Kabinede son durum

Yayın Tarihi: 13/04/16 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre yedi bakanlığa hükmedecek olan UBP kanadı bakanlıkları iki Lefkoşa, İki Mağusa, Bir Girne, Bir İskele, bir Güzelyurt şeklinde pay edilecek. İddiaya göre Hüseyin başkan zaman zaman iki kontenjan verdiği Mağusayı bire düşürerek Girne'yi ikilemeye çalıştığını duyuyorum ancak sonradan bundan vazgeçiyormuş.

  • Benim elime ulaşan ancak şimdilik kesin olan bir kabine var, bunu yazıyorum ancak kimse heyecanlanmasın ki cumartesine kadar bu kabine illa ki değişir.

Yazacak aslında o kadar çok konu varken hala neden hükümeti yazdığımı sordum kendi kendime. Siyasilerin kendi kendilerini tatmin etme ve suçlama kavgalarına girdikleri şu günlerde özellikle. Belki memur mesaisini dolduracak ve ay sonu bir şekilde maaşını alacak, ya da ben gazeteciliğim karşısında ay sonu gazetemden maaşımı alacağım ancak bu memlekette yüzlerce üretici, hayvancı, ticaretle uğraşan iş insanı ağzı açık bekliyor. Bekliyorlar çünkü daha düne kadar olan hükümet onları para bulup ödeyemedi ve yenisinin bir an önce kurulup gerekli adımları atması gerekiyor. Belki ülkenin yarısı hafta sonunu eğlence mekanlarında, piknik alanlarında kebap yiyerek geçirdi ama inanın dostlar en az ülkenin yarısı marketten aldığı ucuz tavukla günü kapatmaya çalıştı. Borcunu ödeyemeyen vatandaşı yazmıyorum bile.

Netice olarak UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün bir an önce kabinesini tamamlayıp cumhurbaşkanına kabineyi sunması gerekiyor. Yeni kabineyle ilgili olarak Özgürgün'ün aklında tabloyu oluşturduğunu ve artık sonuca gideceğini öğrendim. Büyük bir gizlilik içinde kabinesini belirlemeye çalışan Özgürgün kimseye sır vermiyor.

BAKANLIK DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre yedi bakanlığa hükmedecek olan UBP kanadı iki Lefkoşa, İki Mağusa, Bir Girne, Bir İskele, bir Güzelyurt şeklinde pay edilecek. İddiaya göre Hüseyin başkan zaman zaman iki kontenjan verdiği Mağusayı bire düşürerek Girne'yi ikilemeye çalıştığını duyuyorum ancak sonradan bundan vazgeçiyormuş.

DENGELER NASIL OLUŞACAK?

En önemli sorunda zaten bu; dengelerin nasıl kurulacağı. Faiz Sucuoğlu ve Tahsin Ertuğruloğlu gibi önemli isimler Lefkoşa'dan illa ki bir bakanlık alacaklar. Özgürgün her iki vekili de karşısına almak yerine yanında tutmayı tercih ediyor. Zira günün sonunda hem bir seçim hem de bir kurultay var. Ancak diğer bölgelerden de bakan yapmayı düşündüğü mevcut kabine dışında kimseler yok değil. Her ne kadar Özgürgün'e kendi rakiplerini mi bakan yapacaksın denmesine karşın öyle sanıyorum ki eski bir Eroğlu taktiği kullanıp rakipleri dost kılacak Hüseyin bey.

Benim elime ulaşan ancak şimdilik kesin olan bir kabine var, bunu yazıyorum ancak kimse heyecanlanmasın ki cumartesine kadar bu kabine illa ki değişir.

SENNAROĞLU- ÇAVUŞOĞLU KAVGASI YOK

Yeri gelmişken şunu da yazmakta fayda var. Bir süredir Önder Sennaroğlu'nun, Nazım Çavuşoğlu'nun bakan olmasına şerh koyduğu yönünde bir takım iddialar var, bunu araştırdım böyle bir durum yok.

Öte yandan Tahsin Ertuğruloğlu'nun sağlık nedeniyle yeni dönemde kabinede yeniden yer alıp almayacağının kendine bir daha sorulacağını öğrendim. Tahsin bey bakanlık konusunda istekli.

İŞTE OLASI KABİNE

Başbakan Hüseyin Özgürgün

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş

Maliye Bakanı Serdar Denktaş

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Kemal Dürüst/ Faiz Sucuoğlu

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Kemal Dürüst/ İzlem Gürçağ/ Kutlu Evren

Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu

Ulaştırma Bakanı Ersan Saner / Ünal Üstel/ Kutlu Evren

Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu/Ünal Üstel

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova

**************

MAHKEME KARARI TEPKİLERE NEDEN OLDU

Evvela bu ülkenin yargısına sonuna kadar güvendiğimi belirtmek isterim. Yasadışı kürtaj iddiasıyla tutuklu bulunan doktorların mahkemece önceki gün ağır bir teminatla dahi olsa serbest kalmaları kamuoyunu rahatsız etti. Bir gazeteci olarak beni de rahatsız etti. Kaldı ki son derece önemli suçlarla itham edilebilme durumuyla karşı karşıya zanlılar. Hani zanlılar dedik, zira bir yurttaş mahkemece yargılanıp sonuca varılıp suçlu bulunmadıkça suçlu değil. Süren bir mahkeme süreci var öyle inanıyorum ki mahkeme bu süreci layıkıyla sonuçlandıracak. Ancak bilinmelidir ki bu denli ağrı ithamlarla devam eden bir mahkemenin zanlılarının teminatla serbest bırakılması kamu vicdanını rahatsız etmiştir. Bunu yeri gelmişken basın özgürlüğü çatısı altında ifade edelim.

***************

ŞU İSTİHDAM MESELESİ

UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu'nun CTP tarafından partizanca yapıldığı iddia edilen son dakika istihdamlarına eğer gerçekse ki İçişleri Bakanı Asım Akansoy bunun doğru olmadığını açıkladı ancak Sucuoğlu, belgeleriyle açıklayacağız dedi bana geçmiş UBP hükümetlerini hatırlattı. Zira UBP de eski dönemlerde bu tür son dakika istihdamlarını çok yapmış ve CTP yeniden iktidar olduğunda hepsinin işine son vermiştir. CTP eğer son dakika istihdamı yapmışsa bir hafta sonra bu insanlar işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Böyle bir durumda bunun sorumluluğu elbette ki CTP'nin boynunda asılı olur. Bunu herkes akılda tutsun.

**************

GÜNÜN SÖZÜ

Ne kadar yükselirsen, uçmayı bilmeyenlere o kadar küçük görünürsün.

Nietzche

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları