Darbecilerin yeni hedefi "Kılıçdaroğlu"

Yayın Tarihi: 26/08/16 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Aklıma takılmıyor değil. Roma'da çözülen Türkiye-İsrail ilişkileriyle birlikte çözülen Ankara-Moskova krizinin ardına Atatürk Havalimanı saldırısı, ardından darbe girişimi ve ardından Ana Muhalefet Başkanı'na suikast girişimi. Demek oluyor ki hepsini aynı güçler yapıyor.

Gerçekten merak ediyorum; bu yaşanacakları MİT öğrenemiyor mu? Ya da MİT'in ilişki içinde olduğu diğer servisler bilmiyor mu? Ya da soruyu şöyle soralım gizli servisler de her şeyi bilemiyor mu? Bakınız bu çok önemli bir soru, çünkü bu suikast başarılı olsaydı bugün Kılıçdaroğlu'nun ölümünü konuşuyor olacaktık ve Türkiye'de bambaşka bir gündem olacaktı.

Hızla yakınlaşan Türk-Rus ilişkileri, bundan kaygılandığı için etekleri tutuşan Amerika'nın "sen benim aşkımsın" sözleri, başarısız olan darbe girişimi, IŞİD ile verilen mücadele ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm ülkeye hakim oluşunun yeniden ispatlanışı; hep bunlar Türkiye'nin lehine gelişmeler. En azından Ankara, bir daha kimse için Moskova ile ilişkilerini bozmayacak, bunu net olarak gördük. Bu saatten sonra Washington'un söz dinleyen kardeşi olmayacak ama Türkiye karıştırılmaya devam edilecek. Bu durum da işin negatif boyutu.

Türkiye artık yönetilmesi zor bir ülke oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyenler de desteklemeyenler de Tayyip Beye sımsıkı sarılmış durumda. Ortada bir gerçek var; Tayyip Beye bir şey olursa Türkiye bölünür ve bunu kimse engelleyemez. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı PKK işi. Türkiye, Suriye'ye girdi ve şu an IŞİD ile savaşıyor.

Ama yaşanan olaylar da bir o kadar çelişkili. ABD Başkan Yardımcısı, Rum dostu Biden Ankara'ya üst düzey bir ziyaret gerçekleştirdi. Obama'nın git ilişkilerimizi düzelt ve müttefik olduğumuzu hatırlat, Türkiyesiz yapamayız, şu Ruslara çok yüz vermesinler demek için yapılmış bir ziyaretti bu.

Gülen'i Türkiye'ye verirler mi bilemeyiz ama Amerika'nın tek bir çıkış noktası var o da Gülen'i Türkiye'ye iade edip "bakın bizim bu darbe girişimiyle hiçbir alakamız yok" diyebilmesidir. Washington eğer bunu yaparsa perde gerisinde bu darbeyi yine desteklemiş ama başarısız olan bu girişimden pişmanlık duyan taraf olabilecektir. Bu aslında bir tür özür olacaktır belki de.

Öte yandan Gülen'in Türkiye'ye iadesi herhangi bir şeyi değiştirir mi şüpheyle bakıyorum ancak en azından Türkiye kamuoyunun vicdanı rahatlayacaktır.

Türkiye sert ve zor bir sınav veriyor

Hızla yakınlaşan Türk-Rus ilişkileri, bundan kaygılandığı için etekleri tutuşan Amerika'nın "sen benim aşkımsın" sözleri, başarısız olan darbe girişimi, IŞİD ile verilen mücadele ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm ülkeye hakim oluşunun yeniden ispatlanışı; hep bunlar Türkiye'nin lehine gelişmeler. En azından Ankara, bir daha kimse için Moskova ile ilişkilerini bozmayacak, bunu net olarak gördük. Bu saatten sonra Washinton'un söz dinleyen kardeşi olmayacak ama Türkiye karıştırılmaya devam edilecek.Bu durum da işin negatif boyutu.

