Benli'den çocuklara kocaman bir hediye

Yayın Tarihi: 08/02/17 08:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
  • Gönyeli Belediye Başkanı olarak Ahmet Benli tek kelimeyle koskocaman bir okul inşa ettirmiş ve halkın hizmetine sunmaya hazırlanıyordu. Okul öncesi eğitim verecek, uluslararası standartlara sahip içinde yok yok olan bir okul. Yakın zamanda çevresi ağaçlandırılacak ve oyun parkının da içinde yer alacağı bir okul öncesi yuvası.
  • "Gönyeli halkının vergileriyle yaptık ve Eğitim Bakanlığı'na devredeceğiz, çocuklarımız okul öncesi eğitimlerini burada güvenle alabilecekler" diye başladı söze. Benli'yi uzun yıllardır tanırım. Hiçbir yaptığı işte ben duygusu yoktur, hep arkada mutfakta çalışan bir ekibi vardır ve hep birlikte üretirler, yaratırlar. Doğrudur da bu aslında ama fikir babası da kendisidir, yapan, sahiplenen de kendisidir ama bunu mütevazı kişiliğinden asla "ben" duygusuyla dile getirmez.

Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Gönyeli için yaptığı devrim niteliğindeki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Benli bu ülke için çalışan ve kahve içmek için uğradığınızda size anlatacak hep yeni çalışmaları olan ender insanlardan biri. Geçtiğimiz gün telefonla aradı ve bu sefer kahve içmek için buluşmadık. Bir okula uğrayacağız dedi ve kapattı telefonu. Davetli olan bir tek ben değildim, kelime anlamıyla bir gazeteci ordusuydu.

Ahmet başkan bir okula uğrayacağız cümlesini açmamıştı. Açıkçası gidip okulu ziyaret etmeden önce de benim aklıma gelen tek şey yapılan ek bir derslik ya da okul tadilatıydı. Ancak Gönyeli'nin kuzey cephesine gittiğimiz bu yerde kelime anlamıyla son derece ihtişamlı bir okul bizi bekliyordu.

Gönyeli Belediye Başkanı olarak Ahmet Benli tek kelimeyle koskocaman bir okul inşa ettirmiş ve halkın hizmetine sunmaya hazırlanıyordu. Okul öncesi eğitim verecek, uluslararası standartlara sahip içinde yok yok olan bir okul. Yakın zamanda çevresi ağaçlandırılacak ve oyun parkının da içinde yer alacağı bir okul öncesi yuvası.

"Gönyeli halkının vergileriyle yaptık ve Eğitim Bakanlığı'na devredeceğiz, çocuklarımız okul öncesi eğitimlerini burada güvenle alabilecekler" diye başladı söze. Benli'yi uzun yıllardır tanırım. Hiçbir yaptığı işte ben duygusu yoktur, hep arkada mutfakta çalışan bir ekibi vardır ve hep birlikte üretirler, yaratırlar. Doğrudur da bu aslında ama fikir babası da kendisidir, yapan, sahiplenen de kendisidir ama bunu mütevazı kişiliğinden asla "ben" duygusuyla dile getirmez.

Gönyeli'de başka bir okul öncesi yuvası var ama son derece küçük, elverişsiz ve öğrenciye zor şartlarda hizmet veren bir yer sadece. Ayrıntıya girmem yersiz olur son derece elverişsiz diyerek bırakayım. Zaten şu an aktif olan okul öncesi binası da bir hayırsever tarafından devlete bağışlanmış.

Anlayacağınız varsa aslında devletin yapması gerekenleri kendisini bu devletin vazgeçilmez bir parçası haline getiren Ahmet Benli yaptı ve bir şaheser yarattı. Gönyeli'nin bütçesi ve gelişimiyle ilgili de birçok detay verdi ama onları yazarsam bu önemli gelişmeye gölge düşürmüş olurum.

Bir insanın ölmeden önce bir topluma bırakacağı en kıymetli eserlerden biri okuldur. İşte Benli bunu hiç de görevleri arasında yer almamasına rağmen yaptı.

Altyapı sorunu bitti

Benli tanıtım sonrasında biz gazetecilere bir yemek verdi ve uzun uzun sohbet etme şansı bulduk. "Gönyeli halkı bize bu kenti yönetme şerefini verdi, bundan dolayı çok mutluyum. Köyden kente dönüşüm adı altında bir söz verdik, bundan kastım kentin altyapı sorunlarının çözülmesiydi. Bugün Gönyeli'nin altyapı sorunu yoktur, bunu sabaha kadar tartışmaya hazırım. İçme suyu şebekesi, atık su şebekesi ve yağmur suyu drenaj sistemleri yenilenmiş ve artık Gönyeli'nin sorunu olmaktan çıkmıştır. İlk kez bir belediye bu kadar ciddi hedef koymuş ve bunu başarmıştır. Bugün itibarıyla yerin altındaki sorumluluklarının birini bitirme hedefi koyan başka bir belediye yoktur. Hep gururla söylüyorum, bugün ülkede altyapısı ve üst yapısı ile projelendirilmiş tek kent Gönyelidir".

"Gönyeli 'su'ya kavuştu"

"Oldukça önemli bir şeyi başardık, Gönyeli'ye içilebilir suyu getirdik, tabii bunda eski meslektaşım dönemin Tarım Bakanı Amcaoğlu'nun da emekleri var. Gönyeli insanı bunu hak ediyordu, bu işe ben ve ekibim başçılık yaptık baş koyduk ve başardık. Bu işi kötülemeye ve durdurmaya öyle ilginç insanlar müdahil oldu ki aklınız durur ama gelin görün ki Gönyeli ile birlikte birçok köy de bugün bu suyu kullanıyor. Bu önemli bir devrimdir bizim için. Yerin altındaki sorunları bitirdik ve yerin üstüne geçtik, asfaltları döktük, bizim çukurlu yollarımız, taşan kanalizasyonumuz, kokan bir kentimiz yok. Biz bunları ekibimizle birlikte el verdik ve yaptık. Çiçeklendirdik ve ağaçlandırdık. Park yapılmadı diyorlar, sizinle birlikte bu parkların birçoğunu gidip ziyaret ettik. Dönüp geriye baktığımda yaptığımız işler, Gönyeli halkına hediye ettiğimiz birçok kompleks, park ve çağdaş görünümlü bir şehir inanın beni duygulandırıyor".

"Bütçe %96 tuttu"

"Bir diğer övünç kaynağımız ise projelendirdiğimiz ve bütçeye koyduğumuz tüm projeleri başarıyla tamamladık ve sonuçlandırdık. Bu önemli bir olaydır. Ciddi geliri olan ve bu geliri son kuruşuna kadar Gönyeli için harcayan bir felsefemiz var. Bu belediyenin parasını kimseye yedirmedim, yedirmem de. Kimse bir kuruş hakkından öte para alamaz, belediyenin parasını çarçur etmedik. İşte bu nedenle alnımız açık, rahat bir şekilde konuşuyoruz. Kimseye bir kırgınlığım ya da kimseyle bir kavgam yok. Kurallara uymayanlara göz yummadım diye zaman zaman eleştirenler de oldu beni ama şimdi herkes alkışlıyor. Eğer siyasiler adil olmazsa halkları da edepsiz olur, biz her zaman adil olduk".

"Sürekli göç alıyoruz"

"Sürekli göç alan bir bölge haline geldik, sınırlarımız Alayköy ve Lefkoşa sınırlarını zorluyoruz artık. Toprak değerimiz arttı. Kimse gidip veran bir kente ev yapmaz dostum. Gönyeli'nin entelektüel kimliği her zaman gelişiyor ve artıyor. Artık gençlerin ve yaşlıların kendini geliştireceği ve yenileyeceği komplekslerimiz var, Gönyeli SAM bunun en net örneği. Elektriği yok diyorlar, gülüyorum bilmiyorlar ki orası güneş enerjisiyle aydınlanıyor. Dönüp geriye baktığımızda uzun bir yol yürüdüğümüzü anlıyorum, önüme döndüğümde ise yapacak iş çok diyorum kendi kendime, Gönyeli efendi biz hizmetkarız dostum…"

Evet Ahmet Benli'nin yaptığı ve yapacakları uzun bir yol ediyor diye düşündüm okuldan ayrılırken ve kendi kendime bu şekilde uğraşan hiç kimse kaybetmedi dedim.

*************

Günün Sözü

Kalp midir insana sev diyen, yoksa yalnızlık mıdır körükleyen? Sahi nedir sevmek; bir muma ateş olmak mı, yoksa yanan ateşe dokunmak mı?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları