"İstifa ederim haaa"

Yayın Tarihi: 02/02/17 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Her iki de bir de istifa ederim ha demek ne kadar ayıp. Yakışıyor mu bir doktora? Nerde kaldı sizin Hipokrat yemininiz. Zaten doktorların büyük bir çoğunluğu özel hastanelerde çalışıyor ve ameliyat başına sağlam para kazanıyorlar. Ameliyathane kiralayıp çok daha iyi kazanan doktorlar var. Ne gözü doymazlıktır bu Allah aşkına.

Halkın Partisi'ndeki kurultay krizini kaleme almıştım dün. Yazım günün en çok okunan yazısı ve haberi oldu ve kelime anlamıyla okunma rekoru kırdı. Bir yazar olarak bu beni iki yönden sevindirdi. Birincisi okunan bir yazar olduğumu ve toplumun beni yakından takip ettiğini yeniden gözlemlemiş olmam ki bu beni her zaman mutlu eder ama en önemli olan ikincisi de toplumun Halkın Partisi'ni çok yakından takip ediyor olması gerçeğinin bir daha ön plana çıkmış olması. Demek ki toplumun önemli bir kısmı Halkın Partisi'ne bir umut bağladı ya da bağlamak istiyor. Kaleme aldığım bu yazının okunma rekoru kırmış olması Halkın Partisi'ne olumlu ya da olumsuz ilginin yüksek olduğunu gösteriyor. İşte bu noktada bu partinin imajının olumlu olarak kalması ve sarsılmaması hem parti yönetiminin hem de parti kadrolarının elinde.

Yazımla ilgili Halkın Partisi'nden dün birçok dost arayarak kibarca hem sitemlerini ilettiler hem de partide yaşanan sıkıntıları anlattılar. Günün sonunda öyle anlaşılıyor ki Halkın Partisi de diğer partiler gibi siyasi sıkıntılar yaşıyor, yaşayacak ve oturacak. Nasıl ki denizler önce dalgalanır sonra durulur; Halkın Partisi'nde de aynı süreç yaşanacak. Bunu normal karşılamak lazım ama umarım Halkın Partisi diğer partilerde olduğu gibi süregelen bir ego kavgasında olmaz ve sorunlarını hızla çözüp yoluna devam eder.

Her kızgın dalgayı da şüphesiz sakin bir kaya yatıştırırmış, bu kaya da Kudret Özersay'dan başkası değil.

MAHKEME DOĞRU KARAR ÜRETTİ

Gelelim Mahkemenin Doktorlara ikinci iş yasağı konusunda aldığı önemli karar. Mahkeme son derece önemli ve doğru bir karar üreterek Anayasa da yer alan yasaların uygulanmasını kararlaştırdı ve altı aylık bir süre tanıdı. Son derece ince ve yerinde bir karar oldu.

ALTI AYLIK GEÇİŞ SÜRECİ

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu'nu arayıp konuştum ve kararı sordum. Bakan bana "tam istediğim gibi bir karar oldu, altı aylık bir süre tanıdı mahkeme biz de bu süreyi geçiş dönemi olarak kullanacağız" dedi. Bakan Sucuoğlu'nu kınamıyorum, işi hiç kolay değil, daha önce de defalarca kez yazdım. Dar ve nazlı bir doktor ekibiyle sağlık sistemini döndürmeye çalışıyor.

Bakana kardiyologlarda yaşana istifa krizini de sordum; "istifa diye bir şey yok. Bize gelen herhangi bir istifa başvurusu ve talebi yok. Sıkıntılar var ve bu sıkıntıları çözmek için Mağusa hastanesindeki iki kardiyoloğu merkeze kaydırdık. İki doktorumuz zaruri izin kullandı. Biri hamilelik izni biri de görev süresinden kaynaklanıyor. Doktor açığının kapatılması için hem başhekimlerle hem de Türkiye ile istişare halindeyiz ve bu açık kapatılarak, rahatlama sağlayacağız" diye ve hemen kendisine Mağusa hastanesi kalp doktoru olmadan nasıl yoluna devam edecek diye sordum. Faiz bey bana "orada hiçbir zaman kalp doktoru olmadı; sürekli oradaki sıkıntıları gidermek için sevkiyat yaptık, olası sıkıntılarda hasta Lefkoşa'ya getirilecek. Şu an için yapabileceğimiz bu" dedi.

Telefondaki konuşmamız böyleydi. Yüz yüze olsak birçok soru soracaktım. Bakan Sucuoğlu'nu yakinen tanırım, orta da ciddi bir doktor sorunu var ve kimseyi kırmadan bu sorunları aşmaya çalışıyor.

DOKTORLAR PARAGÖZ OLMASIN "İSTİFA EDERİM HAAA"

Çok canım sıkılıyor bu duruma, inanın ki çok canım sıkılıyor. Tüm doktorlar için aynı kelimeyi kullanamam ama çok paragöz oldular. Hakları mı dolu dolgun bir maaş evet hakları; her zaman yazdım buna hiçbir sıkıntım yok ama bu devletinde verebileceği ölçüler, miktarlar belli.

Her iki de bir de istifa ederim ha demek ne kadar ayıp. Yakışıyor mu bir doktora? Nerde kaldı sizin Hipokrat yemininiz. Zaten doktorların büyük bir çoğunluğu özel hastanelerde çalışıyor ve ameliyat başına sağlam para kazanıyorlar. Ameliyathane kiralayıp çok daha iyi kazanan doktorlar var. Ne gözü doymazlıktır bu Allah aşkına.

Maaş az diye hastaneye gitmemeler, mesai saatinde fakir, parası olmayan vatandaşlara bakacaklarına para kazanmak için hastaneyi bırakıp özel ameliyata gitmeler, sonra da "istifa ederim haa".. ee et kardeşim, et de sende kurtul biz de kurtulalım. Parası olan gelsin sana özel klinikte bakınsın, özel hastanene de bakınsın versin beş on bin lira parası olmayan da vizileye vizileye ölsün. Sen de kazandığın paralarla padişah hayatı yaşa. Sonra doktorum diye utanmadan gez dolaş.

Gerçekten olacak gibi değil. Doktorluk gibi ulvi ve masum bir mesleği nasıl da ticaret mekanizmasına dönüştürdünüz. Dediğim gibi her doktor aynı değil ama yapanlar çok var.

DOKTORLAR EYLEM YAPSIN

Zaten hassas bir mesele doktorluk. Sıkıntıları yok mu var hem de çok sıkıntıları var. Eylem yapsınlar, bir saatliğine iş bıraksınlar hepsini anlarım ama istifa etmekle tehdit etmek ne demek yahu? Ne demek? Özel hastaneler daha piyasada yokken bu devlet sana iş vermiş, aş vermiş, yetmemiş sistemi geliştirmemiş özel klinikte sana vatandaşını muhtaç ederek zengin olmanı sağlamış ve sen şimdi istifa ederim ha diyorsun. Gidin bakın bakalım villa da oturmayan, lüks araba sürmeyen kaç doktor var.

SERBEST ÇALIŞNA DOKTORLARDAN HİZMET ALINSIN

Sağlık Bakanlığı gerekirse ameliyat başına gerekirse saat başına devlette olmayan doktorlardan hizmet satın almaya başlamalı. Hem de ivedi olarak. Bu adamlar devletin sırtına yük olmak istememişler klinik açmışlar. Şimdi bu doktorlar mağdur ama hem devlette hem özelde olan doktorlar da kral mı oldular? Yıllardır ihmal edilen sağlık sistemi aynen bu durumu yarattı. Alsın bakalım Sağlık Bakanlığı özel doktorlardan hizmet, havası kalıyor mu devlet doktorlarının.

Hastaneye gideceksin sanki ailesine sövmüşsün gibi bir muamele sonra özel hastaneye gideceksin beş yıldızlı hürmet ve sizin adınız doktor? Öyle mi?

Bu bana biraz tüccarlık gibi geldi beyler. Kusura bakmayın.

**************

GÜNÜN SÖZÜ

Ona aşığım, Çünkü o bana değil.

Özdemir Asaf

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.