Akıncı ve Özgürgün'e göre FETÖ uzantısı yok "ama!!!!"

Yayın Tarihi: 18/08/16 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
Başbakan Özgürgün'e kendisine bir liste verilip verilmediğini sorduğumda bana verilmediğini, olmadığını söyledi ama bana son derece güvenilir bir kaynağım Başbakan Özgürgün'e liste verildiğini bundan birkaç hafta önce söyledi. Başbakan, KKTC'deki FETÖ konusunda ciddi bir şekilde uyarıldı, bunu size net olarak söyleyebilirim. FETÖ var da Başbakan bunları koruyor demem asla çünkü böyle bir durum asla olamaz ama Özgürgün'e bir liste verildiğini iddia edebilirim bu noktada.

Yine aynı kaynağım bana Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ankara hükümetinin seçimlerde dönemin Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu desteklediğini ve bu nedenle KKTC'deki FETÖ'cülerin sırf AK Parti Eroğlu'nu destekliyor diye Akıncı'yı desteklediğini ve bunun bilinmesi gereken yerler tarafından da net bir şekilde bilindiğini söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Talat mı doğru söylüyor yoksa Akıncı ile Özgürgün mü? Nasıl olur da Türkiye FETÖ konusunda inim inim inlerken KKTC'de FETÖ'nün bir uzantısı bulunamıyor? Sizin aklınız bunu alıyor mu?

Başbakan Hüseyin Özgürgün ile geçtiğimiz gün yaptığım özel söyleşinin kabine değişikliği ile ilgili kısmı önemli gündem oluştururken zaman darlığından diğer önemli ayrıntıları peyderpey yazabiliyorum. Özgürgün ile yaptığım söyleşide, Özgürgün'e FETÖ konusunu da sordum. Bu konuyla ilgili yapmış olduğu genel açıklamanın aynısını bana da yaptı ve burada FETÖ'nün uzantısının olmadığını söyledi ve ekledi "şu ana kadar herhangi bir bulgu elimize gelmedi, yapılan ihbarlar asılsız çıktı ama bu demek değildir ki olmayacak, eğer olursa gerekeni yaparız" dedi ve ben kendisine elinizde bir liste var mı diye sordum; Başbakan da bana hayır yok dedi.

Buraya kadar her şey tamam. Darbe girişiminin ardından günlerce bu konuyu kaleme alan sanırım tek gazeteci benim. Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arka arkaya defalarca kez açıklama yaptı ve FETÖ'nün uzantısının KKTC'de olduğunu gerekli adımların atılacağını duyurdu. Hem de bunu defalarca kez vurguladı.

Bakınız 24 Temmuz 2016 tarihinde Çavuşoğlu'nun NTV'ye yaptığı açıklamanın başlığı bu "TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu darbe girişimiyle ilgili, "KKTC'ye kaçanlar da var, onları getireceğiz" dedi. Çavuşoğlu, NTV'ye değerlendirmelerde bulundu."…

Bunu Türkiye Dışişleri Bakanı açıklıyor, abur cubur bir adam değil. Elimde önemli iddialar var.

ÖZGÜRGÜN'E LİSTE VERİLDİ Mİ?

Başbakan Özgürgün'e kendisine bir liste verilip verilmediğini sorduğumda bana verilmediğini olmadığını söyledi ama bana son derece güvenilir bir kaynağım Başbakan Özgürgün'e liste verildiğini bundan birkaç hafta önce söyledi. Kaynağımı deşifre edecek değilim ama Başbakan'a bir liste verildi ve bazı uyarılar yapıldı. Bunu gayet iyi biliyorum velev ki bana söylenen doğru olmasın. Bana bunu söyleyen kaynağım ise ciddi ve sağlam bir kaynaktır. Özgürgün eğer kendisine bir liste verildiyse bana neden olmadığını söyledi doğrusu bilemiyorum.

Başbakan, KKTC'deki FETÖ konusunda ciddi bir şekilde uyarıldı, bunu size net olarak söyleyebilirim. FETÖ var da Başbakan bunları koruyor demem asla çünkü böyle bir durum asla olamaz ama Özgürgün'e bir liste verildiğini iddia edebilirim bu noktada.

AKINCI'YA GÖRE DE FETÖ UZANTISI YOK! PEKİ NEDEN?

Yine aynı kaynağım bana Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ankara hükümetinin seçimlerde dönemin Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu desteklediğini ve bu nedenle KKTC'deki FETÖ'cülerin sırf AK Parti Eroğlu'nu destekliyor diye Akıncı'yı desteklediğini ve bunun bilinmesi gereken yerler tarafından da net bir şekilde bilindiğini söyledi.

Akıncı neye dayanarak KKTC'de FETÖ uzantısı yoktur dedi bilemeyiz. Kendisini destekleyen böyle bir yapı gerçekten varsa onları korumak için mi yoksa bana aktarılan bu bilgi doğru değilse Başbakan Özgürgün ile yaptığı istişareler neticesinde ve ortada herhangi bir soruşturma da olmadığı için kendisi de bu gözleme dayanarak KKTC'de FETÖ uzantısı yok demiştir. Artık hangisi doğru bunu Akıncı'nın kendisi açıklayacak.

Böyle şeylerin olduğuna inanmak istemediğimi de peşinen belirtmek isterim.

Ama ben bir gazeteciyim ve benim işim yazmak.

Yine bir başka güvenilir kaynağım bana seçime son iki gece bir grup imamın Akıncı için KKTC'nin Kaplıca ve Mersinlik köylerinde gezip gezip destek istediğini söyledi.

Bakınız bunlar bana güvenilir kaynaklardan gelen bilgilerdir iddia olarak kaleme alıyorum elbette ki Sn Cumhurbaşkanı'nın cevap hakkı bakidir ve Sn Cumhurbaşkanı'nı lekelemek için de yazdığım bir konu değildir.

Ancak Akıncı'nın neye dayanarak KKTC'de FETÖ uzantısı yoktur dediğini de açıklaması gerekiyor.

Elbette ki böyle bir destek dahi varsa bu tür bir grubun desteğiyle Akıncı seçim kazanmamıştır, ciddi bir halk desteği ile bu seçimi göğüslediğini hepimiz biliyoruz.

Keza ben de kendisine oy vermişimdir ve Reisicumhur için bu iddiaların doğru olduğuna inanmak istemem.

TALAT DA DAYANAĞINI AÇIKLAMALI

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın "2. CUMHURBAŞKANI TALAT: "GÜLEN CEMAATİNİN BURADA DA UZANTISI VAR" (http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/198226/PageName/KIBRIS_HABERLERI)

Demesinin dayanağı nedir bunu da öğrenmemiz gerekir. Talat'ın yaptığı tahmini bir açıklama mıdır? Yoksa bildiği bazı şeyler var mıdır bunu açıklama zorunluluğu vardır ki elimizde bulgu yok diyen Başbakan Özgürgün hemen bir soruşturma başlatsın.

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Talat mı doğru söylüyor yoksa Akıncı ile Özgürgün mü? Nasıl olur da Türkiye FETÖ konusunda inim inim inlerken KKTC'de FETÖ'nün bir uzantısı bulunamıyor. Sizin aklınız bunu alıyor mu?

En önemlisi de gerçekten Özgürgün'e isim bazında bir liste verildi mi verilmedi mi? Başbakan verilmedi dedi. Bu sorular ve bu karmaşıklık net cevaplar bekliyor…

************

GÜNÜN SÖZÜ

"KKTC'ye Kaçanlar Var, Onları Getireceğiz"

Mevlüt Çavuşoğlu

Türkiye Dışişleri Bakanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.