UBP hükümeti bozuyor

Yayın Tarihi: 01/04/16 08:52
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Demokrat Parti'den istifa ederek bağımsız kalan milletvekillerinin Ulusal Birlik Partisi'ne yakınlaşmaya çalıştıkları son günlerin en belirgin konularından biri. UBP içinde yaptığımız sondajlarda Hasan Taçoy hariç diğer vekillere sıcak bakıldığı ama özellikle Taçoy'un Lefkoşa milletvekili olması ve UBP içindeki hatrı sayılı gücünün hala devam etmesinden ötürü bilhassa UBP Lefkoşa milletvekillerinin Taçoy'u istemediklerini biliyoruz. Lefkoşa'da önceki gece UBP'nin örgüt bazında yaptığı ziyaretlerden bir fotoğraf karesi sosyal paylaşım sitelerine düştü. Bana da ulaşan ve Taçoy'un UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile birlikte aynı masada örgüt üyelerine konuşurken çekilmiş fotoğrafı hızla UBP'liler arasında yayılırken Hüseyin Özgürgün'e de tepki aynı oranda büyüyor.

Dün geceden beri konuştuğum UBP'li siyasilerin Özgürgün'ü yapılan toplantılara Taçoy'u getirmemesi ve dikkatli olması hususunda yapılan uyarılara Hüseyin Özgürgün'ün "bir şey değil" diyerek yanıt verdiğini öğrendim.

TAÇOY KENDİ KATILMAK İSTEDİ

Özellikle önceki gece Lefkoşa'da gerçekleşen örgüt toplantılarına Hasan Taçoy'un Genel Başkan Özgürgün'ü arayarak kendisinin de gelmek istediğini belirtmesi ve Özgürgün'ün bunu onayladığını öğrendim. Bunu öğrenen bazı UBP'lilerin Hüseyin başkanı arayarak bu konuda dikkatli olması gerektiği telkini kendisine yapıldı; ancak başkan bunu olumsuz bulmadığını belirtti. Öğrendiğimize göre durum bu.

EROĞLU KAYMAKLI ÖRGÜTÜNDEYDİ

Öte yandan Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da önceki gece UBP'nin Kaymaklı örgütünü ziyaret ederek partililerle sohbet etti. Öyle anlıyoruz ki küsler bir şekilde barışıyor ya da barışmaya hazırlanıyor. Kim ne derse desin bana göre Derviş beyin büyük planı takır takır çalışıyor.

BARIŞ VE BAŞBAKAN OL

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu yana Derviş Eroğlu ile Hüseyin Özgürgün'ün arası hayli açık, bununla birlikte Derviş beye yakın diğer vekillerde şu an Özgürgün'ün yanındalar. Demokrat Parti'den istifa eden vekillerin seçimlerde UBP'den aday gösterilmesi ve eski küslüklerin ortadan kalkarak UBP-DP hükümetinin kurulması planının hayat bulması hızlanırken bu barışmanın ve eski UBP'li vekillerin yeniden UBP'ye dönmesinin bedeli şüphesiz ki Hüseyin Özgürgün'ün başbakan olması şeklinde neticelenecek.

Merak etmenin ötesinde tahmin etmek çok da zor olmasa gerek. Hüseyin başkan çok yakın zamanda başbakan olacak ve bağımsız vekillerin yeniden UBP'li olmasını kabul edecek. Öyle anlıyoruz ki Özgürgün'e yapılan teklif bu ve Özgürgün bu teklifi çoktan kabul etti ki yarın yani cumartesi günü UBP Parti meclisini, Demokrat Parti ile koalisyon hükümeti kurma gündemi ile toplantıya çağırdı.

UBP PARTİ MECLİSİ YARIN TOPLANIYOR

UBP parti meclisinin DP ile koalisyon kurma gündemi ile yarın toplanacağını partililerden öğrendim. Bu yönde parti meclisi şüphe yok ki yeşil ışık yakacak. Ancak bağımsız vekillerin UBP'den günü geldiğinde aday yapılması için MYK kararı gerekecek ki Hüseyin başkanın bunu yapması hiç de zor değil ama yapacak mı sözünde duracak mı o günü gelince hep birlikte göreceğimiz bir sonuç.

TAÇOY ÖNEMLİ TEHLİKE OLARAK GÖRÜLÜYOR

Hasan Taçoy'un pek çok partiliyi siyasete kazandırdığını ve birçok UBP'linin Hasan Taçoy'u ciddi anlamda desteklediğini biliyoruz. Bu nedenle parti içinde Taçoy O'nu sevmeyenler tarafından önemli tehlike olarak görülüyor. Taçoy'un UBP'den aday olması demek Hüseyin Özgürgün dahil bazı vekillerin seçilememe ihtimalini de beraberinde getiriyor. Kaldı ki UBP kurultayında Özgürgün'e destek veren bazı önemli kesimler şu an Taçoy ile rakip; böyle bir durum da şüphe yok ki kendilerini ihanete uğramış olarak gören bu kesim Özgürgün'ün seçim kaybetmesi içinde uğraşacaktır. Taçoy'un UBP'ye kabulü şüphe yok ki gerçekleşecek ama bu durum Genel başkanın seçim kaybetmesi ile sonuçlanabilir. Bunu yalnız ben değil başka partililer de söylüyor.

Taçoy UBP'den yeniden aday olması durumda iyi bir oyla seçilip başkanlığa oynayabilir. Unutmayın ki Taçoy; şu an için Derviş beyin tek değil ama en güçlü silahı ve bu silah attığını vuracak.

Derviş beyi arkadan vuran prenslerin yeniden seçim kazanacağını sanıyorsanız aldanıyorsunuz. Derviş beyin siyasi anlamda güttüğü kini herkes biliyor.

UBP-DP KOALİSYONU KURULACAK

Son bir haftadır UBP-DP koalisyonunun kurulması yönünde zorluklar olduğunu açıklıyor Serdar Denktaş. Bunu da araştırdım, dipnotlarını pazartesine yazacağım ama Serdar başkan bu hükümeti kuracak ama iyi bir pazarlıkla ve iyi bakanlıklarla. Öyle içişleri bakanı olacağım diye bazı bakanlar fazla heveslenmesin deyip burada noktayı koyuyorum.

Hayırlısı olsun…

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Her gelen sevmez ve hiçbir seven gitmez unutma. Bil ki; giden dönüyorsa sevdiğinden değiI, kaybettiğindendir asIında!

NAZIM HİKMET

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları