Gizli UBP-DP-bağımsız vekiller toplantısı

Yayın Tarihi: 28/03/16 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Eğitim Bakanı Kemal Dürüst'ün girişimleri sonucunda Hüseyin Özgürgün'ün bir yakının evinde Demokrat Parti temsilcilerinin ve Hasan Taçoy'un da katıldığı gizli bir buluşma gerçekleşti ve bağımsız vekiller ki Önder Sennaroğlu da buna dahil UBP-DP hükümetinin kurulması yönünde mutabakata varıldı. Hükümet de "7-3" şeklinde paylaşıldı. UBP'nin 18, DP'nin ise beş vekili var. Bu sayı 23 vekil ediyor. Dışarıda bağımsız olan dört vekil var. Söz konusu dört vekilin de desteği kurulacak bu hükümete tam olacak. Bunun karşılığında ise bağımsız milletvekillerine seçim günü geldiğinde UBP'den aday olma hakkı garantisi verilecek.

  • Derviş Eroğlu sahneye çıktı ve şu an yakında sonuca varılacak başarılı bir operasyonu yürüttü. Demokrat Parti'den üç vekil istifa ettirildi. Gerekçelerinin özünde partinin kurumsallaşamaması da vardı pek tabii ama perde gerisinde asıl mesele UBP-DP entegrasyonuydu.UG kanadı ne DP'ye hakim olabilme noktasında başarılı ne de UBP ile birleşme noktasında başarılı olamayınca ilk önce üç vekil istifasını verdi ve DP'nin güçlü pazarlık şansı ortadan kaldırıldı. Sayısı sekizden beşe düşen Demokrat Parti potansiyel hükümet ortağı olma noktasından uzaklaştırıldı.

Siyasette hangi parti iktidar olursa olsun yaptığı en iyi iş hükümeti tekrar tekrar bozup kurmaktan başka bir şey değildir. Her vekilde olağanüstü bakan olma ya da bakan kalma arzusu vardır ve bunun için her yol inanın ki mubahtır. Bakın bu cümleyi tüm siyasi partiler için ifade ediyorum. Yazının başlığını farklı şekiller de atabilirdim ama yakın zamanda olması planlanan siyasi bir gelişmeyi en somut bu şekilde ifade edebileceğimi düşündüm.

Evet çok yakında UBP-DP hükümeti kuruluyor. Bildiğiniz gibi bir süre önce CTP ile UBP hükümeti arasında su meselesinden kaynaklanan bir kriz yaşandı. UBP, hükümeti bozup DP ile hükümet kurabileceği yönünde CTP'yi tehdit etti. CTP boşta durur mu; aynı manevrayı CTP de yaptı ve DP ile hemen dirsek temasına geçti. Zira o günlerde CTP-DP milletvekili sayısı 29 ediyor ve rahatlıkla bir hükümetin kurulmasına izin veriyordu.

Derken Ankara'nın da devreye girmesi ve su sorununun halledilmesinden sonra bu kriz ortadan kalktı. Bir şekilde Demokrat Parti'nin hem gücünün kırılması hem de DP'ye hakim olamayan Eroğlu'na yakın UG kanadının kendilerine bir çatı bulmaları gerekiyordu.

ÖNCE DP'NİN PAZARLIK GÜCÜ KIRILDI

Çoğu zaman olduğu gibi Derviş Eroğlu sahneye çıktı ve şu an yakında sonuca varılacak başarılı bir operasyonu yürüttü. Demokrat Parti'den üç vekil istifa ettirildi. Gerekçelerinin özünde partinin kurumsallaşamaması da vardı pek tabii ama perde gerisinde asıl mesele UBP-DP entegrasyonuydu.

En azından fotoğraf bana şimdi öyle görünüyor. UG kanadı ne DP'ye hakim olabilme noktasında başarılı ne de UBP ile birleşme noktasında başarılı olamayınca ilk önce üç vekil istifasını verdi ve DP'nin güçlü pazarlık şansı ortadan kaldırıldı. Sayısı sekizden beşe düşen Demokrat Parti potansiyel hükümet ortağı olma noktasından uzaklaştırıldı.

CTP'NİN DE ARİTMETİĞİ BOZDURULDU

Ardından hali hazırda CTP'ye kırgınlıkları had safhada olan Önder Sennaroğluda bir şekilde istifa etti. Şunu açıkça söylemem gerekir ki Sennaroğlu bir süreden beridir UBP ile yakın temastaydı ve bir dizi resmi olmayan görüşmeler de yapmıştı. Ben bunu bizzat UBP'den öğrendim. CTP'nin 21 vekili yirmiye düşünce artık CTP UBP'yi tehdit demez duruma düştü. Zira UBP ben çekiliyorum dese şu an CTP hiçbir parti ile hükümet kuramaz duruma düşürüldü.

Anlıyor musunuz Eroğlu nasıl planını ustaca uyguladı. Kendi partisini iktidardan eden bir isimden bahsediyoruz burada CTP'nin ya da DP'nin gözünün yaşına mı bakacak?!!

Açıkçası ben Derviş beyin yaptıklarını zerre kadar tasvip etmedim bugüne kadar ama siyasi bir deha olarak tarih kendisini yazacaktır buna eminim.

GİZLİ UBP-DP-BAĞIMSIZ VEKİLLER TOPLANTISI

24 Mart Perşembe günü bakın tarih de veriyorum. Eğitim Bakanı Kemal Dürüst'ün girişimleri sonucunda Hüseyin Özgürgün'ün bir yakının evinde Demokrat Parti temsilcilerinin ve Hasan Taçoy'un da katıldığı gizli bir buluşma gerçekleşti ve bağımsız vekiller ki Önder Sennaroğlu da buna dahil UBP-DP hükümetinin kurulması yönünde mutabakata varıldı.

Hükümet de "7-3" şeklinde paylaşıldı. UBP'nin 18, DP'nin ise beş vekili var. Bu sayı 23 vekil ediyor. Dışarıda bağımsız olan dört vekil var. Söz konusu dört vekilin de desteği kurulacak bu hükümete tam olacak. Bunun karşılığında ise bağımsız milletvekillerine seçim günü geldiğinde UBP'den aday olma hakkı garantisi verilecek.

Mesele bu kadar net ve bu konuda gerekli mutabakat sağlanmış durumda. Bu bilgiler bana UBP içindeki güvenilir kaynaklarımdan gelmesinin ötesinde teyit edilmesi gereken yerlerden de teyit ettiğimi belirtmek isterim.

ANKARA MÜDAHELE EDECEK Mİ?

Ankara hükümetinin burada geniş tabanlı bir hükümet istediğini hepimiz biliyoruz. Zaten Demokrat Parti'nin hükümetten atılmasının yegane sebebi buydu. Yoksa şu an ki UBP-CTP hükümeti CTP-DP hükümetinden daha başarılı değil. İşte kurulması planlanan UBP-DP hükümetine Ankara rıza gösterecek mi göstermeyecek mi bu işte Ankara'nın oluru aranacak mı aranmayacak mı yakın zamanda bekleyip göreceğiz.

Tabii şunu da eklemek gerekir ki bu tarzda kurulacak bir hükümetin ömrü kesinlikle uzun değildir. Kaprislerle, nazla niyazla, tehditle her vekilin başbakan kadar hükmedeceği bir zihniyetle hükümet etmeye çalışacak bir yapı ortaya çıkacak. Bu durum belki kısa süreliğine hem UBP'ye hem DP'ye haz verebilir ama unutmayın ki CTP'nin başarısızlığını unutturacağı gibi Halkın Partisi'ni de güçlendirecektir bu tarz bir hükümet.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.