Polis uyumasın!

Yayın Tarihi: 13/07/16 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Burası bir ada ülkesi, uyuşturucu baronları bu adaya her yoldan uyuşturucu ya da silah sokmayı başarabilirler ama bir havalimanı bu ticaretin üssü haline gelmişse artık herkesin varlık sebebi sorgulanmaya başlar. Bunun olmasına kimse izin vermesin…
  • İstanbul gibi sıkı korunan bir havalimanından altı kilo uyuşturucu nasıl çıktı?
  • Ercan'da bu bavul nasıl oldu da unutuldu?
  • Ercan'da unutulan altı kilo uyuşturucuyu söz konusu kişiler korkmadan ve çekinmeden nasıl almaya geldiler?
  • Ercan'da rutin zamanlarda uyuşturucu bulan köpekler gezdiriliyor, neden sürekli bu konuda önlem alınmıyor?
  • Bu soruları ben kendi kendime sorduğumda bulduğum tek bir cevap var. Yoksa polis bu yaşananlara göz mü yumuyor? Böyle bir algı oluşuyor dikkat edin.

Bir ülkenin pek çok önemli kurumu vardır ve bu kurumları korumak önce polisin polis yetersiz kaldığı durumda ise askerin görevidir. Bizim ülkede hala sıcak savaş ortamı sürmüyor olabilir ama her ne kadar bunu hissetmesek de bir antlaşma yok ve ateşkes durumu halen devam etmektedir.

Malum konu Ercan Havalimanı konusudur. Altı kilo uyuşturucunun o kapılardan nasıl girdiği konusudur. Polis teşkilatının güçlendirilmesiyle ilgili son birkaç ay da en az beş yazı kaleme almışımdır. Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu'nun polis teşkilatını başarıyla yönettiği konusunda kesin çizgilerim olduğunu da yazdım.

Her ne kadar GKK Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun ile tanışmış olmasam da görevini layıkıyla yerine getirdiğini biliyorum. Hele hele KTBK Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt ile bir saate yakın sohbetim oldu geçmişte.

Bu isimler kendi mesleklerinin en iyisi olarak bu ülke de bulunuyor ve herkesin de bunu böyle bilmesi gerekir.

Özellikle geçmiş CTP hükümetleri döneminde polis teşkilatı ne yazık ki itibarsızlaştırılmaya çalışıldı ve polise olan güven illa ki sarsıntıya uğradı.

Ülke de meydana gelen suç olaylarında sürekli artış yaşanıyor. Polisin sayı olarak yetersizliği hem yaşanan suçların çözümünde yetersiz kalıyor hem de yaşanması muhtemel suçlara zemin hazırlıyor.

Demiyorum ki polis devleti olalım ama polisten suçlularında korkması gerekiyor.

SINIR KAPILARI SORMA GİR HANI

Kimse kusura bakmasın. Bu ülkenin en güvenilir sınır kapısı Ercan havalimanıdır diye biliriz hep. Gelin şimdi gidelim bakalım bir bakalım kaç polis bu havalimanını koruyor. Deniz limanlarını konuşmak bile istemiyorum.

Uçakların seyahat etme konusundaki cazibesi deniz limanlarının cazibesini yitirmesine neden oldu. Bana göre iyi de oldu ancak bu sefer Ercan Havalimanı'nın yükü arttı. Her ne kadar yakın zamanda yapılan polis istihdamı olsa dahi ve yakında yapılacak polis istihdamları olacak olsa dahibu sayı yanılmıyorsam elli rakamını geçmeyecek. Bu sayı son derece komik ve az bir rakamdır.

ERCAN HAVALİMANI NE KADAR GÜVENLİ?

İstanbul'da yaşanan terör saldırısından sonra herkes bu soruyu sordu. Ercan ne kadar güvenli? Şüphesiz ki değil. İstanbul'dan geldiğini öğrendiğim bir grup Nijeryalı havalimanında bir bavul unutuyor. Gümrükçü de bu bavula bakıyor ve içinde altı kilo uyuşturucu çıkıyor, adamlar bavulu almaya geliyor ama kaçmayı da başarıyorlar.

Şimdi çok mantıklı sorular sorup en önemli soruyu soralım.

  • İstanbul gibi sıkı korunan bir havalimanından altı kilo uyuşturucu nasıl çıktı?
  • Ercan'da bu bavul nasıl oldu da unutuldu?
  • Ercan'da unutulan altı kilo uyuşturucuyu söz konusu kişiler korkmadan ve çekinmeden nasıl almaya geldiler?
  • Ercan'da rutin zamanlarda uyuşturucu bulan köpekler gezdiriliyor, neden sürekli bu konuda önlem alınmıyor?

Bu soruları ben kendi kendime sorduğumda bulduğum tek bir cevap var. Yoksa polis bu yaşananlara göz mü yumuyor?

Böyle birşeyin olduğuna inanmayı bir yana bırakın bunu düşünmek dahi istemiyorum. Ama beni düşündürdüğü gibi herkesi de düşündürüyor. Ve bu algının yayılması tüm güvenlik güçleri adına korkun itibar sarsıcı bir durumdur.

Gelelim en masum ihtimale;polis teşkilatı uyuşturucuyu bulma ya da engelleme konusunda yeterli değildir ve güçlendirilmesi gerekmektedir.

Açıkçası ben bu son yazdığıma inanmayı tercih ederim.

Biri beni arasın ve desin ki filanca bakan engeldir polis teşkilatının güçlenmesine; günlerce aleyhine yazılar yazalım.

Bakın bu kadar net söylüyorum.

Türkiye'de İstanbul havalimanında yaşanan terör saldırısında ilk başta istihbarat yetersizliği olduğu iddia edildi, hatta dönemin Cumhurbaşkanlarından Abdullah Gül de bu konuda bir eleştiri yaptı ve hemen ardından istihbarat "biz yirmi gün önce uyarmıştık" diye bir açıklama yaptı.

Demek oluyor ki birileri bu saldırının olmasına izin verdi. Böyle olmasa da bu algı otomatik olarak doğar ve halkın devlerine olan inancı sarsılır.

Buna izin verilmemeli.

KKTC içinde bu geçerlidir.

Bakınız beyler eğer polise güven biterse askere de biter çünkü polis askere bağlıdır. Asker her ne kadar kağıt üzerinde hükümete bağlı olsa dahi askerin bu ülke de sığınılacak en son kale olduğunu, en güvenilir kale olduğunu hepimiz biliriz. Askerin başında oturan isimlere bu bağlamda benim güvenim tam. Emin olun halkında güveni tamdır ama siyasilere bu güven hepimiz biliyoruz ki sıfırdır.

Polis ya da asker masaya elini vurup polis açığını hızla kapatmalı, hükümete gereken baskı uygulanmalıdır; bu kaçınılmaz bir gerekliliktir. Gerekli güvenlik sağlanmalı ve yükseltilmeli.

Dün uyuşturucu unutanlar yarın bomba da unutur.

Burası bir ada ülkesi, uyuşturucu baronları bu adaya her yoldan uyuşturucu ya da silah sokmayı başarabilirler ama bir havalimanı bu ticaretin üssü haline gelmişse artık herkesin varlık sebebi sorgulanmaya başlar. Bunun olmasına kimse izin vermesin…

*****************

GÜNÜN SÖZÜ

Bazısı gelirken, bazısı da giderken gönül açıklığı verir. Dikkat et ve iyi bak ki, sendeki bu gönül açıklığı giderken mi yoksa gelirken mi beliriyor?

Şemsi Tebrizi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.