Koalisyon değişebilir!

Yayın Tarihi: 28/12/16 08:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
  • Bu sözler Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'a ait. Sonuna kadar destekliyorum çünkü Denktaş doğrusunu söylüyor. Hükümet ortağınız size diyor ki bu tasarı mali disipline uygun değil, bunu geçirirsek 2017'de tek bir istihdam dahi yapamayız, mali protokolü delmiş oluruz, ben bunu onaylayamam; bakınız Başbakan Yardımcısı olarak Denktaş net bir şekilde mantıklı ve doğru bir argüman koyuyor ortaya. Zaten mali protokole uyulmadığı için Ankara'dan 200 milyon lira katkı alınamadı ve maaşlar %11 faizle borçlanarak ödendi. Sizin ortağınız size yaşanacak tehlikeyi ve sıkıntıyı, dahası Türkiye ile imzalanan protokolün ihlal edileceğini söylemesine karşın, benim Başbakanımın cevabı tam evlere şenlik bir cevap!
  • Yeri gelmişken bir daha söylemekte fayda var. Mali protokolün uygulanması konusunda Ankara hükümeti çok sert uyarılarda bulundu ve hükümetin imzalanan protokole gösterdiği sadakatsizlikten ötürü ciddi tepkileri var, bunun sonucunda erken seçim yerine bir hükümet değişikliği de gündeme gelebilir. Hüseyin beyin de dediği gibi parlamenter sistemdeyiz, ansızdan CTP-DP-TDP hükümeti kuruluverir, bağımsızlar da destek verir olur biter.
  • Benim tanıdığım Serdar Denktaş, yeni bir hükümet modeliyle 2017'nin kapısını açar; Sn. Özgürgün daha ne olup bittiğini bile anlamadan ana muhalefet görevini devralır. Aklınızda olsun!

Hükümet kelime anlamıyla krize girdi. Rezil bir tiyatro izledik dün. Başbakan ile yardımcısı herkesin gözü önünde birbirlerine rest çekti. KTHY eski personelinin kamudaki statülerinin yükseltilmesi ve kayıplarının karşılanması yasası UBP ile CTP'nin oylarıyla geçti, Serdar Denktaş salonu terk etti.

Şu an için hükümet iki ortak arasında krize girmiş olabilir ama asıl kriz 2017 yılında yaşanacak. Başbakan Özgürgün'ün popülist yaklaşımları nedeniyle hükümet her geçen gün kötü günler yaşıyor ve bu kötü gidişat 2017 yılında tavan yapıp erken seçimin kapısını çalacak.

Mali protokolün ısrarla Başbakan tarafından uygulanmak istenmemesi net bir şekilde Haziran 2017'de erken seçime gideceğini anlatıyor bize. Aksi düşünülemez.

Peki neden?

Denktaş sonuna kadar haklı

Ortada Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından imzalanmış ve sadık kalınması gereken bir mali protokol var. Daha dün Büyükelçi Kanbay'ın mali protokol konusunda yaptığı uyarıları yazdım ve bunun önemine dikkat çektim.

KTHY eski çalışanlarının bu devletten alacağı varsa gerek maddi gerekse statü olarak, haklarıdır almaları gerekir ama bunun bir zamanı ve doğru yolu olmalı. Bir kere herkes şunu anlayacak, KKTC hükümetleri zengin hükümetler değil. Ankara'dan para gelmediği takdirde hiçbir başbakan ya da bakan havasını atamaz, icraat yapamaz, istihdam yapamaz, ülke yönetemez. Bunu ister beğenelim ister beğenmeyelim, bu ülkede KKTC'nin özeti budur.

Barra Türkiye diyen kafadan sakatlar bile iyice bir bakın hepsi devlet dairesinde memurdur ve Türkiye'den gelen parayla hayatlarını idame ettirirler.

Kötü bir sonuç bu, Ankara'nın desteğiyle ayakta durabilmek hiçbirimizin tasvip ettiği bir durum değil ama şu an için bu ülkenin gerçeği bu beyler.

"Komitede KTHY çalışanları ile ilgili durumun mali disipline uygun olmadığını dile getirdik. Tasarı bu şekli ile geçerse 2017'de bir tek istihdam yapamayız ve mali protokolü deleriz ve katkıyı da alamayız. Öneri geçerse darmadağın oluruz, onaylamam mümkün değil." http://www.kibrispostasi.com/kthy-eski-personelinin-kayiplari-ve-statusu-konusu-meclisi-g

Bu sözler Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'a ait. Sonuna kadar destekliyorum çünkü Denktaş doğrusunu söylüyor.

Hükümet ortağınız size diyor ki bu tasarı mali disipline uygun değil, bunu geçirirsek 2017'de tek bir istihdam dahi yapamayız, mali protokolü delmiş oluruz, ben bunu onaylayamam; bakınız Başbakan Yardımcısı olarak Denktaş net bir şekilde mantıklı ve doğru bir argüman koyuyor ortaya.

Zaten mali protokole uyulmadığı için Ankara'dan 200 milyon lira katkı alınamadı ve maaşlar %11 faizle borçlanarak ödendi.

Sizin ortağınız size yaşanacak tehlikeyi ve sıkıntıyı, dahası Türkiye ile imzalanan protokolün ihlal edileceğini söylemesine karşın, benim Başbakanımın cevabı tam evlere şenlik bir cevap: "Hükümet krizine neden olmak istemezdik ancak grup kararı var. Protokolün altına da imza atan benim inisiyatif almam gerekirse alırım. Hükümet ortağı benimle aynı fikirde olmak zorunda değil. Parlamenter sistemdeyiz değil mi? Bizim parti grup kararımız var. Eğer hükümet tıkandıysa seçimse seçim, kararımızdan dönmeyiz. Bu durumu parti olarak değerlendireceğiz. Eğer duvara toslayacak bizsek gereğini yaparız. Toslatan Başbakan olmak istemem ancak kararımızdan dönmeyeceğiz."http://www.kibrispostasi.com/hukumet-krizine-neden-olan-kthy-eski-personeli-ile-ilgili-ya

Bu ne Allah aşkına, bu ne demek? Başbakan Özgürgün sadece UBP'lilerin ya da eski KTHY çalışanlarının Başbakanı olmadığını artık fark etmeli. Mali protokolün imzalandığı günden beri sürekli ihmal edilmesi, uyulmaması, sadık kalınmaması yalnızca Ankara ile ilişkilerin bozulmasına değil; ülkenin gerekli yatırımı alamamasına, doğru yönetilememesine ve geri kalmasına neden olacaktır.

Seçimse seçim diyor Sn. Başbakan; şimdi anlıyor musunuz neden yazının başında Haziran 2017'de erken seçim var dediğimi? Gözüne koymuş bir kere erken seçimi ya da umurunda değil, ne olacaksa olsun.

Reformlar yapılamayacak mı yapılmasın, mali destek kesilecek mi kesilsin, Ankara ile papaz olunacak mı olunsun, bunların hepsi tamam; günün sonunda Hüseyin bey bir daha seçilmez konu kapanır ama olan Kıbrıs Türk halkına olur. Yanlış bir mantıkla ve vizyonsuz bir şekilde, yandaşlarınızın kandırması ve dürtmesiyle bazı adımlar atarsanız bundan UBP de halkta zarar görür.

Ankara sert uyarılar yaptı

Yeri gelmişken bir daha söylemekte fayda var. Mali protokolün uygulanması konusunda Ankara hükümeti çok sert uyarılarda bulundu ve hükümetin imzalanan protokole gösterdiği sadakatsizlikten ötürü ciddi tepkileri var, bunun sonucunda erken seçim yerine bir hükümet değişikliği de gündeme gelebilir.

Hüseyin beyin de dediği gibi parlamenter sistemdeyiz, ansızdan CTP-DP-TDP hükümeti kuruluverir, bağımsızlar da destek verir olur biter.

Çok yanlış yönetiliyoruz hem de çok.

CTP kendi niye yapmadı bu yasayı?

CTP'nin desteği ile geçti tasarı. Aynı tasarı Maliye eski Bakanı Birikim Özgür'ün de önünde yok muydu acaba? Neden yapmadılar? Yapamazlardı zira Maliye Bakanlığının Brunei Sultanı gibi parası yok da ondan.

Son bir sözle bitirelim yazıyı. Benim tanıdığım Serdar Denktaş, yeni bir hükümet modeliyle 2017'nin kapısını açar; Sn. Özgürgün daha ne olup bittiğini bile anlamadan ana muhalefet görevini devralır.

Aklınızda olsun!

**************

Günün Sözü

Cami duvarına işeyenleri şeytanlar bile çarpar.

Anonim

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.