UBP-DP için Ankara devrede

Yayın Tarihi: 07/04/16 08:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
  • Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre bir süre önce CTP'den istifa eden İskele Milletvekili Önder Sennaroğlu, kısa bir süre önce CTP'nin kuracağı bir hükümete destek vermeye hazır olduğunu CTP'ye bildirmiş. Bu bilgi son derece sağlam bir bilgi onu da söyleyim. Ben bunu yazmayacaktım ancak Sennaroğlu önceki gün basına hükümeti kim kurarsa ona destek vereceğim açıklamasının ardından bende gizli olan bu bilgiyi yazmayı uygun gördüm. Açıkçası Sennaroğlu'nu da yadırgadım. Hem partisindeki rahatsızlıklarından dolayı istifa etti UBP'ye yakınlaştı, sonrasında eski partisi CTP kendini ikna etti ve tekrardan CTP'ye destek vereceğini kapalı kapılar arkasında ifade etti.

  • Bir başka iddiaya göre Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, önceki gün DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ı arayarak UBP ile hükümet kurması yönünde teşvik etmiş. Ankara devrede diyen Talat'ın belki de işaret ettiği nokta budur. Sn Türkeş UBP-DP kurulması halinde hükümetin devamlılığı için de gerekli yardımları yapacaklarını iletmiş Serdar beye. Tabii protokol imzalanmıyor, muzırlık var işler yürümüyor. Türkiye bu durumdan son derece rahatsız.

Hükümete ortak olmayı planlayan partiler kapı arkasında görüşmeye devam ediyor. Ancak UBP'nin başka telaşları da var bunun yanı sıra. Hükümete gireceğinden son derece emin hareket eden UBP, ki bu büyük ihtimalle gerçekleşecek, koalisyon pazarlıklarını yürütmenin yanı sıra hangi vekiline ne bakanlığı vereceğini de kararlaştırmayı da ihmal etmiyor.

Kendini garanti gören bazı vekillerin bakanlık alamayacaklarını duymamın ötesinde bazı bakanlıklara da talip olan bazı vekillerin başka partinin genel başkanından dahi yardım istediğini duyuyorum. Anlıyorum ki koltuk hırsı bir başka. İşte bu nedenle dün mesele ülkenin menfaatini konuşmanın ötesine geçmiş bireysel menfaate dönüşmüştür diye yazdım.

En çok da seçim ve halk oylaması yasasının komiteden geçtiğine seviniyorum. Olur da meclis de bunu oylarsa ki işin en zor kısmı bu. Büyük ihtimalle bu oylanmayabilir dahi; işte o zaman kral vekillerin işsiz vekil olacağı günleri de hep birlikte göreceğiz.

SENNAROĞLU NEDEN ÇARK ETTİ?

Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre bir süre önce CTP'den istifa eden İskele Milletvekili Önder Sennaroğlu, kısa bir süre önce CTP'nin kuracağı bir hükümete destek vermeye hazır olduğunu CTP'ye bildirmiş. Bu bilgi son derece sağlam bir bilgi onu da söyleyim. Ben bunu yazmayacaktım ancak Sennaroğlu önceki gün basına hükümeti kim kurarsa ona destek vereceğim açıklamasının ardından bende gizli olan bu bilgiyi yazmayı uygun gördüm.

Açıkçası Sennaroğlu'nu da yadırgadım. Hem partisindeki rahatsızlıklarından dolayı istifa etti UBP'ye yakınlaştı, sonrasında eski partisi CTP kendini ikna etti ve tekrardan CTP'ye destek vereceğini kapalı kapılar arkasında ifade etti, sonrasında da UBP-DP yakınlaşmasını daha net görmüş olacak ki hem İsa'ya hem Musa'ya yaranayım dedi ve kim hükümet olursa ondan yanayım dedi. Yakışmadı yakışık almadı Önder bey. Peki seçim zili çalınca ne yapacaksınız? Hükümet kimse tekrardan oradan mı aday olacaksınız? Yapmayın böyle. Sizi seven biri olarak yanlış yaptığınızı söylemek durumundayım. Duruş sayın bakanım duruş, önemli.

TDP HÜKÜMETE GİRMEYECEK

Bu akşam parti meclisini toplayacak olan TDP, hükümete girip girmeyeceğine karar verecek. TDP içindeki dostlarımla yaptığım görüşmeler neticesinde TDP'nin herhangi bir hükümet modeline ki erken seçim hükümeti hariç kolay kolay onay vermeyecekleri anlatıldı bana. TDP de hükümete girme istencinin olduğunu ancak böyle bir hareketin TDP'ye zarar vereceğini düşünenlerin sayısı hayli fazlaymış. Yine de belli olmaz tabii.

CTP-DP VE KİLİT ADAM!!

Yeri gelmişken şunu da söylemek lazım; dün bir CTP'li dostum bana CTP-DP'yi neden zor gördüğümü sordu, bende kendisine birçok neden sıraladıktan sonra zaten sayınız 25, tutmuyor dedim. Peki ya Sennaroğlu? Diye hatırlatma yaptı bana. Sonuçta UBP-DP de 27 sayısıyla kurulacak. Ha 27 olmuş ha 26 olmuş, hükümet her hâlükârda kuruluyor dedi. Sonra düşündüm ve kendi kendime "vay canına" diye söylendim.

Sennaroğlu'nun az önce yazdığım açıklamasını düşündüm. Sennaroğlu CTP-DP'ye destek vermeye hazır. Kilit DP olduğu kadar Sennaroğlu da kilit aynı zamanda. Daha sonra belki başka vekillerde bazı şartları yerine gelmesi halinde destek verebilirler bu hükümete. Kim bilir…

UBP-DP İÇİN ANKARA DEVREDE

Bir başka iddiaya göre Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, önceki gün DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ı arayarak UBP ile hükümet kurması yönünde teşvik etmiş. Ankara devrede diyen Talat'ın belki de işaret ettiği nokta budur. Sn Türkeş UBP-DP kurulması halinde hükümetin devamlılığı için de gerekli yardımları yapacaklarını iletmiş Serdar beye. Tabii protokol imzalanmıyor, muzırlık var işler yürümüyor. Türkiye bu durumdan son derece rahatsız.

Sonuç olarak Cuma günü önemli. Cumhurbaşkanı Akıncı hükümeti kurma görevini Kalyoncu'ya mı verecek yoksa Özgürgün'e mi?

**************

BU YOL NİDAİ BAŞKANI BEKLİYOR

Zaman zaman ilginç şeylerde yaşanmıyor değil. Birkaç gündür bir yol meselesi ile ilgili Girneli vatandaşlardan telefon alıyorum. Hükümet kavgasını yazmaktan ancak bugüne değinmeye fırsat bulabildim. Girne Orman Dairesi'nin bulunduğu bölge de daire binalarıyla birlikte evlerde bulunuyor. Gelin görün ki Girne'de birçok yol, ara sokak belediye tarafından asfaltlanırken her ne halse evler ve daireler arasında kalan bir sokak asfaltlanmıyor. Orman Dairesi çalışanlarının ve bölge sakinlerinin olayı Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü'ye taşımasının ardından söz konusu bozulmuş toprak yola bir tek yol levhası konmuş. Ancak gelin görün ki o sokakta oturan bir vatandaşımız her ne halse kendi evinin önünün ne tek yön olmasını istiyormuş ne de asfaltlanmasını. İlgili vatandaşın belediye başkanına baskıları sonucunda tek yol levhası sökülmekle kalmamış yol da asfaltlanmaktan vazgeçilmiş. Mahalle sakinleri bir ev sahibinin Nidai başkana galip geldiğini ve yolu asfaltlamadığından yakındılar. Bize de yazmak düştü. Sayın başkan siz konuyu yakından biliyorsunuz. Bende mızırlık çıkaran vatandaşın adı da var ancak buraya yazmak istemedim. Bu işe bir el atın lütfen. Birini memnun edeyim derken bini size küsecek.

************

GÜNÜN SÖZÜ

Telaffuzu zor bir Kelime gibi unutacağım seni. Çünkü telafisi yok insanın! Ve insan bir insanla yenileyemez kendini!

Küçük İskender
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.