Belki ekonomik darbeler denenecek, belki suikastlar denenecek ki aslında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yapılan bir suikast girişimi değildir de nedir.

Erdoğan'ın varlığı önemli

Türkiye'de hem hükümetin hem de Tayyip Beyin yanlışları olabilir. Siyasette hatalar olur, yanlışlar da olur ama Özal'dan sonra Türkiye'nin başına gelen en iyi şeyin adı Erdoğan'dır beyler. Bunu artık anlayın. Fotoğrafı iyi okuyun!

Bu darbeyi dahi Erdoğan'ın yaptırdığını iddia edecek kadar acemiler gördüm. Olayın derinini okuyamıyor bazı çevreler.

Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin mantığı aklın değil nefretin mantığıdır. Erdoğan gittiğinde eğer yerine iyi bir alternatif yoksa Türkiye elli yıl geriye gider ve parçalanır.

Esad'ın zayıflaması IŞİD terörünü büyüttü ki Avrupa'nın her yerinde terör estiriyor. Saddam'ın gitmesi Irak'ı böldü ve yüz binlerce masum insan öldü, aynen Suriye'de olduğu gibi.

Erdoğan gitsin ve Türkiye böyle olsun demektir Erdoğan'ın gitmesini istemek. Bir de anti Erdoğancılığı sırf şirin gözükmek için savunan insanlar ve gazeteci müsveddeleri var.

Erdoğan da bir ölümlü ve günü gelince gidecek. Benim temennim uzun yıllar yaşaması, çünkü Türkiye artık kolay yönetilebilecek bir ülke değil.

Suikast girişimi denemesi

Her ne kadar CHP konvoyuna saldırı diye duyurulan haber, korumalar tarafından çatışma diye değiştirildiyse de bu basbayağı bir suikast girişimiydi. Sadece yapılacak roket saldırısı önceden fark edildiği için olay çatışmaya dönüştü. Yani, Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu araca roket atılamadı. Doğrusu Kılıçdaroğlu için büyük şans oldu. Adını ne koyarsanız koyun birileri Türkiye'yi karıştırma noktasında boş durmuyor. Bu demek oluyor ki 15 Temmuz gecesi denenen darbe girişimi henüz bitmedi ve devam ediyor. Halkı sokağa indirmeyi başaran ve darbeyi engelleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek veren herkesi cezalandırmayı deneyecekler. Bu nedenle AK Parti iktidarından sonra, yani hükümetten sonra silahlar Ana Muhalefet Partisi'ne çevrildi.

Türkiye'yi yönetenlerin en büyük avantajı sürekli ölümle yüz yüze yaşamaları. Bundan dolayı tedbirlerini en iyi derecede alıyorlar.

İstihbaratın durumu ne?

Gerçekten merak ediyorum; bu yaşanacakları MİT öğrenemiyor mu? Ya da MİT'in ilişki içinde olduğu diğer servisler bilmiyor mu? Ya da soruyu şöyle soralım gizli servisler de her şeyi bilemiyor mu?

Bakınız bu çok önemli bir soru, çünkü bu suikast başarılı olsaydı bugün Kılıçdaroğlu'nun ölümünü konuşuyor olacaktık ve Türkiye'de bambaşka bir gündem olacaktı.

Allah acıdı çok şükür. Bir anda her şey yeniden allak bullak olacaktı.

İlginç tesadüfler

Aklıma takılmıyor değil. Roma'da çözülen Türkiye-İsrail ilişkileriyle birlikte çözülen Ankara-Moskova krizinin ardına Atatürk Havalimanı saldırısı, ardından darbe girişimi v e ardından Ana Muhalefet Başkanı'na suikast girişimi. Demek oluyor ki hepsini aynı güçler yapıyor.

Daha uyanık olmak lazım…

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk; bir bakıma sobaya dokunmak gibidir. Bir defa yanarsın, izi kalır. Sonra bir daha dokunmazsın sadece yanına yaklaşırsın...

SUNAY AKIN

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları