Halkın partisi'nde kurultay krizi !

Yayın Tarihi: 01/02/17 08:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
  • Halkın Partisi Parti Meclisine seçilmesi adeta çok net olarak görülen kişilerin birileri tarafından kesilmesi ve dışlanması, bu insanları çok ciddi anlamda kırdı ve birçok partili Kudret Hocaya kırıldı, yakında istifalar yaşanırsa hiç şaşmayın. Bu partinin temelini ağırlıklı olarak sağ ideolojiye sahip bireyler oluşturuyor ve birçoğu eski UBP-DP jenerasyonundan geliyorlar. UBP ve DP'de her türlü siyasi oyun mubahtır; işte bu insanlar Kudret Özersay'a inandığı ve aynı çirkinlikleri, dışlanmışlığı yaşamayacaklarına inandırıldığı için Özersay'ın peşinden geldiler.
  • Kudret Özersay değerli ve bu topluma doğru hizmetler sunabilecek sayılı insanlardan biridir. Yakın arkadaşlarını doğru seçip partiyi kucaklaması lazım, sahip olduğu liderlik vasfının ağırlığını partiye gerekirse sert bir şekilde yansıtması lazım. Ekip Arkadaşı seçmede bazı yanlışlar yapıyor anladığım. Halkın Partisi'nin kurultayında partinin bir bütün olarak kucaklanamadığını, dışlamalar olduğunu ve bundan ötürü partinin daha yolun başında yara aldığını görmek beni üzdü.

Ülkede siyasi gündem bazen hızlı değişiyor. Örneğin dün köşe yazımı yazmak için masanın başına oturduğumda Cumhurbaşkanlığı sitesine çözüm karşıtlarının yaptığı sözlü saldırıları okudum. Son derece önemli ve sakıncalı bir durum; Cumhurbaşkanı Akıncı konuyla ilgili gerekli şikayetleri yapmalı, Polis Genel Müdürlüğü de bu mesajları yazanları tutuklayıp mahkeme önüne çıkarmalı. Bakalım olacak mı bu yazdığım.

Gündemi çok eskimeden yazmakta fayda görüyorum. Halkın Partisi'nin hafta sonu gerçekleşen kurultayını kaleme alacağımı dün belirtmiştim. Ben gazeteciyim, birileri gücenecek darılacak diye yazı yazmazlık yapamam.

Halkın Partisi'nin hafta sonunda gerçekleşen hem kokteyline hem de kurultayına davetliydim. Yoğun meşguliyetten katılamadım ama önemli olan zaten çıkan sonuçlardan sonra yorum yapabilmek. Açık konuşmak gerekirse son zamanlarda gelecek vadettiğini düşündüğüm ve Kıbrıs Türk halkının beceriksiz siyasiler tarafından mahvedilen hayatını, kazanımlarını iyileştirebilecek, düzlüğe çıkarabilecek bir parti olarak görmeye başlamıştım. Zaten bunu Halkın Partisiyle ilgili yazdığım son birkaç yazı da dile getirdim.

Ancak kurultay sonrasında gözlemlediklerim, meslektaşlarım arasında konuşulanlar, aldığım duyumlar adeta bende bir hayal kırıklığı yarattı.

Halkın Partisi'nde de ne yazık ki adam kesmek, blok oylarla seçim yapmak, kendi arkadaşlarının kaybetmesi için gruplaşmaların olduğunu öğrendim.

Halkın Partisine üye olmuş gönül bağlamış herkesi aynı potanın içine koyacak değilim ama Kurultayın ardından çıkan bilhassa parti meclisi listesi, ve bu listenin ağırlıklı oluşumunda dönen ve üyelerin blok listelere yönlendirildiği iddiaları iki gündür yüksek sesle konuşulunca kendi kendime yazık dedim; yazıklar olsun dedim; UBP mantığının adeta Halkın Partisinde vukuu bulduğunu algısı oluştu bende. Halkın Partisi'ne üye olan vatandaşlardan iki gündür yoğun telefonlar alıyorum.

HANİ DE HALKIN PARTİSİ FARKLIYDI?

Kudret Özersay en başından diğer partilerden farklı olacaklarını, diğer partilerin kirlendiğini, kendilerinin temiz politika temiz siyaset yapacaklarını açıklayıp durmuştu. Hala mikrofonu uzatsanız aynı şeyleri söyleyecektir. Bu mu temiz siyaset Hocam peki?

Sizin başkanı olduğunuz partide adam kesmeler, gruplaşmalar, seçim kaybettirmeler yaşanabilir mi? Haberiniz var mı bunlardan? Olmadığını düşünmek istiyorum ve diyorum ki muhtemelen arkanızdan çevrilen oyunlardan haberiniz yoktur. Böyle olmasını temenni edip partinizde hala yeterli otoriteyi kuramadığınızı düşünüyorum.

Bakın bu sizinle ilgili kurabileceğim en iyi düşüncedir. Siz partisinde hala disiplini ve otoriteyi kuramamış bir genel başkansınız. Zira bunun aksini düşünürsem bu kirli oyunun içinde olduğunuzu düşünmek zorunda kalacağım. Yani yoldaşlarınızın listelerle kesildiğini, ötekileştirildiğini bildiğiniz halde müdahale etmediğinizi düşüneceğim ki bu da sizi herhangi bir partinin Genel Başkanı yapar benim gözümde.

PARTİ DE KIRGINLAR HAD SAFHADA

Halkın Partisi Parti Meclisine seçilmesi adeta çok net olarak görülen kişilerin birileri tarafından kesilmesi ve dışlanması, bu insanları çok ciddi anlamda kırdı ve birçok partili Kudret Hocaya kırıldı, yakında istifalar yaşanırsa hiç şaşmayın. Bu partinin temelini ağırlıklı olarak sağ ideolojiye sahip bireyler oluşturuyor ve birçoğu eski UBP-DP jenerasyonundan geliyorlar. UBP ve DP'de her türlü siyasi oyun mubahtır; işte bu insanlar Kudret Özersay'a inandığı ve aynı çirkinleri, dışlanmışlığı yaşamayacaklarına inandırıldığı için Özersay'ın peşinden geldiler.

Olması gereken bu muydu? Kimin ne yaptığını çok iyi bildiğimi de ifade edebilirim. Dediğim gibi mesele isimler değil mesele yapılan yanlışlar ve yapılmaması.

Birbirinin kuyusunu kazıyorsa partililer yarın tek başına iktidar olmaları halinde kim bilir birbirlerini nasıl dışlayıp küçük komün bir anlayışla yönetecekler ülkeyi diye düşünmeden alamıyorum kendimi.

KUDRET HOCA SORUŞTURMA BAŞLATMALI

Özersay'ın özellikle kendisine yakın tuttuğu ve gereğinden fazla imtiyaz tanıdığı kişilerin listeler oluşturup partilileri kırdığını ve dışladığını öğrendim. Bu da demek oluyor ki Kudret Hocam güvendiği kişileri bir daha gözden geçirmeli. Gerekirse soruşturma başlatmalı ve bu işin üzerine gitmeli.

Bakınız çok basit bir cümle kurayım. Yarın sabah bu partiden ellişer ellişer istifalar yaşansın, bu partinin yakaladığı rüzgar bir anda söner.

Özersay ne kadar farkındadır bilemem ama yakın zamanda kendisini bu tehlikeler bekliyor.

Kudret Özersay değerli ve bu topluma doğru hizmetler sunabilecek sayılı insanlardan biridir. Yakın arkadaşlarını doğru seçip partiyi kucaklaması lazım, sahip olduğu liderlik vasfının ağırlığını partiye gerekirse sert bir şekilde yansıtması lazım. Arkadaş seçmede bazı yanlışlar yapıyor anladığım. Halkın Partisi'nin kurultayında partinin bir bütün olarak kucaklanamadığını, dışlamalar olduğunu ve bundan ötürü partinin daha yolun başında yara aldığını görmek beni üzdü.

Dönen bu listelerden haberi yoksa Hocanın bir soruşturma başlatsın hemen bulur. Unutmayın bu ekiple seçime gireceksiniz, ortada ciddi bir emek ve ciddi bir çaba var, heba olmasın, yazıktır.

Partinin Genel Sekreteri Tolga Atakan eminim size bu konuda oldukça yardımcı olacaktır.

************

GÜNÜN SÖZÜ

Gemide isyan çıktıysa, sebebini aşçıya sorun.

Viking Atasözü

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.