Başbakan FETÖ yok demişti!

Yayın Tarihi: 20/12/16 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Eski İmam Hasan Polat isimli şahıs KKTC'de FETÖ yapılanması olduğunu ve kendisinin de imam olduğunu itirafında belirtmiş. Bu gizli saklı bir haber değil zaten. Peki Başbakan Özgürgün ne diyecek bu açıklamalara? Hani de KKTC'de FETÖ yoktu, izine rastlamamışlardı?
  • Tabii şu da var. Eğer KKTC'de FETÖ varlığını tespit etmek için bir teşkilat kurulup görev yapmazsa haliyle Başbakan da FETÖ izine rastlamaz. Sonuçta bu ülkede ne olup bittiğini hiçbirimiz bilmiyoruz. Devlet olarak bizim istihbarat teşkilatımız dahi yok.

Kıbrıs Postası gazetesinin dünkü manşeti hepimizin aklına yeniden FETÖ'nün KKTC'deki varlığını getirdi. Tabii bizim gazete olası bir terör eylemi karşısında verilecek cezalarda eksiklikler olduğunu ve tam olarak terör olayları karşısında herhangi bir yasanın olmadığı yönündeydi.

Sn. Polat Alper de zaten bu konuda bir yazı kaleme aldı. Bu konunun yeniden gündeme gelmesinin ardından FETÖ'nün KKTC'deki varlığının ya da var olmadığının konusu doğdu.

Şöyle dönüp bir geriye baktığımda FETÖ ile ilgili olarak sadece üç yazı kaleme almışım. Halihazırda koskoca Başbakan Hüseyin Özgürgün yaptığımız araştırmalarda herhangi bir FETÖ izine rastlamadık demişse, bir gazeteci olarak benim aksini ancak bir delille ispatlamam lazım ve bilirsiniz ki bazı şeylerin ispatı olmaz beyler, aynen rüşvet gibi.

Meclis ivedi terör yasasını yapmalı

Yeri gelmişken Cumhuriyet Meclisi'nin yaşanabilecek olası terör olayları karşısında mahkemelerin elini güçlendirebilmek için gerekli yasaları yapması gerekiyor. Tabii Cumhuriyet Meclisi'nin terörle ilgili bir gündemi olduğunu da sanmıyorum.

Özgürgün FETÖ yok demişti

Bir süre önce malum konu FETÖ meselesi herkes tarafından irdelenmiş, dedikodular yapılmış ve en nihayet Başbakan Özgürgün son noktayı koymuştu. "KKTC'de FETÖ izine rastlamadık".

Bakınız 18 Ağustos 2016 tarihli yazımdaki Başbakan Özgürgün ile yaptığım bir söyleşide şu paragrafa yer vermişim:

"Özgürgün'e FETÖ konusunu da sordum. Bu konuyla ilgili yapmış olduğu genel açıklamanın aynısını bana da yaptı ve burada FETÖ'nün uzantısının olmadığını söyledi ve ekledi: "Şu ana kadar herhangi bir bulgu elimize gelmedi, yapılan ihbarlar asılsız çıktı ama bu demek değildir ki olmayacak, eğer olursa gerekeni yaparız" dedi ve ben kendisine elinizde bir liste var mı diye sordum; Başbakan da bana ''Hayır yok'' dedi. Buraya kadar her şey tamam. Darbe girişiminin ardından günlerce bu konuyu kaleme alan sanırım tek gazeteci benim. Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arka arkaya defalarca kez açıklama yaptı ve FETÖ'nün uzantısının KKTC'de olduğunu gerekli adımların atılacağını duyurdu. Hem de bunu defalarca kez vurguladı."

http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/1/col/160/art/28802/PageName/KIBRIS_POSTASI

Benim ülkemin Başbakanı bana eğer FETÖ yok diyorsa benim için önemlidir bu. Başbakan da günün sonunda bir siyasidir, siyasiler zaman zaman doğru konuşmayabilirler ama böylesine ciddi bir konuda hele hele Özgürgün gibi mert bir adam asla yalan konuşmaz ve ben onun sözüne inanırım; inanırım inanmasına ama sanırım Başbakanımız gerekli araştırmaları derinlemesine yapmadığı için FETÖ izine rastlamadık demiştir.

KKTC'de FETÖ var mı?

Kıymetli meslektaşım Vatan Mehmet'in 14 Aralık 2016 tarihli haberinde son derece önemli tespitler gün ışığına çıktı.

"Kıbrıs Postası'nın ulaştığı eski imam Hasan Polat, Kıbrıs hakkında pek çok şey bildiğini ancak şu aşamada basına konuşmak istemediğini belirtirken, FETÖ'nün KKTC'de öteden beri "köklü bir yapılanma içinde" olduğu mesajını verdi. Öte yandan dün FETÖ'nün şifreli iletişim programı "ByLock" kullanıcılarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında haklarında dava açılan ve birisi KKTC vatandaşı tutuklu 2 sanık dün İzmir'de hakim karşısına çıktı… Sanık Okan M. KKTC vatandaşı olduğunu ve daha önce kapatılan bir yükseköğrenim yurdunda memur olarak çalıştığını bildirdi. Bayram tatilini geçirmek için ailesinin yaşadığı KKTC'ye gitmek istediği sırada havalimanında polislerce gözaltına alındığına değinen Okan M, ByLock kullanmadığını, bu programı da telefonuna yüklemediğini ileri sürdü. Bir süredir gündemdeki yerini kaybeden ve çoğu kez küçümsenen FETÖ-KKTC ilişkisine dair Türkiye'de yeni ve önemli gelişmeler yaşanıyor… Komisyona terör örgütündeki kod adının 'İhsan' olduğunu anlatan Hasan Polat, Kıbrıs İmamı olduğu döneme kadar cemaatte pek çok süzgeçten geçtiğini, Ada'ya 90'larda Samanyolu TV'nin sorumlusu olarak geldiğini ancak örgüt adına asıl görevinin "KKTC İmamlığı" olduğunu belirtti.

http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/208109/PageName/KIBRIS_HABERLERI

Bakınız Vatan Mehmet'in haberi ve Sn. Polat Alper'in de yazısını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Her ikisinin de yaptığı çok sağlam gazeteciliktir diyebilirim.

Eski İmam Hasan Polat isimli şahıs KKTC'de FETÖ yapılanması olduğunu ve kendisinin de imam olduğunu itirafında belirtmiş. Bu gizli saklı bir haber değil zaten.

Peki Başbakan Özgürgün ne diyecek bu açıklamalara? Hani de KKTC'de FETÖ yoktu, izine rastlamamışlardı?

Tabii şu da var. Eğer KKTC'de FETÖ varlığını tespit etmek için bir teşkilat kurulup görev yapmazsa haliyle Başbakan da FETÖ izine rastlamaz. Sonuçta bu ülkede ne olup bittiğini hiçbirimiz bilmiyoruz. Devlet olarak bizim istihbarat teşkilatımız dahi yok.

Başbakan, araştırma komitesi kurmalı

Eğer KKTC'de FETÖ var mı yok mu araştırmasına gidilecekse Başbakan Özgürgün'ün bu konuda bir araştırma komitesi ya da teşkilatı kurması gerekiyor. Tabii bu isteniyorsa! Bu da önemli!

Vaktizamanında Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu KKTC'de FETÖ olduğuna dair peş peşe açıklamalarda bulundu ama sonra bu açıklamaların arkası kesildi.

Sonuç şu ki birileri Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak istedi, aynı zamanda Tayyip beyi destekleyen Türkiye'nin iç huzurunu da bozmak istedi ve istiyor da. Bu yapının uzantısı KKTC'de de varsa ya hükümet bu işin üzerine gider ya da istenmeyen olaylar yaşandığında hep birlikte ülke olarak acı çekeriz.

Ama ne olmasa KKTC'de bir şey olmaz değil mi? Burası küçük memleket anında bastırırız değil mi?

Ben de böyle düşünüyorum!

************

Günün Sözü

Sen bana bakma ben senin baktığın yerde olurum.

Cemal Süreya

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları