Ali Pilli istifanın eşiğinde dedikodusu

Yayın Tarihi: 23/03/16 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

DP ve CTP'den istifa eden vekillerin ya yeni parti kuracağı ya da Halkın Partisi'ne katılacakları yönünde almış olduğum duyumları yazmam hayli ses getirdi. Sabahları kahve içmek için uğradığım Cafe Delicious'ta kadim dostum HP Lefkoşa İlçe Başkanı Serhan Aktunç ile karşılaştım. Biraz tepkiliydi; malum Genel Sekreterleri Tolga Atakan'ın dün basına istifa eden vekillere kapılarının kapalı olduğu yönünde bir açıklaması da olmuştu. Tolga Atakan da bu konu hakkında beni bilgilendirmesi yönünde kendisini sabah sabah aramış ve uyarmış. Kendime yakın bildiğim siyasilerin bile zaman zaman gözümün içine bakarak doğru konuşmadıklarına şahit olmuşumdur meslek hayatımda. Bu nedenle bir yazıyı kaleme alırken birkaç yere sorar sağlamasını sorar öyle yazarım.

Halkın Partisi kabul edelim ki yanlış ama doğru kişilerle hızlı bir örgütlenme içerisindedir ve ilk seçimin üst sırasında çıkacak bir parti haline gelecektir. Tabii bir yol kazasına uğramazlarsa. Çünkü partilerine katılan ve destek veren diğer partilerin kırgın tabanlarıdır. Şahsen ben ülke seçmeninin ÖRP tabanını bir gecede terk ettiğine ve UBP'ye DP'ye tekrardan döndüğüne şahit olmuşumdur. Bu nedenle biz birinci partiyiz havalarında olmasın kimse. Bu memlekette genel başkanın da genel sekreterin de seçim kaybettiklerine de şahit oldum.

Dilerim bu çirkin oyunlar asla Halkın Partisi'nin başına gelmesin.

Elbette ki seçilme şansları zayıf olan ve Halkın Partisi'ni kullanarak yeniden seçim kazanma oyunlarına giren vekilleri HP'liler istemeyecektir. Bu kaygıyı taşımaları son derece normaldir ama öyle bağımsız kalan ve bağımsız kalacak vekiller vardır ki HP'ye alacağı oyun üstünde de oy getirebilecek ve HP'yi birinci sıraya oturtabilecek potansiyele sahiptirler.

Bu nedenle böyle peşin peşin açıklamalarla "kim olursan ol ama gelme" feveranından vazgeçin. Bu tür açıklamalarla sonradan karar değiştirmek zorunda kalacağınız konulara erken erken bağlanmayın derim. İşim gazetecilik ama ömrüm siyasilerle geçti.

İstifa eden vekillerin kaldı ki büyük bir çoğunluğunun yeniden seçilme şansları var. Bu hangi parti olursa olsun. Şu an Halkın Partisi'nin tüm partilerin tabanlarına etki etmeye çalıştığını ya da diğer partilerin tabanlarının Kudret Özersay'dan etkilendiklerini ve HP'ye yöneldiklerini biliyoruz.

Bir başka önemli bilgiye göre istifa eden vekillerin Özersay'ı umut olarak gördükleri ve onunla birlikte siyaset yapmak istediklerini duyuyorum. Peşinen bu insanlara "aramayın gelesiniz" serzenişinde bulunmak siyaseten yanlıştır. Zira onların getireceği taban oyu ile seçilme şansı zayıf olan birçok aday da seçilme şansı bulacaktır.

Tabii bu bir tavsiye; Halkın Partisi kendi siyasetini nasıl isterse öyle uygular, eleştirmek de katılmamakta ama saygı duymak da baki benim için.

ALİ PİLLİ İSTİFANIN EŞİĞİNDE DEDİKODUSU

UBP içindeki güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgilere göre UBP Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli istifanın eşiğinde. Bir süre önce UBP kurultayının yapılacağı günlerde Güzelyurt ilçesinde hoş olmayan bazı davranışlara maruz kaldığını hatırlıyorum Ali Pilli'nin. Öyle sanıyorum ki partisine bir takım kırgınlıkları had safhaya ulaştı ki istifayı düşünüyor. UBP içindeki çok güvenilir kaynağımın haricinde bazı vekillerle de yapmış olduğum görüşmelerde kendilerinin de Ali Pilli'nin istifa etmeyi düşündüğünü duyduklarını bana söylediler.

Doğruluk adına Ali Pilli'yi aradım ve bu durumun doğru olup olmadığını bizzat kendisine sordum. Ali Pilli bana "kesinlikle böyle bir durum yok. Bu dedikodudan ibaret bir durum. Bunu size söyleyenleri tahmin edebiliyorum ancak lütfen yazın günün sonunda kendileri sandıkta kalacaktır ve ben yeniden kazanacağım. Ben partimdeyim ve hiçbir yere de gitmiyorum. Ben şu an hasta bakıyorum, sağlık sisteminin daha iyiye ulaşması için çalışıyorum. Meslek hayatım boyunca her zaman mert oldum bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğim" dedi.

BU TOPLANTI GERÇEK Mİ?

UBP içindeki bir başka güvenilir kaynağımdan aldığım bilgiye göre Hafta sonu Girne bölgesinde gerçekleşen bir yemeğe Derviş Eroğlu, İrsen Küçük, Hasan Taçoy, Ersin Tatar gibi isimler katılmış, bir gurup UBP örgüt başkanı da bu yemeğe iştirak etmiş. Hayli ilginç bir iddia bu tabii. Ne kadar doğrudur bilemeyiz ama eğer doğruysa bir yerlerde kazanlar kaynıyor da diyebiliriz bir dost yemeği de diyebiliriz. Açıkçası ben bunu normal karşılıyorum. Yine Derviş Eroğlu'nun Gazimağusa da bir yemek yediği ve bu yemeğe de bazı vekillerin katıldığını duydum.

*************

GÜNÜN SÖZÜ

GİTMEYE DEĞEN YERLERİN KESTİRMESİ YOKTUR

PAULO COELHO

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları