Grev Harmancı'nın mustahakı

Yayın Tarihi: 02/05/16 08:00
okuma süresi: 9 dak.
A- A A+
  • TDP içindeki güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre Mehmet Harmancı yeniden belediye başkanı olmayı düşünmüyor. Bunun yerine genel milletvekilliği seçimlerinin normal zamanda gerçekleşmesi halinde önce vekilliğe sonra da TDP başkanlığa aday olacağını artık yüksek sesle duyuyorum. Kararı gerçekten buysa elbette ki saygı duyar Harmancı adına sevinirim ama başarılı olamamış ve sadece ay sonu maaş ödemekle yetinmiş bir belediye başkanına ne ben ne de bir başkası oy vermez.
  • Vatandaş ay sonu belediye çalışanları maaş aldı mı almadı mı bununla ilgilenmez, umuru da değil, olmak da zorunda değil çünkü bu sendika ile belediye başkanının sorumluluğunda, yani onların sorunu. Lefkoşa'da hala düzgün bir kentsel yaşam yoksa da bu sorun da Belediye başkanının sorunu. Ve başkan bu sorunları çözmek zorunda. Elinde sihirli değnek olmadığını bende biliyorum ama adaylık sürecinde yapmayı vadettiği şeylerin yarısını yapsa oldukça yol kat etmişti bile.

Uzunca zamandır Lefkoşa Belediyesi'ni kaleme almadık, BES'in gereksiz olarak gördüğüm eyleminden yola çıkarak hem Lefkoşa Belediyesi'nin durumunu hem de Başkan Mehmet Harmancı'nın performansını bir ele alalım dedim. Öncelikle şunu söylemekte fayda var; BES'in maaşlar bir gün gecikti diye bugün grev koyacak olmasını ben politik buluyorum, bunun başka bir izahı yok.

Harmancı belediye başkanı seçildi seçileli maaşları bulup ödeme konusunda elinden geleni yapıyor ve bu maaşlar bir şekilde ay sonu ödeniyor. Ağır ağır belediyelerin batmaya başladığı şu günlerde LTB'nin yüzdürüldüğünü söyleyebiliriz. Harmancı'yı uzun uzun eleştireceğiz bu yazımızda. Çünkü Harmancı, belediye personelini ödesin diye o kadar bir çaba sarf ediyor ki Lefkoşa hiçbir şekilde hizmet görmüyor.

İşte bu nedenle BES dakika bir gol bir misali maaşlar değil bir gün beş gün bile gecikse eylem yapmamalı. Çünkü belediye çalışanları devlette çalışanların da ötesinde iyi maaşa ve ayrıcalıklara sahip.

Personel azaltımına gidip ayrıcalıkları yasayla kaldırıp herkesin içine bir ekmek korkusu salıp bu şekilde belediyeyi yönetebilirdi Harmancı ama o öyle yapmadı. Tek bir kişiye dokunmadığı gibi ay sonu maaşları ödesin diye kendini perişan etti. Bu grev Harmancı'ya müstahak, bakın açıkça söylüyorum, bu grev Harmancı'ya müstahak.

Belediye çalışanları Harmancı gibi bir başkanları olduğu için inanın ki çok şanslı ama Lefkoşa'lı ne yazık ki belediye çalışanları gibi şanslı değil.

HARMANCI, AKINCI'NIN ZARAR GÖRMESİNDEN ÇEKİNDİ AMA KENDİ ZARAR GÖRDÜ

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, cumhurbaşkanı seçimlerinden önce gerçekleşen belediye seçimlerinde Harmancı için kapı kapı gezip oy istedi, birçok televizyon programında Harmancı'ya kefil oldu.

CTP içinde Kadri Fellahoğlu'na da bir tepki olduğu için Harmancı seçimleri göğüsledi. Derken sıra cumhurbaşkanlığı seçimlerine geldi ve bu seferde Mehmet Harmancı, Sn Akıncı'ya destek için yollara düştü haliyle. Buraya kadar son derece normal. Günün sonunda aynı partinin bireyleri. Ancak gelin görün ki Harmancı belediye başkanı olduğunda personel azaltımına gitmesi gerekirken ya da belediyenin bütçesine ağır gelen personeli işten çıkarmasa dahi hükümetle işbirliği yaparak devlet kurumlarına dağıtılmasını organize etmek yerine, personele dokunmadı. Bunu yapmamasının yegane sebebi Akıncı'nın seçimlerde zarar görmesi kaygısıydı.

Bir yurttaş olarak net olarak söylüyorum, hiçbir insanın ekmeğiyle oynanmasını asla kabul etmem ve tasvip etmem, bunu kimse de etmez ama şu an ki personel sayısıyla belediyenin bu çarkı döndürmesi ve hizmet etmesi söz konusu dahi olamaz. Harmancı olası bir krizden korktuğu ve bu krizin Akıncı'ya zarar vermesi kaygısını taşıdığı için ne personel azalttı ne de hükümetle bu sorunu çözme çabasına girişti.

Günün sonunda kriz çıksaydı dahi Lefkoşa'lı belediye çalışanlarına öfke duyacaktı Harmancı'ya ya da Akıncı'ya değil. Sokaktaki vatandaş hizmet alamadığında bunun sebeplerini anlayacak kadar akıllıdır.

Sonuç olarak Harmancı bu atağı yapamadı ve ay sonu maaş ödeyen bir belediye başkanı olmaktan öteye gidemedi. Kimse kusura bakmasın.

LEFKOŞA HİZMET ALMIYOR

Ben Lefkoşa'da yaşayan biriyim. Bu yazacağım Sevgili dostum Harmancı'nın hiç gücüne gitmesin ama sokaktaki herkes Harmancı'ya bir daha oy vermeyeceğini söylüyor. Bunun nedeni de hizmet alamaması.

Yoksa hizmet alıyor muyuz da kimse farkında değil mi? Dereler ıslah ediliyor mu? Hayır. Ortalık sinek dolu. Bu sinekler bir süre sonra hastalık da yaymaya başlayacak. Kanlı derenin üzerine kurulu bir kenttir Lefkoşa, sıkça lağım kokularına tanık olmuyor muyuz?

Devam edelim. Kış bitti yaz mevsiminin kapısını araladık ama her zaman olduğu gibi geçtiğimiz kış yağmurunda defalarca kez yollar kapanmadı mı?

Yenişehir trafik ışıkları ile Altınbaş benzi arasındaki Kızılbaş yolu neden hala asfalt dökülmedi ve rehabilitesi yapılmadı. Geçici dahi olsa bir asfalt dökülebilirdi, maliyeti inanın ki çok değil.

Lefkoşa, sinekli, pis kokulu ve bozuk yollu Lefkoşa olmaya devam ediyor. Gerekli drenajlar hala yapılmadı. İşin özeti Lefkoşa hala düzensiz, pis ve kötü.

Vatandaş ay sonu belediye çalışanları maaş aldı mı almadı mı bununla ilgilenmez, umuru da değil, olmak da zorunda değil çünkü bu sendika ile belediye başkanının sorumluluğunda, yani onların sorunu. Lefkoşa'da hala düzgün bir kentsel yaşam yoksa da bu sorun da Belediye başkanının sorunu.

Ve başkan bu sorunları çözmek zorunda. Elinde sihirli değnek olmadığını bende biliyorum ama adaylık sürecinde yapmayı vadettiği şeylerin yarısını yapsa oldukça yol kat etmişti bile.

Harmancı sigaraya % 3 belediye vergisi getirmeye hazırlanıyor, getirebilir, günlerdir su verilemeyen Lefkoşa'ya ay sonu çöp, aydınlatma ve başka ücretler ekleyip her evden en az bir 100 tl de koparabilir belediye ama hala hizmet almıyorsa halk, Harmancı'nın sert kararlar alması gerekiyor.

Sendikadan korkarak da belediye başkanlığı yapamaz ki kimse orada.

LTB radikal kararlar istiyor.

HARMANCI TEKRAR ADAY OLMAYACAK İDDİASI

TDP içindeki güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre Mehmet Harmancı yeniden belediye başkanı olmayı düşünmüyor. Bunun yerine genel milletvekilliği seçimlerinin normal zamanda gerçekleşmesi halinde önce vekilliğe sonra da TDP başkanlığa aday olacağını artık yüksek sesle duyuyorum. Kararı gerçekten buysa elbette ki saygı duyar Harmancı adına sevinirim ama başarılı olamamış ve sadece ay sonu maaş ödemekle yetinmiş bir belediye başkanına ne ben ne de bir başkası oy vermez.

Harmancı'nın başarılı olmasını istediğimden bunu bu kadar açık kaleme alıyorum. Bakınız bugüne kadar Harmancı'yı eleştirmedim çünkü LTB gibi batmış bir yapının içinde Harmancı'ya bir süre verilmesi gerektiğine inandım.

Bu yaz sinekli, mok kokulu ve pis bir kent havasında geçerse, altı ay sonra ilk düşen yağmurlarla vatandaş yollarda kalırsa Belediye başkanına güven sıfırlanır.

Daha geçtiğimiz yıl Lefkoşa Devlet hastanesi bölgesi kapanmış çocuklar okullarda mahsur kalmıştı. Bizim halkımız bunu seçim zamanı hatırlayacaktır.

Umarım Harmancı dostum kimseden çekinmeden sert kararlar alır ve başarılı olur, bu kentin de yüzü güler.

Biz de Lefkoşa'da yaşamaktan utanmayı bir yana bırakırız.

************

GÜNÜN SÖZÜ

Hayatın en hüzünlü anı, deli gibi sevdiğin insanın buna değmediğini gördüğün andır.Ve en büyük kaybın ona harcadığın zamandır.

Paul Auster

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları