP'de bir dönem siyaset yapmıştı yine başarıyla yapacak diye düşünüyorum.

BEROVA BU HAFTA İSTİFA EDEBİLİR

DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz ile en son geçtiğimiz hafta birlikte bir yayın yapmıştık. Bu yayın sonrasında da bir sohbetimiz oldu. Ne konuştuğumuz bana kalsın ama edindiğim izlenimden yola çıkarak en azından ben istifasını daha geç bekliyordum. Erken yaptı ve sayıyı üçledi. Dün de yazım bugün yine yazıyorum. DP-UG Girne vekili Özdemir Berova da Perşembe günü istifasını sunacak diye bekliyorum. Öyle tahmin ediyorum ki bu istifa gerçekleşecek çünkü Berova da DP içinde ciddi sıkıntıları olanlardan.

Bildiğiniz gibi yasalarımıza göre bir partinin mecliste odası ve grubu olabilmesi için beş vekile sahip olması gerekiyor. Demokrat Parti'nin beş vekili var ve önümüzdeki haftadan itibaren bu sayı büyük ihtimalle dörde düşecek. Bu durum gelişirse DP, artık ana muhalefet olamayacak. DP buna benzer bir durumu daha önce de yaşamıştı. Tabii DP adına bu durum son derece talihsiz bir durum.

YENİ PARTİ KURABİLİRLER YA DA HP

İstifa eden ve de edecek olan vekillerin bir partide buluşacaklarını bazı güvenilir kaynaklardan da dün yaptığım görüşmelerde öğrendim. Berova'nın da istifa etmesi halinde oluşacak beş vekil potansiyelinin ya yeni bir parti ya da ağırlıklı olarak Halkın Partisine destek verip seçim zamanı katılabileceklerini duydum. Bu konuyu yarına daha net ve daha ağır bir şekilde kaleme alacağım. Çünkü söylemler dedikodudan gerçeğe doğru kaymaya başladı.

UBP'DEN DE BİR İSTİFA BEKLENİYOR

Bir başka güvenilir bilgiye göre Ulusal Birlik Partisi'nden de bir başka vekilin istifa ederek Halkın Partisine ya da yeni partiye geçebileceğini çok net bir şekilde öğrenmiş bulunuyorum. Hep bunları yarın sizlerle paylaşacağım.

************

GÜNÜN SÖZÜ

Sen yoksun. Boşuna yağıyor yağmur. Birlikte ıslanmayacağız ki. Özlemlerde ayrılıklar da boşuna öyle uzaklardayız. Birlikte ağlayamayacağız ki.

AZİZ NESİN

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.