Dürüst tecrübesini konuşturuyor

Yayın Tarihi: 10/10/16 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Ulaştırma Bakanlığı ve bu bakanlık kötü kavgaların ortasındayken Kemal beyin iradesiyle yeniden adından saygıyla bahsedilecek duruma gelmeye başladı. Ulaştırma Bakanlığı bir süreden beridir ciddi işlerin yapıldığı, sorunlar karşısında kapısını halkına sonuna kadar açan bir bakanlık haline geldi.

Eğer KKTC gibi dünyadan tecrit edilmiş bir ülkede yaşıyorsanız ve ülke yönetiyorsanız size uzanacak yardım elini de sıkı tutmanız ve bundan ciddi dostluklar yaratmak zorundasınız. Dürüst öyle sanıyorum ki bu konuda da eşine benzerine az rastlanır bir yeteneğe sahip.

Bu ülkede doğduğumuz günden beri hepimiz tonla vergi ödedik ve ödüyoruz ama gelin görün ki araçlarımızı rahatça kullanabileceğimiz yollarımız olmadığı gibi şu küçücük ülke de köyleri kentlere kolayca bağlayacak yollar dahi yapılmadı; hem de Türkiye tüm bunların parasını ödemesine rağmen.İşte geldiğimiz bu nokta da neredeyse her gün Bakan Dürüst'ün yapılacak ve yapılmakta olan yolları incelediğini ve bunlarla ilgili bilgi verdiğini görüyoruz.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ile uzun bir aradan buluşup kahve içtik. Kemal bey sıkça davet etse de her ikimizin de yoğunluğu bizi bir araya getirmekte zorlanır. Bakan Dürüst ile olan dostluğumuz o kadar eskiye dayanır ki nasıl bırakırsak öyle buluşuruz. Oturup söyleşi yapmadık, konuşmada yapmadık fakat hem hükümet hem de icraatlarla ilgili pek çok şeyi konuştuk.

Herşeyden önce Başbakan Hüseyin Özgürgün'e ciddi anlamda güveniyor ve yanında duruyor. Bir bakanın her ne kadar kendini bakan yapmış olsa dahi başbakanına koşulsuz güvenmesi ve onun için taviz vermeden çalışması önemli bir fedakarlık bence. El ense çekip yatan bakanları da yok değil bu hükümetin.

Ulaştırma bakanı olduğunda açıkçası şaşırmıştım; kendisini daha farklı bir bakanlıkta bekliyordum ben. Bir insan bu kadar mı hızlı uyum sağlar makamına. İşte bu adam böyle. Kemal bey günün sonunda bir eğitimci, eğitimci doğmadığına göre eğitimci yaşayıp emekli olması da gerekmiyor. Genç bir siyasetçi olarak siyasette yürüyecek uzun yolu olanlardan. Bu nedenle her politikacının belli alanlarda uzmanlaşması gerekiyor. Dürüst, Turizm Bakanıyken dene alaka diyenler olmuştu ben de buna dahil ama gelin görün ki turizmde yapılması gerekenlerden de öte işler yaptı vakti zamanında.

Şu an Ulaştırma Bakanlığı ve bu bakanlık kötü kavgaların ortasındayken Kemal beyin iradesiyle yeniden adından saygıyla bahsedilecek duruma gelmeye başladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Sn Erdoğan; başbakanlığın ilk yıllarında Türkiye de eksikliği en çok hissedilen soruna el atmıştı. Yollar !

Türkiye de de yıllarca yolların yapımı için hükümetler bütçe ayırmış ama yapmamışlardı. Geçtiğimiz gün İstanbul'dan beni ziyarete gelen bir gazeteci dostum; "eskiden İstanbul'dan Erzurum'a arabayla 18 saatte giderken şu an 10 saatte gidiyorum. Patates ambarı yapılacağını sandığımız tüneller Tayyip bey iktidara geldikten sonra bitirildi ve halkın hizmetine yol olarak açıldı" dedi.

İşte Bakan Dürüst'ün son derece önemli bir görevi var şu an. Bu ülkede doğduğumuz günden beri hepimiz tonla vergi ödedik ve ödüyoruz ama gelin görün ki araçlarımızı rahatça kullanabileceğimiz yollarımız olmadığı gibi şu küçücük ülke de köyleri kentlere kolayca bağlayacak yollar dahi yapılmadı; hem de Türkiye tüm bunların parasını ödemesine rağmen.

İşte geldiğimiz bu nokta da neredeyse her gün Bakan Dürüst'ün yapılacak ve yapılmakta olan yolları incelediğini ve bunlarla ilgili bilgi verdiğini görüyoruz.

Bir ülkenin gelişmişliği yollarda son model araçlardan değil o araçları süreceğiniz yolların olup olmadığından anlaşılır.

Zira Özgürgün Hükümetinin başarısız olma lüksü yok. İyi olan bir şey var ki Başbakan Özgürgünherşeyin farkında.

ERCAN HAVALİMANINDA SONA DOĞRU

Çok konuşulan Ercan havalimanında da sona doğru gidiliyor. Bu da güzel gelişmelerden bir tanesi. Duyduğuma göre önümüzdeki Türkiye Ulaştırma Bakanı ülkemize ziyarete gelebilir.

Türkiye gelmişken; eğer KKTC'de yeni icraatlara imza atmak istiyorsanız elbette ki bütçe lazım. İşte bu bütçe Türkiye'de mevcut. Tek yapmanız gereken iyi ilişkiler kurup projeler sunmak. Bu noktada Kemal Dürüst, Ankarayla olan ilişkileri de çok sıkı tutuyor. AK parti hükümetine hangi bakan elinde projesiyle gidecek de geri çevrilebilecek. Mümkün değil.

Eğer KKTC gibi dünyadan tecrit edilmiş bir ülkede yaşıyorsanız ve ülke yönetiyorsanız size uzanacak yardım elini de sıkı tutmanız ve bundan ciddi dostluklar yaratmak zorundasınız. Dürüst öyle sanıyorum ki bu konuda da eşine benzerine az rastlanır bir yeteneğe sahip.

Ulaştırma Bakanlığı bir süreden beridir ciddi işlerin yapıldığı, sorunlar karşısında kapısını halkına sonuna kadar açan bir bakanlık haline geldi.

Umarım Kemal bey bunu başarıyla sürdürür ve tamamına erdirir.

Yazımı kaleme almak için masamın başına oturduğumda aklıma Başbakan Özgürgün ile yaptığımız son söyleşi geldi.

Her hükümetten beklenen tam performans ve sıfır hatayla çalışmasıdır. Elbette ki her başbakan ve her bakan sınırsız kaynaklarla onlarca iş yapmak ister ama bu ülkenin bir gerçeği var ki hükümetin kabinesi tam performansla çalışamıyor ya da çalışmıyor. Ciddi projeler üreten, neredeyse günün yarısından çoğunu iş yapmaya ayıran bakanlıklar var. Şüphe yok ki Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı da bunlardan bir tanesi.

Bozuk kamu yapısından ya da bakanların beceri yetersizliğinden ya da kadro kuramamasından icraat yapamayan bakanlıklarda var. Bir süre önce söyleşi yaptığım Başbakan Hüseyin Özgürgün bana tüm partiyi kucakladıklarını, kendisine kurultayda rakip dahi olanlara kabinede görev verdiğini ve kesinlikle görev vermediği diğer kurultay rakiplerine de kabine görev vereceğini söylemişti. Bunu niye söylemişti diye düşündüğümde şimdi daha iyi anlıyorum ki Başbakan Kabinesinin tam performansla çalışmasını ve başarılı olmasını istiyor.

Başarılı olan bir bakanı kim görevden alır ki ama başarılı olmayanların da başarılı olacaklarla değişmesi gerektiğini düşünüyorum.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Peki ya sizin hiç fotoğrafını açıp yüzünün en ince ayrıntısına kadar incelediğiniz biri oldu mu?

CEMAL SÜREYA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.