Hade gösterin yeteneklerinizi bakalım

Yayın Tarihi: 18/04/16 08:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

En nihayet UBP-DP hükümeti kuruldu. Hayırlı olmasını dileyelim de hayırlı olsun. Ne kadar hayırlı olabilecekse artık. Kapının hemen arkasında imzalanması bekleyen bir mali protokol var. Hükümet ortakları bu mali protokolü imzalayacaklarını zaten beyan etmişlerdi. Her ne kadar hükümetin bozulmasının ardında yatan en önemli gerekçe mali protokol olsa dahi Hüseyin Özgürgün'ünbaşbakan olma arzusu da ağır bastı. Sokakta adım başı her vatandaşın konuştuğu tek konu hükümetin ömrünün ne kadar uzun olacağı konusu. Kesin bir dille söyleyebilirim ki herkes bu hükümetin ömrünü bir yıldan fazla görmüyor. Tabii arzumuz normal seçim gününe kadar yürümesi. İlerleyen aylarda ne tür sorunlar yaşanacak bekleyip göreceğiz.

Halkın Partisi ile TDP hariç hiçbir partinin erken seçim arzusu yok. Bunu da herkes bir köşeye yazsın. Bu nedenle Ömer Kalyoncu giderayak her ne kadar hükümetin ömrü altı aydır dese de bilhassa CTP erken seçim istemediği için UBP-DP hükümeti normal seçim gününe kadar bu süreci devam ettirebilir.

HÜKÜMET İCRAAT HÜKÜMETİ OLACAĞINI GÖSTERMELİ

Çık yüreklilikle söylemek gerekirse CTP-UBP hükümetinin yürümediği ve yürüyemeyeceği artık aşikar olmuştu. Böylesine geniş tabanlı bir hükümetin memleket için güzel işler yapacağını umut etmiştik hepimiz, gelin görün ki CTP'deki dağınık ve başı boşluk bunun olmasına olanak tanımadı. Hükümet yeni kurulduğu için henüz yazmaya fırsat bulamadım ama yarın CTP'deki başkanlık yarışını da kaleme alacağım.

UBP-DP hükümetinin her hâlükârda başarılı olma zorunluluğu var. İlk önce hamma humma hükümeti yani bir diğer değişle menfaat hükümeti algısını yıkması lazım. İşte bu nedenle protokolü imzalayım, Türkiye ne derse onu yapayım zihniyetiyle hükümet etmeye kalkarsa işte o erken seçim dediğimiz olay çok sürmez gerçekleşir. Yeni hükümet doğrudan halkın sorunlarını çözmeli ve hükümetten hayli yüklü alacağı olan vatandaşa borcunu ödemenin yollarını bulmalı.

Sendikalar istediği konuda istediği kadar eylem yapsın; eğer hükümet olarak siz refah düzeyini yükseltirseniz vatandaş öfkelenmez ve yeniden sizi seçer.

UBP-DP KENDİ KADERLERİNİ TAYİN EDECEK

Seçime iki yıl kadar bir süre kaldığını düşünürsek hızla yıprana UBP ve DP'nin toparlanması için bu son şanslarıdır. Önümüzdeki bu süreci iyi değerlendirebilir ve bireysel menfaat değil de ciddi anlamda halkın refah seviyesini yükseltmeye harcayabilirlerse kendi tabanlarını toparlar ve zarar görmeden yollarına devam edebilirler.

Aksi takdirde genel başkanların seçim kaybetmesi de dahil olmak üzere bu birkaç yıllık sürede Halkın Partisine ve TDP'ye çalışmaktan başka bir iş yapmış olmayacaklar.

ÖZGÜRGÜN, AKINCI'YA TAM DESTEK BELİRTTİ

Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı hükümetin onayı almak için gerçekleştirdiği ziyarette en çok dikkatimi çeken Akıncı'ya karşı kullanmış olduğu son derece kibar üsluptu. Hükümetlerinin çözüm sürecinde Cumhurbaşkanı Akıncı'ya destek vereceklerini ve uyum içerisinde çalışacaklarını net bir dille beyan etmesi; adeta bana Özgürgün'ün Ankara'dan gerekli kişilerce arandığını ve müzakere sürecine zarar verici davranışlarda bulunmaması için uyarıldığını teyit etti. İyi de oldu açıkçası. Bu ülke de yaşayan her birey çözümün sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için ve daha da önemlisi Akıncı'nın masada güçlü olması için Akıncı'ya tam destek vermesi gerekiyor.

Sonuç olarak Özgürgün enkaz mı devraldı servet mi devraldı hükümet olarak bu kimseyi ilgilendirmiyor, halkı ilgilendiren, üreticiyi, hayvancıyı ilgilendiren tek şey alacağını alması, zenginleşmesi ve iyileşmesidir.

Belirttiğim gibi UBP ve DP adına bu son şanstır, yok olmamaları için. Başarısız olurlarsa şüphesiz ki vatandaş daha iyilerini seçecektir.

Değil mi ama?

************

MESAJI OLAN ALSIN

Sn Hüseyin Özgürgün; hayatınızda kelime anlamıyla yeni bir sayfa açtınız. Bellapais'te yeni bir ev, yeni bir araba ve yeni bir göreve geldiniz. Hayırlısı olsun. 2016 sizin yılınız. Ülke sizden hizmet bekliyor. İyi işler yapmanız halinde desteğimiz hep sizinle.

Sn Serdar Denktaş; Demokrat Parti'yi toparlamak, Ankara ile ilişkileri iyileştirmek ve DP'yi yeniden büyütmek için bu son şansınız. Bunu iyi kullanın. Maliye bakanı olmanız kimseyi rahatsız etmedi. Türkiye'de bu halkın isteklerini ve onurunu layıkıyla savunacağınızı düşünüyor vatandaş.

Sn Tahsin Ertuğruloğlu; Dışişleri Bakanlığınız, Cumhurbaşkanının şerhine takılıyordu ki bu sorun aşıldı. Dostlarınız dinlenmenizi istiyor ama siz yeni görev için hayli isteklisiniz. Hayırlısı olsun. Artık kendinizi üzmeyin. Bu halk sizi seviyor.

Sn Kutlu Evren; İçişleri Bakanı olmanız hepimizi şaşırttı. Yapılan ankette en başarısız bakan siz oldunuz ve artık daha zor bir göreviniz var. Kadim dostunuz Kemal Dürüst ve Faiz Sucuoğlu eminim bu görevi almanıza çok sevinmiştir. Kendinizi ispatlamak için bu önemli bir şans. Azmin elinden kim kurtulur değil mi?

Sn Sunat Atun; herkes Maliye bakanı siz olacaksınız diyordu ama kabine üyeleri içişleri bakanlığını o kadar birçok istedi ki bu istek kimseyi mutlu etmedi. Siz de hal böyle olunca Ekonomiye devam etmek durumunda kaldınız. Genç ve gelecek vadeden bir bakan olarak yolunuz açık.

Sn Ersan Saner; şu İçişleri Bakanlığı kavgası size de yaramadı . Ne güzel Ulaştırma Bakanı olacaktınız, olmadı ve Çalışma Bakanı olursam kabul etmeyeceğim demenize karşın yine de ettiniz. Zor bir bakanlıktır, bütçesi yoktur. Allah yardımcınız olsun.

Sn Faiz Sucuoğlu; İçişleri bakanlığı olmadı diye üzülmediniz ve Sağlık bakanlığı ile mutlu oldunuz. Ankara ile iyi ilişkileriniz var. Ayağa kaldırın şu sağlığı. Sizden ne kaçan ne uçan kurtulur.

Sn Kemal Dürüst; Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak meselesi tam size uydu. Halbuki çok da başarılıydınız Eğitim bakanlığında. Ne güzel gençlik ve spor da size gelecekti. Gelin görün ki Ali Pilli engeli size bu işi yar etmedi. Moralinizin çok bozuk olduğunu duydum. İçişlerini alma hevesiniz tüm kabineyi değiştirdi. Bence hiç gereği yoktu. Yine de desteğimiz size tam.

Sn Nazım Çavuşoğlu; Sennaroğlu da ikna edildikten sonra bakanlık yolunuz açıldı. En başından bakan olacağınızı yazmıştım. İçişleri bakanlığınızdaki sansasyonlu dönemden uzak bir dönem sizi bekliyor. Hayvancı ve üreticinin imdadına yetişin. Çok borcu var bakanlığınızın çok.

Sn Fikri Ataoğlu; ne nihayet bakan oldunuz. Hakkınızdır. Hayırlı olsun. DP'nin en çok yükünü çekenlerden biri olarak tecrübeyi konuşturma zamanı. Kim tutar sizi.

Sn Özdemir Berova; partiden kaçmayarak bakanlığı hak ettiniz. Eğitimde yapılacak ciddi işler var ve sizin gözünüz pek. İyi işler yapacağınızı hepimiz biliyoruz.

**************

GÜNÜN SÖZÜ

GÜNÜN SÖZÜ

Kural bu: en çok seven, hep en önce terkedilir. Unutma; vedalar acıtsa da, bazen gitmek gerekir.

CAN YÜCEL

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.