Bu belge ihanet kokuyor

Yayın Tarihi: 08/04/16 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

CTP genel başkanı Talat'ın açıklamalarını okudum, nispeten dün katıldığı canlı yayını da izledim Talat her ne pahasına olursa olsun hükümette kalmanın savaşını veriyor. İşin özeti bu. Hem Demokrat Parti'ye hem Serdar Denktaş'a uyarılar yapmanın yanı sıra ısrarla UBP ile koalisyon yapmamasını salık veriyor açıklamasında. Bir de ekliyor Sn Talat "UBP ile kurmamalı"; o zaman neden vakti zamanında Demokrat Parti'yi hükümetten atıp UBP ile siz kurdunuz diye sormazlar mı adama.

Peki ya CTP tarafından her şekilde ezilen DP'li bakanlar, bürokratlar ve partilileri ne yapacağız. Yani Talat'ın vermeye çalıştığı sünnetçi korkusunun bir anlamı yok. Olay bu kadar basit. Şimdi DP ile inanılmaz bir arzu istekle hükümet etmeyi isteyen CTP, neden DP ile yollarını ayırdı; hem de ortada ciddi bir sorun yokken.

GÖRÜŞME MASASINI KİMSE SABOTE EDEMEZ

İşin içine bir de görüşme masası sabote edilecek meselesi çıktı. Allah aşkına kim sabote edebilir ki görüşme masasını? Eroğlu mu sabote edecek. Bildiğimiz Ankara değil midir Eroğlu'nu dahi bir numaralı çözümcü yapan. Özünde kendi istemiyordu ama ben çözüm isterim lütfen bir şans daha deyip durdu. Kim dedirttiyse hükümet olacak olana da aynılarını yine söyletirler. Ne yazık ki bizim partilerimiz peksimet partidirler, sert görünüp kolay kırılırlar. Gelecek paraya, dönecek çarka bakarlar. Olay bu kadar basit hocam..

CTP HALKIN YÜZÜNE NASIL BAKACAK?

Kıbrıs Postası haber merkezi kelime anlamıyla bir gazetecilik başarısı gösterip Başbakanlığın, TC Lefkoşa Büyükelçiliğine gönderdiği yazıyı ele geçirdi ve dün gün içinde yayınladı. Öğleden sonra katıldığım toplantıda belgeyi gördüğümde şok oldum. Nasıl olur da kendi ayakları üzerinde durmaktan bahseden, AK Parti hükümetini dayatmacı olarak Kıbrıs Türk halkına göstermeye çalışan bir CTP, Türkiye'ye kurumlarımı ben lağv etmek istiyorum haberin olsun diyebilecek iki yüzlülüğü gösterebilmiştir. Tanrı aşkına bu kendi halkına ihanet değildir de nedir?

TALAT BU BELGEDEN HABERSİZ MİYDİ?

En çok da Sn Talat'ı yadırgadım bu belgeyi görünce. Bakın madde madde inceleyelim. Bakınız Talat ne diyor "DPÖ'nün kapatılmasının hiç tartışılmadığını, itiraz noktasının da bu olduğunu kaydeden Talat, "Hiçbir şey tartışılmadan birden bire bunu karşımızda görünce şaşırdık doğrusu ve ben yadırgadım" dedi." http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/187512/PageName/KIBRIS_HABERLERI

Gelin görün ki Başbakanlığın, Ankara'ya gönderdiği talebin ilk sıralarında DPÖ'nün lağv edilmesi talebi var. Nasıl böyle bir talep de bulunabilir ki bir başbakan? Şimdi soruyorum Talat'ın bu belgeden haberi yok mu?

Yine Talat, yargı ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda "Yüksek Mahkeme Başkanı'nın ifade ettiği, yargının ekonomik protokolde özellikle içerik ve usul hukuku bakımından konuşulması yanlıştır. Yargı ekonomik protokolde ancak şöyle yer alabilir, 'Yargı sisteminin geliştirilmesi çabuklaştırılması, etkinleştirilmesi için gerekli tedbirler alınır' gibi… Yoksa yargı sistemine yönelik hususlar ekonomik protokolde olmamalı". http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/187517/PageName/KIBRIS_HABERLERI

Ne kadar acı ki Başbakanlık Ankara'ya gönderdiği talep raporunda yargı reformu adı altında yargının da ekonomik protokolde yer alması istenci ve Limanların, Telekom'un özelleştirilmesi ile TÜK'un müdahale kurumu olması da aynı öneride yer alıyor…

Bunu tek bir şekilde algılıyorum ben, kendi halkına ihanet. Hani de devlet kurumlarının dıştan müdahalesine karşıydı CTP, hani de özelleştirmeye karşıydı. Elimizdeki tüm değerleri meğerki CTP kendisi yok etmeyi, hiçleştirmeyi istemiş.

Bu belgeyle bunu görmüş olduk.

Şimdi ben CTP Genel Başkanı Talat'ın ne açıklayacağını merak ediyorum. Başbakan Ömer Kalyoncu bu talep raporunu kendi aklıyla yazmış olamaz. Bir kere Sn Kalyoncu'yu o makama getiren Talat'ın kendisi. Kalyoncu, Talat'tan habersiz adım atmaz diye düşünüyorum.

CTP nasıl olur da kendi kurumları kapatmak istediğini, Yargıya mali protokolle müdahaleyi ve bazı önemli kurumlara müdahaleyi talep eder Ankara'dan? ! sonra da kendi halkına Türkiye dayatıyor biz yapmıyoruz diye şöyle oluyor böyle oluyor diyebilecek duruma gelir?

Açıklayın beyler; bu belge ihanet kokuyor… ve siz her ne pahasına olursa olsun hükümet etmek istiyorsunuz; bitmeyen Kıbrıs konusunu da mazeret göstererek.

****************

MALİYE BAKANI TOSUNOĞLU OLUYOR

UBP'de kimlerin bakanlık alacağını hangi bakanlıkları alacağını öğrenmiş bulunuyorum; kaleme almamam karşılığında bana söylendi. Belki bunu pazartesine yazarım. Ancak DP'deki bakanlıklar belli oldu. Maliye Bakanı işadamı Hasan Tosunoğlu oluyor diye iyi yerlerden duydum. Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Turizm ve Çevre Bakanı da Fikri Ataoğlu oluyor. DP'deki net tablo bu olurken; UBP'de ilginç isimlerin bakan olacağını hep birlikte göreceğiz.

**************

GÜNÜN SÖZÜ

Beni güzel hatırla.Sana unutulmaz geceler bıraktım, Sana en yorgun sabahlar, gülüşümü,

Gözlerimi, sonra sesimi bıraktım...

Orhan Veli

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.