Eğer beni Bakan yapmazsan!!

Yayın Tarihi: 12/04/16 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Bir vekil eğer beni bakan yapmazsan yıkarım bu partiyi diyecek noktaya neden gelir ki? Diğer bakan arkadaşına düşmanlığı vardır, siyaseten yok olmasını ister, egosunu tatmin etmek ister örneğin; mercedese binsin, şöförü kapıyı açsın, müdürler müsteşarlar el pençe divan dursun, vatandaş ceket iliklesin önünde, havası olsun ister bir vekil. İşte bir vekil en çok bunun için bakan olmak ister dostlarım. "efendim, sayın bakan hattımızda, efendim kendileri filanca bakandır, ooo sayın bakanım buyurun". Ben birçok bakanın bu hitapları duyarken yüzlerindeki erişilmesi zor mutluluğun nasıl oluştuğuna tanık olmuşumdur meslek hayatım boyunca.
  • Şu an UBP'de tehditler, şantajlar ve vefa sömürüsü yapılıyor. İşte bu nedenle Hüseyin Özgürgün'ün işi hayli zor. UBP içindeki güvenilir kaynaklarımız bana kabine listesinin dün akşam son halinin oluştuğunu ve kuvvetle muhtemel bugün tamamlanacağını söylediler. Yeni kabinenin cumartesini bulmayabileceğini duydum. Hatta hatta Özgürgün'ün "herkes yeni kabineyi açıkladığımda göreceği liste karşısında şaşıracak" demiş. Başkan dengeleri sonuna kadar gözeteceğini açıklamış; hayırlısı diyelim.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün yerinde olmayı istemezdim şu an yeni kabinesini seçiyor ve işi hayli zor. UBP Parti Meclisi dün toplandı ve bu toplantı da Hüseyin bey son derece olgun ve güzel bir konuşma yaptı. Bakanlarını seçme konusunda son derece tarafsız davranacağını, dostluk ilişkilerini siyasete karıştırmayacağını ve kimseye de bakanlık sözü vermediğini söylemiş. Bazı isimlere bakanlık sözü verdiğini biliyoruz o ayrı konu ama bir genel başkan madem ki kabinesini seçme hakkına sahip fikrini değiştirebilir. Hele hele değiştirmek zorunda da kalabilir, bu son derece normal. Yadırgamamak lazım.

Ne kadar acı ki UBP de şu an hemen hemen herkes bakanlık istiyor. 18 vekilin en az 10 tanesi kendisini şu an bakan görmek istiyor. Bunun için öyle bir algı yaratma kavgası var ki. Eğer beni bakan yapmazsan, eğer bunu bakan yaparsan diyen kaplanların, aslanların sayısı her gün için artıyor. Kimse kusura bakmasın ama bunun adı yüzsüzlükten başka bir şey değil.

Milletin vekili olmak neylerine yetmiyor bunu yapan insanların anlamak gerçekten güç. Aldıkları 10 bin tl maaş nelerine yetmiyor anlamak güç.

VEKİLLER NEDEN BAKAN OLMAK İSTER?

Gelin bu büyük ve Hüseyin Özgürgün'ün başını ciddi şekilde ağrıtan kavgayı tartışalım biraz. Bir insan neden milletvekili olmak ister sorusundan çıkalım ilk önce yola. Bizim memlekette vatandaşın çok az bir kısmı halka hizmet etmek için geri kalanların hepsi ego tatmini için vekil olmak ister. Vekil olduk mu olduk. Vekil olana kadar hepsi kediciktir bu inşaların; efendidirler, ya da hanımcıktırlar. Genelleme yapıyorum üstüne alınan küsebilir.

Vekil olduktan sonra neden bakan olmak isterler, gelin bu kritik soruyu yanıtını tahmin edelim birlikte.

NEDEN BAKAN OLMAK İSTENİR "1"

Bir vekil ilgili olduğu alanda çalışmalar yapıp halkına hizmet etmek isteyebilir. Örneğin bir doktor. Sağlık bakanı olup sağlık sistemini düzeltmek isteyebilir. Ya da bir gıda mühendisi, ziraat mühendisi bakan olup da ülke üretimine pozitif hizmet etmek isteyebilir. Yani en azından ilgili olduğu alanlarda ülkesi için bilgi birikimini aktarmak isteyebilir. Bizim ülke de pek az rastlanır böylelilerine.

NEDEN BAKAN OLMAK İSTENİR "2"

Bir vekil eğer beni bakan yapmazsan yıkarım bu partiyi diyecek noktaya neden gelir ki? Diğer bakan arkadaşına düşmanlığı vardır, siyaseten yok olmasını ister, egosunu tatmin etmek ister örneğin; mercedese binsin, şöförü kapıyı açsın, müdürler müsteşarlar el pençe divan dursun, vatandaş ceket iliklesin önünde, havası olsun yani havası olsun ister bir vekil. İşte bir vekil en çok bunun için bakan olmak ister dostlarım. "efendim sayın bakan hattımızda, efendim kendileri filanca bakandır, ooo sayın bakanım buyurun".

Ben birçok bakanın bu hitapları duyarken yüzlerindeki erişilmesi zor mutluluğun nasıl oluştuğuna tanık olmuşumdur meslek hayatım boyunca.

NEDEN BAKAN OLMAK İSTENİR "3"

İşte en tehlikeli seçenek de bu dostlar. Zengin olmak için. Bankada yüzbinlerce borcu olan insanların mala mülke nasıl kavuştuklarını düşünmüşümdür; deyip burada noktayı koyuyorum.

Rüşvetin ispatı yok çünkü.

Şimdi ben diyeceğim ki ey UBP de Hüseyin Özgürgün'ü bakan olmak için ya da bakan kalmak için tehdit eden vekiller o kadar bir yüksek sesle dedikodunuz yapılıyor ki ne konuştuğunuzu biz gazeteciler hep duyuyoruz ve bu sayfalarda bunlar yazılmaya başlanırsa insan içine çıkacak yüzünüz kalmayacak. Hüseyin Özgürgün bir genel başkan olarak siyasi tehditlere kulaklarını tıkayıp düzgün bir kabine kurmak zorundadır. Şu an sahip olduğu minnetten doğan bir kurultay kabinesiydi, bunu herkes biliyor. Vefa önemlidir önemli olmasına ama devleti vefa değil akıl yönetmeli.

Şu an UBP'de tehditler, şantajlar ve vefa sömürüsü yapılıyor. İşte bu nedenle Hüseyin Özgürgün'ün işi hayli zor. UBP içindeki güvenilir kaynaklarımız bana kabine listesinin dün akşam son halinin oluştuğunu ve kuvvetle muhtemel bugün tamamlanacağını söylediler. Yeni kabinenin cumartesini bulmayabileceğini duydum. Hatta hatta Özgürgün'ün "herkes yeni kabineyi açıkladığımda göreceği liste karşısında şaşıracak" demiş. Başkan dengeleri sonuna kadar gözeteceğini açıklamış; hayırlısı diyelim.

*****************

GÜNÜN SÖZÜ

Kimseyi suçlama, suçlanacak biri varsa O da sensin. Sonuçta o sana küçük bir umut verdi, sen ise ona herşeyini verdin.

CEMAL SÜREYA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları