Kabine değişmeyecek!

Yayın Tarihi: 12/08/16 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
Başbakan Özgürgün'e birinci derece de yakın bir kaynağımdan Başbakan Özgürgün'ün kabineyi değiştirmeyeceğini ve şu an gündeminde böyle bir siyasi manevranın bulunmadığını öğrendim. Bu kesin bilgiye ilaveten kabine de başbakanla zıtlaşan bakanlar da olduğunu ancak başbakanın herşeye rağmen kabinesini şu aşamada değişmeyeceğini artık kesin bir dille söyleyebiliriz.

Özellikle UBP'li bakanlar arasında ciddi bir çekememezliğin olduğunu son iki haftadır net bir şekilde gözlemledim. Bir bakan diğer bakana ya operasyon yapmaya çalışıyor ya da görevden alınması için başbakana baskı yapıyor.

Başbakan Özgürgün'ün arasının önceleri çok iyi ancak şu an hiç iyi olmadığı ve ciddi rahatsızlık duyduğu bir bakan var, bu bakan önemli bir makamı elinde bulunduruyor. Bir diğer bakan ise Başbakan Özgürgün ile hiçbir zaman kanı uyuşmayan biri. Başbakan Özgürgün her iki bakandan da son derece rahatsız ve ilk fırsatta bu iki siyasiyi görevden alacak.

Öte yandan iddia edildiği gibi de Türkiye'den herhangi bir baskı yok. Yani kimse Başbakan Özgürgün'e filanca bakanı görevden al, FETÖ'ye yakın demedi. En azından Başbakan'a yakın kaynağımızdan bize gelen bilgi bu! Ama Başbakan kabineyi hiç mi değişmeyecek sorusunun cevabı elbette ki hayır değil.

Günlerdir kabinenin değişeceği yönünde yazılar yazıyoruz ve bize gelen bilgileri siz okurlarımızla paylaşıyoruz. Hüseyin Özgürgün hükümetinin önce iki sonra da dört bakan değişeceği şeklindeki iddialara ve dedikodulara en nihayet dün açıklık getirebildik. Tabii şunu da yeri gelmişken söylemekte fayda var kaç gündür kaleme aldığımız kabine değişikliğine Başbakan Özgürgün'den herhangi olumlu ya da olumsuz açıklama gelmediği için bizler de UBP içindeki hatta DP içindeki güvenilir kaynaklarımızdan gelen değişim seslerini işledik köşemizde.

Başbakan Özgürgün'e birinci derece de yakın bir kaynağımdan Başbakan Özgürgün'ün kabineyi değiştirmeyeceğini ve şu an gündeminde böyle bir siyasi manevranın bulunmadığını öğrendim.

Bu kesin bilgiye ilaveten kabine de başbakanla zıtlaşan bakanlar da olduğunu ancak başbakanın herşeye rağmen kabinesini şu aşamada değişmeyeceğini artık kesin bir dille söyleyebiliriz.

KABİNEDE BAKANLAR ARASI UYUM SORUNU VAR

Şimdi buraya kadar yazdığımız kabine değişecek dedikodularına net bir açıklık getirmek içindi. Kabine belki şu an değişmeyecek ama kabinenin kendi içinde ciddi bir uyum sorunu bulunuyor.

Özellikle UBP'li bakanlar arasında ciddi bir çekememezliğin olduğunu son iki haftadır net bir şekilde gözlemledim. Bir bakan diğer bakana ya operasyon yapmaya çalışıyor ya da görevden alınması için başbakana baskı yapıyor. Başbakan herşeyi çıkıp açıklıkla anlatmaz, zaten anlatması da beklenemez. Biz gazetecilerin de zaten işi anlatılmayanı yani perde gerisinde vatandaşın göremediği şeyleri yazmak. Yalnız şunu da söylemekte fayda var ki her hükümet döneminde bakanlar arasında ciddi çekememezlikler olur.

Umarım bundan sonra ki süreçte bu sorun ortadan kalkar.

BAŞBAKAN İKİ BAKANLA SIKINTILI

Yeri gelmişken şunu da söyleyelim. Başbakan Özgürgün'ün arasının önceleri çok iyi ancak şu an hiç iyi olmadığı ve ciddi rahatsızlık duyduğu bir bakan var, bu bakan önemli bir makamı elinde bulunduruyor. Bir diğer bakan ise Başbakan Özgürgün ile hiçbir zaman kanı uyuşmayan biri. Başbakan Özgürgün her iki bakandan da son derece rahatsız ve ilk fırsatta bu iki siyasiyi görevden alacak.

HÜKÜMET İŞ YAPMIYOR ALGISI VAR DEĞİŞMELİ

Son birkaç haftadır çeşitli bakanlıkların hibe kredisi verdikleri ya da vereceklerini okuyoruz; devletten alacaklı olan üreticilerin paraları ödeniyor ama asıl mesele bu hükümeti iş yapıyor gibi göstermek içinde yapılıyor. Uzunca süredir hükümet zaten ülkedeki pek çok kesime borçlu ve Türkiye'den destek alındık sonra ya da iç borçlanmalarla bu paralar ödeniyor.

Aslında hükümetin şu an ciddi anlamda attığı herhangi bir adım yok. Belki bunu meclisin tatil döneminde olmasına da bağlayabiliriz.

Duyduğuma göre Başbakan Özgürgün yakın zamanda oldukça önemli projeler açıklayacak ve yeni bir gündem yaratacak. Bakalım bu gerçekten olacak mı?

MECLİS AÇILABİLECEK Mİ?

Önemli sorulardan bir diğeri de bu aslında. Kulislerde yüksek sesle konuşulur hale geldi. Hükümetin sayısı hepimiz biliyoruz ki son derece kritik. Özellikle bağımsız milletvekillerine karşın UBP'nin üst yönetiminde ciddi bir tavır var ve geçtiğimiz günlerde Başbakanın söz konusu bağımsız vekilleri aday yapma konusunda olumsuz bir tavrının olduğunu yazmıştık.

Şimdi ne yazsak çizsek dedikodudur deniliyor ama bunları söyleyenler de öyle sokağın adamı değil bizzat genel başkandan talimat alan kişiler. En azından onlar bunu öyle söylüyor.

İşte tüm bunlar hassas bir sayıyla kurulan hükümeti önümüzdeki aylarda zor günlerin beklediğini gösteriyor bizlere.

KABİNE HİÇ Mİ DEĞİŞMEYECEK?

Herkesin merak ettiği bu soruya da bir yanıt vermek lazım. Başbakan Özgürgün şu an kesinlikle kabineyi değiştirmek istemiyor. Öte yandan iddia edildiği gibi de Türkiye'den herhangi bir baskı yok. Yani kimse Başbakan Özgürgün'e filanca bakanı görevden al, FETÖ'ye yakın demedi. En azından Başbakan'a yakın kaynağımızdan bize gelen bilgi bu!

Ama Başbakan kabineyi hiç mi değişmeyecek sorusunun cevabı elbette ki hayır değil.

Örneğin bir bakanın bakanlığı kendi menfaati için kullandığı ve başbakanın bundan rahatsız olduğu iddiası var. Ne kadar doğrudur bilemeyiz.

Uyum sorunu yaşarsa elbette ki birkaç bakanı görevden alabilir. Şu an için uyum sorunu yaşıyor; bunu net olarak biliyorum. Ancak ortada ciddi sebepler oluşmadığı takdirde şu an kabine değişmez.

**********

GÜNÜN SÖZÜ

GEMİDE İSYAN ÇIKTIYSA SEBEBİNİ AŞÇIYA SORUN

VİKİNG ATASÖZÜ

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları