Akıncı başarılı bir lider!

Yayın Tarihi: 15/08/16 08:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
  • Cumhurbaşkanı Akıncı'nın görevlerinin sadece görüşmelere gidip gelen ve sembolik bir devlet başkanından başka bir şey olmadığını ima eden ve bu yönde bazı açıklamalar yapan taraflı kesimler var. Cumhurbaşkanının aynı zamanda bu ülkenin lideri olduğunu ve ülkenin geleceğinden ve dinamiklerinden de sorumlu olduğunu hatırlatırım. Akıncı bu bilinçle hareket etmekle toplumuna sahip çıkıyor ve aşağılanmasını engelliyor.
  • Sn Başbakan oldukça zor ve zeka isteyen bir hükümeti yönetiyor. Bu süreç Özgürgün'ü yıldız da yapabilir seçim kaybetmesine de neden olabilir. Özgürgün gibi iyi tahsile sahip bir siyasetçinin elini taşın altına koyarak bir başbakan gibi hareket etmesi hem ülkeyi hem de partisini iyi yerlere taşır. Bunu yapabilecek bir potansiyelin kaybolması toplum içinde bir kayıptır. Bu nedenle Başbakan, siyasi tecrübesini ve karizmasını, BİLGİ ve İYİ ÜSLUPLA birleştirebilirse uzun yıllar iyi bir aktör olarak siyasette kalacaktır.

Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya yönelik yapmış olduğu eleştiri son derece yanlış oldu. Toplum tarafından da tepkiyle karşılandı. Bende Sn Başkanın eğer ki bir açıklama ya da bir eleştiri yapacaksa bunu daha ayakları yere basan, altı doldurulmuş ve haklı hassasiyetlere dayanan bir şekilde yapmasını temenni ederdim.

Hiçbir gazeteci ya da hiçbir aydın bir başbakanın çıkıp da bir cumhurbaşkanına çözüm dilencisi demesini ne savunabilir ne de tasvip edebilir. Elbette ki Sn Başbakan Cumhurbaşkanı ile aynı görüşte olmayabilir ya da daha muhafazakar daha Türk halkının çıkarlarını koruyucu bir inançla eleştiri ya da siyaset yapabilir ama bu hakaret boyutunda olmamalıdır.

İş yine dönüp dolaşıp ekip meselesine geliyor. Bir siyasetçi her nasıl seçilirse seçilsin ya da seçilme şekli ne olursa olsun başbakan olduktan sonra artık herkesin başbakanıdır ve hata yapma lüksü yoktur.

En iyi basın danışmanlarını, en iyi ekonomi en iyi hukuk danışmanlarını en iyi siyasi danışmanlarını tutar ve daha iyi bir siyasetçi olur onların yönlendirmesiyle. Bu anlattıklarım ne yazık ki SnÖzgürgün de yok ama olmalı.

Eğer Hüseyin Bey bir süre daha başbakan sonra günü geldiğinde cumhurbaşkanı olma hayali varsa şu an ki devlet imkanları elindeyken kendini en iyi şekilde eğitmelidir.

Bugün yürüdüğünde ve konuştuğunda karşısında herkesi etkisi altına alabiliyorsa Tayyip Bey; bunun nedeni bir öğrenci gibi uzmanlar tarafından eğitilmiş olmasıdır. Çok olağan ve olması gereken bir olgudur bu.

Başbakanımızın çevresinde ona yalakalık yapan, artist havasında fotoğraf çeken kişiler olduğu sürece ve başbakan bu kişilerden kurtulmadığı sürece siyaseten zayıflar, itibar yitirir ve siyaset sahnesinden silinir.

Dost acı söyler, açıkçası ben Hüseyin bey için bu saydıklarımın değil yazının başında olması gerekenlerin olmasını temenni ederim.

Bir başbakanın yasal zeminde her türlü hizmet alma hakkı vardır; Özgürgün genç ve karizmatik bir siyasetçi, bu imkanları kullanıp kendini en iyi şekilde eğitmeli. Artık toplumun yapısı hem değişti hem de gözü açıldı.

Çözüm dilencisi açıklaması son derece yanlış olmuş; olmamalıydı…

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinden bugüne değin fikirsel anlamda her zaman desteklemişimdir. Akıncı ile tanışıklığımız ve dostluk olarak nitelendirebileceğim samimi bir ilişkimiz vardır. Kıbrıs Türk halkına her zaman layıkıyla hizmet edebilecek ve bilhassa Kıbrıs'ın geleciğini pozitif yönde değiştirebilecek sayılı siyasilerden biri olduğuna inanmışımdır. İşte bu nedenle zaman zaman birçok gazetecinin de karşılaştığı negatif telkinleri elimin tersiyle bir yana itip doğru olduğuna da inandığım Akıncı'nın pozitif siyasi vizyonunu desteklemişimdir.

Cumhurbaşkanı Akıncı'nın görevlerinin sadece görüşmelere gidip gelen ve sembolik bir devlet başkanından başka bir şey olmadığını ima eden ve bu yönde bazı açıklamalar yapan taraflı kesimler var. Cumhurbaşkanının aynı zamanda bu ülkenin lideri olduğunu ve ülkenin geleceğinden ve dinamiklerinden de sorumlu olduğunu hatırlatırım. Akıncı bu bilinçle hareket etmekle toplumuna sahip çıkıyor ve aşağılanmasını engelliyor.

AKINCI BAŞARILI OLACAK

Sonuca bağlayacak olursak, önümüzde gerek Kıbrıs sorunu olsun gerekse ülke sorunları olsun son derece iyi yönetilmesi gereken günler var. Açıkçası ben Hükümette o vizyonuhala göremiyorum. Bundan dolayı Sn Akıncı'nın bir Devlet Başkanı olarak gerekli gördüğü yerlerde ve konularda iradesini koyması gerekiyor. Sn Başkan da zaten bunu yapıyor.

Reisi Cumhur'un bu makam hakkıydı, gerçekten hakkıydı, Allah da bu hakkı teslim etti. Oldukça zor bir görevi var, yıpranması için bazı yerler ciddi çaba sarf edecek, Akıncı bunlara hazırlıklı olmalı.

Çözümü gerçekleştirecek ve bunun hem başarısını hem de başarısızlığını yani tüm sonuçlarını karşılayacak maneviyata ve enerjiye kendini hazırlamalı.

Mustafa Akıncı, bugünlere kolay gelmedi; azim, sabır, hoş görü ve inancı O'nu halkın sevgilisi yaptı yeniden.

ÖZGÜRGÜN ZOR BİR YOLDA

Sözü tekrardan Başbakan Özgürgün'e bağlayacak olursak; Sn Başbakan oldukça zor ve zeka isteyen bir hükümeti yönetiyor. Bu süreç Özgürgün'ü yıldız da yapabilir seçim kaybetmesine de neden olabilir. Özgürgün gibi iyi tahsile sahip bir siyasetçinin elini taşın altına koyarak bir başbakan gibi hareket etmesi hem ülkeyi hem de partisini iyi yerlere taşır.

Bunu yapabilecek bir potansiyelin kaybolması toplum içinde bir kayıptır.

Bu nedenle Başbakan, siyasi tecrübesini ve karizmasını, BİLGİ ve İYİ ÜSLUPLA birleştirebilirse uzun yıllar iyi bir aktör olarak siyasette kalacaktır.

****************

ADALIER'İN DALIŞ OKULUNE OLACAK?
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'in başarılı çalışmalarını hepimiz takdirle izliyoruz. Birkaç gündür Glapsides plajının düzenleme konusunda Çevreciler hayli kazan kaldırmış durumda. Çevreciler rahatsız olur eylemini yapar, Belediye de yasal hakkını kullanır. Neticede farklı bir tartışma ortamıdır. Çevrecilerin eylemine Gazimağusa CTP Belediye Meclis üyesi Erol Adalıer de Çevrecilerin eylemine destek veriyor. Mağusa'dan okuyucularımız beni arayarak ilginç bir gözlemi dile getirdiler.

Erol Adalıer belediye meclis üyesi olduğu gibi aynı zamanda bölgenin de tanınan işadamlarından ve DAÜ Beach Clup yanı, yani Glapsides plajının olduğu bölgede bir dalış okulu var. Okurlar soruyor; "belediyenin bölge halkı için düzenleme yaptığı Glapsides plajında ekolojik dengeyi bozacağı için eylem yapan çevrecilere destek veren Adalıer acaba yine aynı bölgede işletmesi bulunan kendi dalış okulu için ne yapacak? Ve aynı çevreciler neden Adalıer aleyhine de bir eylem yapmıyor?"

Okurlara göre ilginç bir çelişki yaşanıyor

GÜNÜN SÖZÜ

Belki sıkıca sarılabileceğimiz bir sevgilimiz olmadı, belki yalnızız; ama bilinsin ki adam gibi sevdiğimizdendir yalnızlığımız.

AZİZ NESİN

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.