Kıbrıs'ın beyefendisi "Asil Nadir"

Yayın Tarihi: 25/04/16 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Asil Nadir bu ülkenin başına gelebilecek en iyi insanlardan biridir belki de. Kıbrıs Türk halkının içinden dünyaya açılmış ve dünya da Kıbrıslı Türk ismini bir marka haline getiren bir insanın heykeli dikilmezde ne yapılır. Asil Nadir 1988 yılında İngiltere de uğradığı haksızlıklar sonrasında KKTC'ye kaçması ve sonrasında KKTC'ye yaptığı yatırımlar hiçbir şekilde unutulacak olaylar değil.

Hiç mi bir insanın arkasından kötü konuşulmaz ya da hiç mi bir insan eleştirilmez; Asil Nadir böyle bir karaktere sahip. Karşınızda bulduğunuzda kendine has kocaman gülümsemesiyle ve etkileyici ses tonuyla gözlerinizin içine bakıp konuştuğunuzda adeta teslim olabileceğiniz bir adamdır.

Daha lise yıllarında tanıştığım ve yüzüme bakıp hal hatır sorduktan sonra yanındaki asistanına "bu çocuk çalışkan iyi bir adam olacak" deyip hem maddi hem de kırtasiye yardımı yaptığını hatırlıyorum.

Ailem asil Nadir'in yanında yaklaşık 22 yıl çalıştıktan sonra emekli oldu. Çalışan her insana her yerde ekmek vardır belki ama Asil beyin yanında işe girerseniz çıkmak istemezsiniz.

HALA HEYACANI VAR

Kıbrıs'a dönüşündeki süreçte yayımlana fotoğraflarına baktığımda hayli yorgun gördüm kendisini ama eminim yapmayı planladığı ve kısa bir süre sonra atacağı adımları hep birlikte göreceğiz. Yaşı kaç olursa olsun öyle inanıyorum ki ölünceye kadar bu ülke için yeni şeyler yapacak.

Kendisini üzenlere ve ona haksızlık yapanlara nasıl bir karşılık verecek bilemiyorum ama bildiğim bir şey var ki çılgınca birkaç yatırımla karşımızda bulacağız Asil beyi.

Asil Nadir Kıbrıslı Türklerin alışıla gelmiş tarzının dışında şikayet etmeyen, sızlanmayan en zor işte bile bir çıkış yolu olduğuna inanan ve halkına umut vadeden bir karaktere sahip oldu hep.

Düşünüyorum da Asil Nadir eğer bir Rum olsaydı bu tür saldırılara maruz kalır mıydı? 1988 yılında Nadir'e oynanan oyunların perde gerisinde her ne kadar İtalyan mafyası gözükse ve narenciye konusu ortaya atılsa bile hepimiz biliyoruz ki Asil Nadir kelime anlamıyla Rumların oyunlarına kurban gitmiştir.

Bir Kıbrıslı Türk'ün dünyada bu kadar büyümesine elbette ki izin verilemezdi. Sn Nadir İngiltere'ye gitmeye karar verdiğinde aklıma iki şey gelmişti. Ya Sn Nadir'e birileri güvence verdi ya da kandırıldı. Kimse kusura bakmasın ama sanırım Sn Nadir kandırıldı ve bu mahkumiyeti aldı. İster 10 yıl hapse mahkum olsun ister 5 yıl yatıp çıkmış olsun ister hapis süresini hastane de geçirmiş olsun; Asil Nadir gibi son derece kıymetli ve hala bu ülke için yeni projeler üretmeye çalışan bir işadamının adalet arama peşine düşmemesi gerekirdi bence. Kim ne derse desin bir halkın gözünde yeni doğmuş bir çocuk ne kadar masumsa Nadir de o kadar masumdur ve kendi halkının vicdanında olağanüstü bir yeri vardır.

Kimse Asil Nadir gibi birçok insana ekmek kapısı yaratmış ve tanınmamış bir ülkeden dünyaya dev olarak meydan okuyan bir işadamının ülkesinde kalıp faydalı şeyler yapacağına inanmıştım İngiltere'ye gittiğinde. Bir tür vicdanını rahatlama girişimiydi bu belki de. Kendi adına umarım ülkesinden yaşamış olduğu bu ayrılık onu çok yıpratmamıştır. O'nu çok seven kıymetli annesini son nefesinde görememek, yanında olamamaktan daha büyük bir acı yoktur diye düşünüyorum.

Asil Nadir'in yaşamı umutsuzluk çeken Kıbrıs Türk halkı için "nasıl zengin olunur, nasıl başarılı olunur ve nasıl olmazlar olur yapılırı" gösteren ve ispat eden biriydi.

Son sözü koymadan kız kardeşi Bilge Nevzat'ı da anmamak olmaz. Asil bey, Bilge hanım gibi çok değerli bir kardeşe, başarılı bir işkadınına sahip olmasaydı Kıbrıs Gazetesi de bugün buralarda olmazdı. Bilge Nevzat'ın içindeki insan sevgisi, iş tutkusu ve çalışanına vermiş olduğu kıymet An Graphics'i yaşattı.

Bu insanlar güzel insanlar ve Kıbrıslı Türk olmanın şanını başarıyla taşıyorlar… Güzelyurtlular portakal mevsimi bitmeden Asil beye portakal, zeytin ve köy ekmeği hediye etmeli…

**************

AKINCI BANA DENKTAŞ'I HATIRLATTI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı hafta sonu katıldığı bir etkinliğin fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı ve oldukça da beğeni aldı. Facebook'a attığı küçük kız çocuğunun resmi hepimizi duygulandırdı. Halkla iç içe bir devlet adamı görüntüsü verdi, gerçek de de öyle biri zaten. Bir zamanlar merhum Denktaş bey de halkın arasından hiç çıkmazdı sonrasında uzaklaştı ve uzun yıllar toplumdan mesafeli yaşadı. Belki de sağlığı, yaşlılığı neden olmuştur buna bilemem. Denktaş bey de çok değerli bir halk adamıydı onu da teslim etmek lazım ama halkın Denktaş beye eleştirilerini, halkın içine karışmamasından yakınmasını çok iyi hatırlıyorum.

Umarım Sn Akıncı asla değişmez, karizması, kendine has gülümsemesi, Kıbrıslı aksanı, insanlara duyduğu samimi sevgi ve başarılı bir siyasetçi olması Mustafa beyi ölünceye kadar Cumhurbaşkanı yapar. Ancak bundan sonra işaret ettiği kişilere oy verir mi ona kuşkuluyum; bu da bir özeleştiri olsun.

**************

GÜNÜN SÖZÜ

YAĞMUR EĞER ŞİDDETLİYSE, SU ÇATIDAN SIZACAK YERİ BULUR

VİKİNG ATASÖZÜ

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.