Eroğlu neden sahada?

Yayın Tarihi: 25/03/16 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Şüphesiz ki birinci gerekçesi intikam duygusudur. Daha önce de yazdım özellikle Lefkoşa, Güzelyurt ve Mağusa'da prens yaptığı vekil ve bakanlara seçim kaybettirmeyi hedefleyecektir. Eski gücü kalmadı diyenler var Derviş bey için; doğrudur eski gücü kalmadı Derviş beyin ama şu an ki hem UBP hem de DP'ye kırgın olan hatrı sayılı da seçmen var. Bu seçmenler oyunu yakmak yerine şu an ki UBP-Dp ikilisini cezalandırmak isteyecektir. Bireysel hesaplaşmalar olacaktır. Bu nedenle seçim kaybetmesi mümkün olmayan vekiller ya da bakanlar seçim kazanmazsa hiç şaşmayın.
  • Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Derviş beyi destekler gibi görünüp aslında desteklemeyenler, Eroğlu'nun ailesini dışlayanlardan Eroğlu bunun intikamını mümkün mü almasın? En azından bunu yapmayı tüm enerjisini kullanarak deneyecektir. Başarılı olur olmaz o ayrı konu ama deneyecektir. Çünkü özellikle UBP içindeki bazı vekiller Eroğlu'nun ya desteğini alarak yıllarca seçim kazanmıştır ya da engeline takılmadıkları için seçim kazanmıştır.
  • Derviş Eroğlu'na yakın isimler Derviş beye parti kurup kurmayacağını sorduklarında Derviş reddediyormuş ama belli ki hazırlık o yönde. Ansızdan gizli kalmış hamilelik gibi dünyaya bir bebek gelecek. Peki nasıl olacak bu parti kurma işi, amacı ne olacak bunun asıl önemli olan sorular bunlar.

Şimdi de Derviş Eroğlu'nun parti kuracağı dedikodusu çıktı. Eroğlu'nun prensi olarak tanımlayabileceğim bizimde kadim dostumuz olan Özdemir Tokel de bununla ilgili sinyalleri verdi. Zaten DP'deki UG kanadının istifa furyası da bunun bir göstergesiydi bunu birçoğumuz hissettik. DP içindeki kaynaklarım bana Özdemir Berova'nın istifa etmeyeceğini söyledi dün ancak ben hala istifa edeceğini düşünüyorum. Muhtemelen tablonun şekillenmesini bekliyordur diye düşünüyorum. Derviş bey'in bölgelere başlattığı ziyaretler son günlerde dikkat çekmeye başladı. Güzelyurt'un ardından Girne, sonrasında Gazimağusa'da yaptığı bir yemek ve önümüzdeki hafta da Küçük Kaymaklı da yapacağı yemek Sn Eroğlu'nun adeta sahaya indiğini gösteriyor bize. Yani şimdi koskoca Derviş Eroğlu can sıkıntısından gezmiyordur heralde hayli ilerlemiş yaşına rağmen. Vardır bir amacı diye artık net bir şekilde ben de düşünüyorum.

PARTİ KURULUCAK BELLİ OLDU

Derviş Eroğlu'na yakın isimler Derviş beye parti kurup kurmayacağını sorduklarında Derviş reddediyormuş ama belli ki hazırlık o yönde. Ansızdan gizli kalmış hamilelik gibi dünyaya bir bebek gelecek. Peki nasıl olacak bu parti kurma işi, amacı ne olacak bunun asıl önemli olan sorular bunlar.

EROĞLU NEDEN PARTİ KURSUN?

Öyle parti kurmak kolay bir iş değil bunu hepimiz biliyoruz. Para ister bu işler yetmez insan gücü ister, sürükleyicilik ister, o da yetmez iyi bir parti başkanı ister. Peki kim olacak bu parti başkanı ? Hasan Taçoy mu yoksa Hakan Dinçyürek mi? Taçoy UBP tabanını yeni kurulacak partiye kaydırabilir Dinçyürek de DP tabanını. Bu bu kadar net.

Dahası eğer doğru isimlerle yola çıkılırsa Kudret Özersay'a gidecek oylar Derviş beyin kuracağı partiye de kayabilir pek ala. Halkın Partisi bu tehlikenin farkına varmalı. Eroğlu'nun Kudret Özersay'a yardım edeceği söylentilerini yaymaya çalışanlar var belli oldu ki HP kendi yolunda yürüyor. Bu isimlere HP şu an çok uzak.

Peki Derviş bey neden parti kursun? Neden böyle birşeye gereksinim duysun sorusunu yanıtlayalım. Şüphesiz ki birinci gerekçesi intikam duygusudur. Daha önce de yazdım özellikle Lefkoşa, Güzelyurt ve Mağusa'da prens yaptığı vekil ve bakanlara seçim kaybettirmeyi hedefleyecektir. Eski gücü kalmadı diyenler var Derviş bey için; doğrudur eski gücü kalmadı Derviş beyin ama şu an ki hem UBP hem de DP'ye kırgın olan hatrı sayılı da seçmen var. Bu seçmenler oyunu yakmak yerine şu an ki UBP-Dp ikilisini cezalandırmak isteyecektir. Bireysel hesaplaşmalar olacaktır. Bu nedenle seçim kaybetmesi mümkün olmayan vekiller ya da bakanlar seçim kazanmazsa hiç şaşmayın.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Derviş beyi destekler gibi görünüp aslında desteklemeyenler, Eroğlu'nun ailesini dışlayanlardan Eroğlu bunun intikamını mümkün mü almasın. En azından bunu tüm enerjisini kullanarak deneyecektir. Başarılı olur olmaz o ayrı konu ama deneyecektir. Çünkü özellikle UBP içindeki bazı vekiller Eroğlu'nun ya desteğini alarak yıllarca seçim kazanmıştır ya da engeline takılmadıkları için seçim kazanmıştır.

Bu nedenle dostlar yakın zamanda bir parti kurulacak, bunun için gerekli olan para emin olun ki gerek içerden gerekse Türkiye'nin belli odaklarından sağlanacaktır. Yalnızca her ilçede üç tane seçilme potansiyeli olan vekil adayı sahneye sürse Derviş bey; bu seçimde ciddi bir zafer kazanır, yetmez bu hem UBP'ye hem DP'ye ağır bir diyet olur.

Yazımı noktalamadan şu anekdotu da eklemek istiyorum. Kabine içerisinden Eroğlu'na gerçekten tavırlı olan bakanlar var, bunların isimlerini şimdi zikretmeyim kim olduklarını biliyoruz, bu bakanlar sonradan gidip barışmışlardır ama bazıları hala tavırlıdır. Ben bunları da siyaseten normal bulmak istesem de aslında bulamıyorum ama günün sonunda Eroğlu'nun siyasete kazandırdığı kişiler de var, onlar kendilerini biliyorlar.

Eroğlu sayesinde bugünlere gelmiş bakanlar bakalım Eroğlu arayıp gel derse hayır cevabını verirler mi?

Verirlerse bir daha vekil seçilirler mi? Yoksa Bu işleri göze alarak kendilerini bakan yapan genel başkanlarının yanında mı dururlar ?

Bunlar hep yakın zamanda yaşayacağımız ve hayretle izleyip öğreneceğimiz sorular sevgili dostlar.

Bu saatten sonra hiçbirşey olmaz diyenler de vardır tabii. Ben de diyorum ki bu memleketin siyasetinde bende olmaz dediğim neleri gördüm neleri…

************

GÜNÜN SÖZÜ

Kime ne emanet ettiysek, Ya kırdı, yada kaybetti.. Anladım ki emanete en güzel bakan "ALLAH" ' idi..

ANONİM

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.