Özgürgün "Kararım 24 saat sonra değişebilir"

Yayın Tarihi: 16/08/16 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • "Bugün için herhangi bir sıkıntı yok, hükümette zaten 4 aylık bir hükümet. Şu an için herhangi bir sıkıntı yok ama bazı yol kazaları olabilir. Ancak şu an için hükümeti değiştirmek için herhangi bir radikal karar almamı gerektirecek bir durum yok. Ancak takdir edersiniz ki siyasette saat uzun bir süredir. Evet şu an için, şimdi kabineyi değiştirmemi gerektirecek bir durum yok. Ama bakın şimdi diyorum, şu an diyorum böyle bir durum yok ama 4 saat sonra 4 gün sonra 4 ay sonra kabine değişmeyecek diye bir durum yok. Kabine değişebilir eğer kesinlikle değişmeyecek dersem ve yarın kabineyi değiştiririm sözüm havada kalır.
  • "Hem Ulusal Birlik partisi genel Başkanı olarak hem de Başbakan olarak kurultaydan sonra yarıştığım tüm arkadaşlarımı kucakladım. Kucaklamamak gibi bir lüksümüz olamaz. Bu parti 2013 de olmak üzere iki kez bölünme yaşadı. Hepsi de hiç yaşanmaması gereken olaylardı ama yaşadık. Bunun acısını iyi bilirim, bu nedenle asla bu partinin bölünmesine ve cepheler oluşmasına izin vermem. Kurultayda aday olanlar da günü geldiğinde gerekli görevleri alacaklardır.
  • "Koşullar gerektirdiği anda erken seçime gitmek dahil kabineyi de gerekli gördüğüm halde değiştiririm. Bunun sonuçlarına da bakmam. Hükümet etmek farklı bir olaydır, eğer bir bakan hizmet edemiyorsa gerekli değişiklikleri yaparım".

Uzun bir aradan sonra Başbakan Hüseyin Özgürgün ile biraraya geldik. Şu sıralar Başbakan aşırı yoğun programından ötürü pek canlı yayınlara çıkamıyor, bu nedenle Başbakanlıktaki şeref salonunda ağırladı bizi. Malum gündem Cumhurbaşkanı Akıncı ile yaşadıkları üslup sorunundan girdim konuya. Başbakan son derece ılımlı bir açıklama yaptı ve olayın tatlıya bağlandığını ima etti bir tür.

"AKINCI İLE KIRGINLIĞIMIZ YOK"

Özgürgün yaşanan sorunun kelime anlamıyla çarpıtıldığını ve yanlış yorumlandığını ifade ederek "benim açıklamam çıkar çıkmaz bazı çevrelerce çarpıtıldı. Bizim Cumhurbaşkanına desteğimiz var. Benim hiçbir şekilde Cumhurbaşkanı Akıncı'nın şahsına bir tavrım yoktur. Herhangi bir kırgınlığımız da yoktur. Hatta ben Dışişleri Bakanlığında bir müsteşarın görüşmeci heyetinde olması gerektiğini düşünüyorum ve bunu Cumhurbaşkanına da aktardım. Cumhurbaşkanı da sanırım buna pozitif bakacaktır diye düşünüyorum. Yalnız şu bilinmelidir ki karşımızda çözüm istemeyen bir taraf vardır, Rum tarafı naz yapıyor ve biz sürekli çözüm isteyen taraf durumundayız. Buna dikkat etmek lazım. Hatta benim açıklamam Sn Cumhurbaşkanının elini de güçlendirir; Rum tarafına bakın benim hükümetimin de rahatsızlığı var söylemlerinizi düzeltin diyebilir, elini güçlendirir. Ancak şunu da söylemem gerekir ki son yapılan açıklamalara da baktığımızda Rum tarafı garantilerin kalkmasını istiyor; bu mümkün değil, garantiler hiçbir şekilde kalkamaz. Zaten Cumhurbaşkanının da garantiler konusunda duruşu belli" dedi.

KABİNE DEĞİŞİMİ ŞU AN YOK AMA DÖRT GÜN SONRA OLABİLİR

Başbakan Hüseyin Özgürgün'e son zamanlarda sıkça yazdığımız ve en sonunda Başbakanın kabineyi değişmeyeceğini açıklayarak tartışmalara son noktayı koyduğu konuyu sordum. Başbakan Özgürgün bu soruma son derece ilginç bir cevap verdi; "Bugün için herhangi bir sıkıntı yok, hükümette zaten 4 aylık bir hükümet. Şu an için herhangi bir sıkıntı yok ama bazı yol kazaları olabilir. Ancak şu an için hükümeti değiştirmek için herhangi bir radikal karar almamı gerektirecek bir durum yok. Ancak takdir edersiniz ki siyasette saat uzun bir süredir. Evet şu an için, şimdi kabineyi değiştirmemi gerektirecek bir durum yok. Ama bakın şimdi diyorum, şu an diyorum böyle bir durum yok ama 4 saat sonra 4 gün sonra 4 ay sonra kabine değişmeyecek diye bir durum yok. Kabine değişebilir eğer kesinlikle değişmeyecek dersem ve yarın kabineyi değiştiririm sözüm havada kalır" dedi.

KABİNEYİ DEĞİŞTİRMEKTEN ÇEKİNMEM

"Koşullar gerektirdiği anda erken seçime gitmek dahil kabineyi de gerekli gördüğüm halde değiştiririm. Bunun sonuçlarına da bakmam. Hükümet etmek farklı bir olaydır, eğer bir bakan hizmet edemiyorsa gerekli değişiklikleri yaparım".

KURULTAYDA ADAY OLANLARDA GÖREV ALACAK

" hem Ulusal Birlik partisi genel Başkanı olarak hem de Başbakan olarak kurultaydan sonra yarıştığım tüm arkadaşlarımı kucakladım. Kucaklamamak gibi bir lüksümüz olamaz. Bu parti 2013 de olmak üzere iki kez bölünme yaşadı. Hepsi de hiç yaşanmaması gereken olaylardı ama yaşadık. Bunun acısını iyi bilirim, bu nedenle asla bu partinin bölünmesine ve cepheler oluşmasına izin vermem. Kurultayda aday olanlar da günü geldiğinde gerekli görevleri alacaklardır". Bunu bir mesaj olarak söylemiyorum bu gerçektir" dedi ve adeta kabine de mızırlık yapan ya da başkaldıran bakanlara masa altından sopayı gösterdi.

Başbakanın konuşmalarından öyle anlıyorum ki kabine değişecek, tabii bu ne zaman olur bilemeyiz ama kabine değişecek. Birkaç gün önce kabinen bize değişmeyeceğini söyleyen yine başbakanın kendisiydi belki ama başbakanın "kabine şu an değişmeyecek ama 4 gün sonra ne olur bilemem" demesi her ne kadar biraz teşbih olsa dahi bunu iki türlü yorumlamak doğru olur.

Birincisi kabinede sorun var ve başbakan bu sorunlardan sıkıldı ve kabineyi şu an değiştirmek istemiyor, değiştirme ihtimalinin bulunduğunu ima ederek göz dağı veriyor, bir diğer ikinci yorum ise başbakan yakında kabineyi değiştirecek ve bunun için ortamı hazırlıyor. Aksi takdirde "bu yıl kabineyi değiştirmem seneye kalır derdi"; tabii bir başbakanın "evet ben kabineyi yarın değişeceğim" demesi de beklenmez zaten. Bu tür şeyler aniden olur ve biter.

Sonuç olarak başbakan Özgürgün ile güzel bir söyleşimiz oldu. Önemli konuları kaleme aldım. Ayrında başbakanla konuştuğumuz diğer önemli konuları aktaracağım.

Ama ben halen bir kabine değişimi bekliyorum.

****************

GÜNÜN SÖZÜ

YAĞMUR EĞER ŞİDDETLİYSE SU ÇATIDAN SIZACAK YERİ BULUR

VİKİNG ATASÖZÜ

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.