"Yeni CTP" diye bir şey yok!

Yayın Tarihi: 20/10/16 08:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
  • Kendi belediye başkanları seçim kaybetsin diye cepheleşen "Girne-Gazimağusa", kendi Cumhurbaşkanı adayı seçim kaybetsin diye operasyon yapan, Genel Başkanı başarısız olsun diye çalışan kötü hırsların beslendiği bir parti haline geldi CTP. Tufan hoca bundan dolayı Yeni CTP sloganını ortaya attı sanırım. Yok, eğer bu yazdıklarım yanlışsa mevcut CTP'nin nesi var ki yeni CTP diyorlar.
  • Sibel Siber'in cumhurbaşkanlığı seçimlerinden başlayalım yine. Sibel Hanım cumhurbaşkanlığı seçimini kaybedecek bir aday değildi. Yıpranmamıştı ve CTP iktidardaydı. Pek ala ikinci tura kalıp seçimi zorlayabilirdi. Ama kaybetmesi istendi ve kaybetti. Çünkü eğer Sibel Hanım seçimleri kazansaydı Yorgancıoğlu başarılı bir başbakan ve parti başkanı olacağı için Talat'ın tek kelimeyle genel başkanlık ve devamla ileriki yıllarda cumhurbaşkanlığı hayali suya düşecekti. Düğmeye basıldı ve Yorgancıoğlu tasfiye edildi.
  • Daha önce Tufan hocayı hiçbir şekilde Talat'ın gölgesinde genel başkan olma hatasına düşmemesi konusunda uyardım. Tufan hoca bugün tek aday olarak çıkabiliyorsa bunun arkasındaki tek isim Talat'tır işte bu nedenle Tufan hocanın Talat'ın etkisinde bir genel başkanlık sürdüreceği kaygılarım var. Umarım olmaz. Talat'ı tanıyorsam eğer Erhürman böyle bir baskı ile kesinlikle karşılaşacak. Umarım başarıyla bu baskıları bertaraf eder.

CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman'ın geçtiğimiz gün meslektaşım Levent Kutay'a vermiş olduğu özel söyleşiyi takip ettim. Sevgili Levent zaten köşesine taşımış söyleşiyi en azından söyleşinin özetini de oradan daha iyi görme şansım oldu.

Yazıya başlamadan şunu belirtmekte fayda görüyorum ki bu yazı Tufan Erhürman'ı hedef almamaktadır. Tufan hoca bilgi birikimi olan değerli bir siyasetçidir. CTP Genel başkanlığını da rahat bırakılması halinde başarıyla yapacağına inananlardanım ancak ben Erhürman'ın kesinlikle başarılı olacağına inanmıyorum. Bunun nedenleri var.

CTP, Halkın Partisi gibi yeni kurulmuş ve denenmemiş bir parti değil. Bu nedenle "YENİ CTP" sloganını son derece samimiyetsiz buluyorum. Kesinlikle inandırıcı değil.

CTP'NİN YENİLENMESİ BİTMEDİ GİTTİ

İlla ki yakın geçmişe bakmak durumundayız CTP'nin bugün yaşadıklarını doğru okuyabilmek için. Hatırlayalım Özkan Yorgancıoğlu dönemini, başta Talat olmak üzere medyanın hatrı sayılı bir kesimi ve CTP'nin en az yarısı Yorgancıoğlu'nu başarısız buldu ve gitmesi için elinden geleni yaptı. Yorgancıoğlu'nu sert bir dille eleştirenler arasında ben de vardım, bugün hala aynı hataları yapsa yine eleştiririm.

Ancak Talat ve zümresinin Yorgancıoğlu'nun başarısız olması ve gitmesi için çalışması kelime anlamıyla bir iç kavga ve hakimiyet mücadelesi olarak görürüm. Öyle de oldu.

Partiye hakim olma kavgası CTP'ye çok şey kaybettirdi.

CTP'NİN YAKIN GEÇMİŞİ VE BAŞARIZLIKLARI

Hoca daha genel başkan olmadan neden peşin hükümlü olduğumu ve bunun bir ön yargıdan ibaret olmadığını, ne yazık ki CTP'de hala bir şeylerin değişmediğini gördüğüm de Yeni CTP'den de söz edemeyeceğimizi söylemem öyle sanıyorum ki yanlış olmaz.

Sibel Siber'in cumhurbaşkanlığı seçimlerinden başlayalım yine. Sibel Hanım cumhurbaşkanlığı seçimini kaybedecek bir aday değildi. Yıpranmamıştı ve CTP iktidardaydı. Pek ala ikinci tura kalıp seçimi zorlayabilirdi. Ama kaybetmesi istendi ve kaybetti.

Çünkü eğer Sibel Hanım seçimleri kazansaydı Yorgancıoğlu başarılı bir başbakan ve parti başkanı olacağı için Talat'ın tek kelimeyle genel başkanlık ve devamla ileriki yıllarda cumhurbaşkanlığı hayali suya düşecekti.

Düğmeye basıldı ve Yorgancıoğlu tasfiye edildi.

Talat günler süren manifesto hazırlığından sonra parti başkanı seçildi. Tam uzlaşıyla. Aynen kasım ayında Erhürman'ın seçileceği gibi. CTP artık nefes almak istiyor ve eski liderlerinin onları başarıdan başarıya taşımalarını istiyordu ama öyle olmadı. Parti başkanının vekil olmaması, yeni başbakanın atamayla gelmesi, görüş ayrılıkları, kabinenin ayrı karar, genel başkanın ayrı, parti meclisinin ayrı kararlar üretmesi CTP'yi doğrudan başarısızlığa sürükledi.

Talat'a yönelik eleştirilerin dozu artınca da Talat yeniden aday olmamayı seçti. Mecburen, aksi partiyi bölmeye kadar götürebilirdi çünkü.

ERHÜRMAN NEDEN BAŞARISIZ OLACAK?

Gelelim Erhürman'ın neden başarısız olacağına ya da neden başarısız olma ihtimalinin yüksek olduğuna. İlk önce Gazimağusa ilçesinde yaşanan kargaşa ve kavgadan yola çıkacak olursak, hala CTP'de ciddi bir iç çekişmenin olduğunu ve daha ilçe kurultayları tamamlanmadan sert bir kavganın patlak verdiğini gözlemliyoruz. Yaşanan bu kavga CTP'nin hala gruplara bölünmüş olduğunu ve daha ilk ilçe kurultayından söz konusu farklı cephelerin birbirine girdiğine hep birlikte tanık olduk.

Yine benzer kavgalar yüzünden Oktay Kayalp belediye başkanlığında seçim kaybetmedi mi? Peki olası bir genel seçimde ya da belediye seçiminde söz konusu cepheler birbirinin aleyhine çalışmayacak mı? Çalışacaklar, illa ki çalışacaklar, rakip partilerle dirsek temasları olacak ve bundan ötürü yaşanacak kayıpların faturası günün sonunda Erhürman'a fatura edilecek.

Daha önce Tufan hocayı hiçbir şekilde Talat'ın gölgesinde genel başkan olma hatasına düşmemesi konusunda uyardım. Tufan hoca bugün tek aday olarak çıkabiliyorsa bunun arkasındaki tek isim Talat'dır işte bu nedenle Tufan hocanın Talat'ın etkisinde bir genel başkanlık sürdüreceği kaygılarım var. Umarım olmaz.

Talat'ı tanıyorsam eğer Erhürman böyle bir baskı ile kesinlikle karşılaşacak. Umarım başarıyla bu baskıları bertaraf eder.

CTP oldukça zor ve önemli bir süreç yaşayacak. Şu an parti içinde olan cepheleşmeler, bölünmeler ve kavgalar, hep bunlar Tufan hocanın başını ağrıtacak ve eğer sulh sağlanamazsa ki sağlanması son derece zor olacak işte o zaman CTP, Tufan Erhürman başkanlığında başarısız olacak. Bu durum Tufan hoca yüzünden yaşanmayacak ama Tufan hocaya fatura edilecek.

Kendi belediye başkanları seçim kaybetsin diye cepheleşen "Girne-Gazimağusa", kendi Cumhurbaşkan adayı seçim kaybetsin diye operasyon yapan, Genel Başkanı başarısız olsun diye çalışan kötü hırsların beslendiği bir parti haline geldi CTP. Tufan hoca bundan dolayı Yeni CTP sloganını ortaya attı sanırım. Yok, eğer bu yazdıklarım yanlışsa mevcut CTP'nin nesi var ki yeni CTP diyorlar.

Sonuca bağlayacak olursak umarım CTP son beş yılda yaşadığı gerilimleri yaşamaz ve başarılı olur. CTP bu ülkeye güzel günler yaşatacak partilerden biridir ve bu ülke için vazgeçilmez bir gerekliliktir. Temennim budur ama ben zor diyorum.

****************

GÜNÜN SÖZÜ

Ağzımın tadı yoksa, Hasta gibiysem, Boğazımda düğümleniyorsa lokmalar, Buluttan nem kapıyorsam, İnan hep güzel gözlerinin hasretindendir.

ATTİLA İLHAN

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.