Denktaş halktan takdir topluyor

Yayın Tarihi: 09/12/16 08:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
  • Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş yaşananlar karşısında inanılmaz mantıklı ve akıllı davranıyor. Daha ilk günden Başbakan'ın yapması gerekeni Denktaş yaptı ve gençlerin arasına karıştı. Hem de yuhalanmaların altında. Birçok eylemci onu yuhaladı da ama o hiç aldırış etmeden onları dinledi. Teselli etmeyecek olsa dahi bir şeyler söyledi ve onları muhatap almış oldu. Akıllı siyasetçi işte ben buna derim. Kriz yöneten siyasetçi işte budur. Kısa bir süre sonra da hükümete % 7.5 zam yapılması önerisinde bulunacağını açıkladı. Serdar Denktaş ister kabul edin ister etmeyin yıldız oldu.
  • Sendikal eylemlerin ardından Başbakan Özgürgün kabinede değişime gitmeyeceğini açıkladı. Gelin görün ki bu hükümet vaktinden önce erken seçime gitmeyecek. Yani daha önünde bir buçuk yıl gibi bir zaman var. Bu nedenle kabine değişimi yapılacak. Bu değişim için UBP içindeki kaynaklarımız bize Ocak 2017 tarihini söylüyordu. Ocak ayında taze kan deyip bir kabine değişimi olur mu bilemeyiz ama 2017 yılının başlarında bu değişim olacak. Öte yandan 26 Aralık tarihine dikkat deyip sözü burada noktalıyorum.

Aslında çok rahatsız edici bir başlık oldu. Ben dahi bu başlığı atarken rahatsız oldum çünkü bu ülkenin Başbakanı Hüseyin Özgürgün. Her ne kadar medyatik olmasa da tv programlarına çıkmasa ve özel mülakatlara kolay kolay katılmasa da günün sonunda bu ülkeyi yöneten büyük mimar Hüseyin beyin kendisi.

Ama gelin görün ki çizdiği imaj son derece pasif bir yönetim şekli. Günlerce eleştirdik Sn Başbakanı, sahneye inme konusunda. En nihayet kısa ve basit de olsa bir açıklama geldi. Ortam gerilmesin diye sesimizi çıkarmıyoruz diye bir açıklama, ucuna bir de saatlerin değişmesi mümkün değil çünkü Türkiye'ye bağlıyız, hani teknik olarak.

Sanki sadece teknik olarak bağlıyız sadece.

Sendikaların saatlerin değişimiyle ilgili verdiği süre bugün doluyor. Saatlerin hiçbir şekilde değişmeyeceği zaten açıkladı hükümet. Sendikalar öyle tahmin ediyorum ki önümüzdeki hafta daha büyük bir eylem yapacaklar. Umarım öğrenciler bu eylem de yer almazlar. Zaten ailelerin büyük bir çoğunluğu çocuklarını göndermedi, umarım bu sefer kimse göndermez.

BAŞBAKAN NE YAPMALIYDI?

Bakınız aslında olay çok basit çözülebilecekken büyüdü ve karmaşık hale geldi, hatta şiddet doğurdu.

Öğrencilerin eylem yaptığı gün ve sonraki günler başbakan başbakanlığa uğramamak yerine daha ilk günden gençlerin yanına gitseydi ve onlara sarılsaydı, onları kucaklasaydı; isteyen istediği kadar yuh çeksin, hiç fark etmez. Eğer ki başbakan bunu yapsaydı, çocukların bir kısmını özellikle Bülent Ecevit lisesinden gelenleri başbakanlığa alıp onlarla yarım saat sohbet etseydi, onları dinlese ve teselli etseydi.

Ulaştırma ve Eğitim Bakanını da yanına alarak okullarını ve ailelerini ziyaret etseydi, hayatını

kaybeden çocukların ailelerinin evine gitseydi, başsağlığı dileseydi amaçları ortamı karıştırmak olan sendikalar bu kadar güç bulamayacaktı. En azından başbakan toplum önünde farklı bir algıya sahip olacaktı.

Ama ne yaptı Hüseyin bey, başbakanlığa gelmemenin de ötesinde hayatını kaybedenlerin ailesiyle dahi görüşmeyi reddetti.

Hata üstüne hata desek yeridir.

Beyler ülke böyle yönetilmez. Tansiyon sinip kalmakla düşmez, normal hayatta fiziken yükselen tansiyonu bile bir takım önlemler ve girişimler yapmazsanız düşmez ve ölürsünüz ya da felç geçirirsiniz hiçbiri olmadı mı başınız çok ama çok ağrır.

