Kayalp Lefkoşa'ya yürüyor

Yayın Tarihi: 07/10/16 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

  • Şu an Mağusa'da Kayalp zorla da olsa krallığını ilan etmiş bulunuyor. Tufan hoca için çok zor bir dönem başlıyor hem de çok zor. Kayalp gibi dominant bir ilçe başkanı, söz dinlemez ve her zaman ağırlığıyla karşısındakine hakim olmak ister. Bu adamın kendi karakter özelliği, tasvip etmeseniz de böyle. Zaten bu yapısı yüzünden de hayli tepki toplayan bir siyasi.
  • Ama Kayalp'ın ilk milletvekilliği seçiminde vekil, ilk CTP kurultayında da genel başkanlığa oynayacağı gün gibi açıktır. Kayalp için artık belediye başkanlığı yarışı bitmiştir, kendi yerine Erkut Şahali'yi sahneye çıkarıp kazandırmaya çalışacağını da okumak ve görmek zor değil. İşte tüm kavga burada başlıyor ve bu iş çok büyüyecek.
  • Kayalp'ın bu manevralarını engellemek için elbette ki karşı cepheler de boş durmuyor. Gerek Kayalp'ın vekil seçilmemesi için, seçilecekse sondan bir evvel çıkması için, Kayalp'ın adayı olarak sahneye çıkacak Erkut Şahali'nin kazanmaması için nasıl ki bir önceki seçimlerde aleyhte çalışmalar yapıldı yine yapılacak. Partide muhtemelen bir küçülme yaşanacak, bu küçülme birçok şeyin yer değişmesine neden olacak. CTP'liler hesabı kitabı iyi yapsın derim.

Geçtiğimiz pazartesi gecesi Asım Akansoy ile birlikte bir yayın yapmıştık, yazdım da zaten konuştuklarımızı. Tabii ne diyecek Akansoy; haliyle birlik mücadele dayanışma söylemi yaptı. Parti disiplini bunu gerektiriyordu çünkü. CTP de çok iyi dostlarım vardır. Ben CTP'ye üye olmamama rağmen "sayın üye" diye çokça mesaj gelir bana. Bir ara fırsat bulduğumda hakikaten üye olup olmadığıma baktıracağım. Halihazırda benim öyle bir dileğim yok tabii.

İşin şakasını bir yana bırakacak olursak, CTP'deki dostlarım o kadar derin dostluklardır ki pek çok şeyi öğrenip yazmışımdır bugüne kadar, bir başbakanın istifası da buna dahil.

Gelelim bugünkü CTP fotoğrafına. Bu parti büyük iktidar ortağı olmaya başladıktan sonra mı bozuldu yoksa hep sıkıntıları vardı da biz mi bilmiyorduk?

Rahmetli Özker Özgür'ü partiden atacak kadar gözü dönebilecek de bir kadrosu var bu partinin. Hani şair der ya seni önce öldürüp sonra da ağlayacağım. Özker hocayı önce partiden attılar sonra da gidip mezarı başında her yıl ağıt yapar bu eylemi gerçekleştirenler.

İşte böyle ilginç bir partidir. Öfkeyi, sevgiyi, pişmanlığı, hırsı, azmi ve en çok da kaybetmeyi seven bir partidir sanırım CTP.

Yapılan onlarca yanlıştan ders almamasına karşın sağ partilerin beceriksizliği yüzünden halk tarafından sıklıkla iktidara taşınması belki de CTP içinde başka hırslar, menfaat duyguları yarattı kim bilir.

CTP, UBP'ye benzemeye başladı ki neredeyse UBP kadar macera dolu günler yaşıyor son 10 yıldır.

Mağusa ateşten çember

Aylar öncesinden yazdım ben bugün yaşanacak tabloyu. Hızla hatırlayalım. Oktay Kayalp kim ne derse desin Mağusa'da çok ciddi bir güç. Uzun yıllar belediye başkanlığı yapmış olmanın ve bundan elde edilen kazanımları yaşadığı sürece kullanacak bir isim. Tabii rakipleri demeyeceğim düşmanları da çok Kayalp'ın.

Ferdi Soyer, Sonay Adem ve daha nice önemli isim uzun yıllardır Kayalp ile kavgalı. Kayalp'ın seçimi kaybetmesine Kayalp karşıtı CTP'liler tek gerekçe değil tabii ki.

Bunları daha önce yazmıştık. Eroğlu-Kayalp ittifakı bozulunca Kayalp'ın zaten kaybedeceği malumdu.

Yıllarca Talat'ın da karşısında yer aldığı söylenir Kayalp'ın ne kadar doğrudur bilemeyiz.

Günün sonunda Oktay Kayalp vakti zamanında Talat ile bir pazarlık yaptı, Tufan Erhürman'ın sorun çıkmadan başkan olması için Erkut Şahali'nin de genel sekreter olması kararlaştırıldı.

Şu an Mağusa'da Kayalp zorla da olsa krallığını ilan etmiş bulunuyor.

Kayalp Lefkoşa'ya yürüyecek

Tufan hoca için çok zor bir dönem başlıyor hem de çok zor. Kayalp gibi dominant bir ilçe başkanı söz dinlemez ve her zaman ağırlığıyla karşısındakine hakim olmak ister. Bu adamın kendi karakter özelliği, tasvip etmeseniz de böyle, bu benim gözlemim.

Zaten bu yapısı yüzünden de hayli tepki toplayan bir siyasi.

Ama Kayalp'ın ilk milletvekilliği seçiminde vekil, ilk CTP kurultayında da genel başkanlığa oynayacağı gün gibi açıktır.

Bunu görmeyen varsa gitsin bir doktora görünsün.

Kayalp için artık belediye başkanlığı yarışı bitmiştir, kendi yerine Erkut Şahali'yi sahneye çıkarıp kazandırmaya çalışacağını da okumak ve görmek zor değil.

İşte tüm kavga burada başlıyor ve bu iş çok büyüyecek.

Kavga çok büyüyecek

Unutmayın CTP'de sözünüzün geçmesi için illa ki makamda olmanız gerekmez. CTP bir gönül ve dostluk partisidir. Kayalp'ın bu manevralarını engellemek için elbette ki karşı cepheler de boş durmuyor. Gerek Kayalp'ın vekil seçilmemesi için, seçilecekse sondan bir evvel çıkması için, Kayalp'ın adayı olarak sahneye çıkacak Erkut Şahali'nin kazanmaması için nasıl ki bir önceki seçimlerde aleyhte çalışmalar yapıldı yine yapılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.