İşte Başbakan Özgürgün siyasi olarak yakın zamanda ne yaşar bilemeyiz ama çok başı ağrıyacağı kesin.

Bakınız ben sendikaları kısmen haklı buluyorum, arbede yarattıkları içinde hiçbir şekilde

desteklemiyorum ama gençlerin eylemi için hükümet ve şürekâsı daha farklı davranabilirdi.

DENKTAŞ HALKTAN TAKDİR TOPLADI

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın yaşananlar karşısında inanılmaz mantıklı ve akıllı davranıyor.

Daha ilk günden başbakanın yapması gerekeni Denktaş yaptı ve gençlerin arasına karıştı. Hem de yuhalanmaların altında. Birçok eylemci onu yuhaladı da ama o hiç aldırış etmeden onları dinledi.

Teselli etmeyecek olsa dahi birşeyler söyledi ve onları muhatap almış oldu. Akıllı siyasetçi işte ben buna derim.

Kriz yöneten siyasetçi işte budur. Kısa bir süre sonra da hükümete % 7.5 zam yapılması önerisinde bulunacağını açıkladı. Serdar Denktaş ister kabul edin ister etmeyin yıldız oldu. Zaman zaman siyasi gaflarıyla ve hatalarıyla tanıdığımız Denktaş kimse kusura bakmasın ama tam da bir devlet adamı gibi davrandı.

DENKTAŞ ÇÖZÜME DESTEK VERMELİ

Serdar Denktaş'ın çözüme karşı olduğunu ve mevcut yapının devamından yana olduğunu çok iyi biliyorum. Yani şu an ki çözüm arayışlarını desteklemiyor, belki de desteklemeyecek de ama bu son derece yanlış. Denktaş'ın bir kere çözümü destekleyip takdir toplaması gerekiyor.

Tabii ki benim kastettiğim Ruma teslim olacağımız bir çözüm değil, böyle bir çözümü hiç kimse desteklemez. Asker gitsin, garantiler kalksın, bunu hiçbirimiz tasvip etmeyiz. Eğer ki Demokrat Parti'ye bir oy gelmesini istiyorsa Serdar bey şahin politikacı olmayı bir yana bırakmalı. Şahin olmak eski günlerin politikası.

Kıbrıs sorunuyla ilgili yeterli bilgi ve donanımı var, bu bilgiyle savunmalı ve anlatmalı sürecin artı ve eksilerini. Bugüne kadar bunu yapmadı, sadece ne çıkacak bekleyip göreceğiz dedi. Elbette ki bu da önemli bir açıklama.

DP DE ADAY SORUNU VE UBP

Daha önce de kaleme aldım. Demokrat Parti son derece çirkin ve kötü bir dönem yaşadı. Pek çok DP'li şu an Halkın Partisine kaydı ve ilk seçimde Demokrat Parti'nin iyi aday konusunda sıkıntıları var.

Ancak öte yandan UBP'de aday olma ihtimali zayıf ama halk arasında sevilen ve vekil olmayan bazı isimler var. Bu isimler Serdar beye yakınlaşma konusunda istekli ama çekingen. Serdar bey bu işin üstüne düşsün derim.

Eskiden DP'nin tek rakibi UBP'ydi şimdi Halkın Partisi de ciddi bir rakip haline geldi. Yani iyi söylemler ve doğru açılımlar seçimlerden iyi bir sonuç elde etmek için yeterli olmayacak.

UBP'nin şu an ki halinden bakanların kendileri de rahatsız ve başbakanın performansını eleştiriyorlar. En önemlisi de UBP içinde oluşan kırgın ve küs gruplar kendilerine yeni bir adres arıyorlar.

UBP'DE KABİNE DEĞİŞİMİNDE SON DURUM

Sendikal eylemlerin ardından Başbakan Özgürgün kabine de değişime gitmeyeceğini açıkladı. Gelin görün ki bu hükümet vaktinden önce erken seçime gitmeyecek. Yani daha önünde bir buçuk yıl gibi bir zaman var. Bu nedenle kabine değişimi yapılacak. Bu değişim için UBP içindeki kaynaklarımız bize Ocak 2017 tarihini söylüyordu. Ocak ayında taze kan deyip bir kabine değişimi olur mu bilemeyiz ama 2017 yılının başlarında bu değişim olacak. Öte yandan 26 Aralık tarihine dikkat deyip sözü burada noktalıyorum.

****************

GÜNÜN SÖZÜ

SEN BANA BAKMA BEN BAKTIĞIN YERDE OLURUM

CEMAL SÜREYA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.