Seçim Nisan 2018'de. Komite kararı.

Yayın Tarihi: 07/03/17 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • UBP içindeki güvenilir kaynaklarımdan elde ettiğim bilgilere göre, 2 Temmuz'da erken seçim olsun önerisini değerlendirecek olan komite beş üyeden oluşuyor. İki UBP, iki CTP ve bir DP'li milletvekili var bu komitede. Hükümet üçe iki oylamayla 2 Temmuz erken seçim önerisini, reddedecek. Bakınız bu son derece net bir bilgi. Bu hafta ise güvensizlik önergesi oylanacak ve haliyle hükümet düşürülemeyecek. Yani işin özeti Başbakanın sürekli erken seçim çağrısı yapmasının sıkıntısını böyle bir yolla UBP-DP ikilisi bertaraf etmiş olacak.

  • Bu hafta yaşanacakların ardından Hükümet derin bir nefes alacak ve yoluna devam edecek. Önceleri de karara bağlandığı gibi genel milletvekilliği seçimi Nisan 2018 tarihinde gerçekleşecek. Velev ki iktidar ortakları büyük bir kriz yaşamasın. Eylül-Ekim gibi tarihleri seçim için zikredenler var duyuyorum, en azından şimdilik böyle bir durum yok.

Demokraside çareler tükenmez sözü Süleyman Demirel'e mi aitti bilemiyorum ama Türk siyasetine en uygun sözlerden biri olduğunu dün Cumhuriyet Meclisi'nde yaşananlarla yine anlamış olduk. Bir erken seçim paparasıdır gidiyor desek sanırım yerinde bir tespit olur. Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün her aklına geldiğinde erken seçim çağrısı yapması koca meclisi, yapılması gereken onlarca yasa varken bu gündemle meşgul etmeye yetti.

Şunun şurasında haziran ayına yani meclisin kapanmasına dört aydan az bir zaman kaldı. Hükümet tarafından meclisin tam kapasiteyle çalıştırılıp ivedi yapılması gereken yasalar varken, Sn Özgürgün'ün "erken seçime giderim haa, hade erken seçime gidelim" söylemlerinden ötürü olağan üstü toplandı ve karar mekanizmaları çalışmaya başladı.

Eşi benzeri az rastlanır bir memleketiz gerçekten. Havanda su dövmeye o kadar bir meraklıyız ki akıl alır gibi değil.

BAŞBAKAN SAMİMİ DEĞİL

Bildiğiniz gibi meclis dünkü oturumunda 2 Temmuz'da seçim olsun mu olmasın mı komitelerde oturup karar verecek. Öte yandan DP Genel başkanı Serdar Denktaş'ında meclise yaptığı seçimi Nisan 2018'de yapma teklifi var. Başbakan Özgürgün her iki teklife de sıcak batığını, komitede ne karar çıkarsa onu kabul edeceklerini açıkladı. İşte samimiyetsizlik burada başlıyor, kimse kusura bakmasın.

Perde gerisini öğrenmiş bulunuyorum. Yine bilindiği gibi UBP Parti Meclisi 2017 yılı içerisinde bir seçime sıcak bakmıyor. Resmi bir açıklama yok ama alınan karar bu yönde.

Başbakan Özgürgün, Ortağı Serdar Denktaş ile varmış olduğu uzlaşıya göre Serdar bey Nisan 2018'i önerecek ve bu yönde adım atılacak.

KOMİTEDEN RED ÇIKACAK!

UBP içindeki güvenilir kaynaklarımdan elde ettiğim bilgilere göre, 2 Temmuz'da erken seçim olsun önerisini değerlendirecek olan komite beş üyeden oluşuyor. İki UBP, iki CTP ve bir DP'li milletvekili var bu komitede. Hükümet üçe iki oylamayla 2 Temmuz erken seçim önerisini, reddedecek. Bakınız bu son derece net bir bilgi.

Bu hafta ise güvensizlik önergesi oylanacak ve haliyle hükümet düşürülemeyecek. Yani işin özeti Başbakanın sürekli erken seçim çağrısı yapmasının sıkıntısını böyle bir yolla UBP-DP ikilisi bertaraf etmiş olacak. Başbakan Özgürgün de rahat bir nefes alacak; zira yetişip erken seçime hazır olduğunu açıklamıştı. Bu vesileyle de erken seçim konusu kapanacak. Umarım Başbakanımız da artık erken seçim konusunu açmaktan vazgeçer…

HÜKÜMET YOLUNA DEVAM EDECEK..EKİMDE SEÇİM YOK

Bu hafta yaşanacakların ardından Hükümet derin bir nefes alacak ve yoluna devam edecek. Önceleri de karara bağlandığı gibi genel milletvekilliği seçimi Nisan 2018 tarihinde gerçekleşecek. Velev ki iktidar ortakları büyük bir kriz yaşamasın. Eylül-Ekim gibi tarihleri seçim için zikredenler var duyuyorum, en azından şimdilik böyle bir durum yok.

HÜKÜMETİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Bu haftanın ardından Hükümeti ve beraberinde de vatandaşı zor günler bekliyor. Ankara Hükümeti ile UBP hükümetinin arası son derece gergin. Özellikle Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın araları da eskisi gibi iyi değil ve açık diye duydum. Hala uygulanmayı bekleyen bir mali protokol var. Hükümet bu protokolü imzaladı imzalamasına ancak uygulamaktan kaçınıyor. Sebepleri malum, tadı acı çünkü. Gelin görün ki hal böyle de olunca Ankara da parayı kesti ve kesmeye devam edecek. Haklı olarak tabii. İki ülke arasında imzalanan ve disiplin isteyen bir mali işbirliği var. CTP bunu uygulamayı reddettiği için koltuktan gitti; şimdi ise UBP uygulamamak için direniyor. Bakalım film nerede kopacak…

BAĞIMSIZLARIN ADAYLIK SORUNU NE OLACAK ?

Yazıya son noktayı koymadan şunu da söylemekte fayda görüyorum. Hükümeti ayakta tutan bağımsız milletvekillerinin UBP'den aday yapılıp yapılmayacağı yönünde çok çeşitli dedikodular duyuyorum. Özellikle Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy konusunda, Başbakan Özgürgün'e yakın kişilerin Özgürgün'ü Taçoy'un aleyhine provoke ettiğini ve Taçoy'un aday yapılmamasını, aday olması halinde Özgürgün dahil bazı önemli isimlerin vekil seçilemeyeceği söyleniyor.

Gördüğüm kadarıyla Sn Taçoy, Hükümete çok ciddi bir destek veriyor umarım ortada kalmaz!!!

Sonuç olarak UBP-DP hükümeti şimdilik erken seçim krizini atlatmış görünüyor ve bu hükümet Nisan 2018'e kadar yoluna devam edecek… Bağımsız Vekillerin prensliğinde tabii…

***************

ÖZERSAY'IN YELKENLERİ DOLUYOR

Hükümetin ülke yönetmeyi adeta bir oyuna ve ciddiyetsizliğe çevirdiği şu günlerde, muhalefetin muhalefet etmede yetersiz, Ana muhalefetin ise pasif kalması, Parlamentoda temsiliyeti olmamasına karşın Halkın Partisi'nin yelkenlerini doldurmaya devam ediyor. UBP ile DP'de ciddi hayal kırıklığı yaşayan üyelerin Halkın Partisi'ne katılmaya devam ettiğini öğrendim. Seçime bir yıl olduğuna göre Özersay'ın gemisi hayli yolcu alacak demek ki…

*************

BAKAN DÜRÜST'ÜN ACI GÜNÜ

Son zamanlarda sıkça yaşanan ölümler hepimizi üzüyor ve yıpratıyor. Eski insanlarımızın diğer deyişler atalarımızın bir bir göçüp gittiğine şahit oluyoruz. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst'tün anneannesini kaybettiğini üzülerek öğrendik. Var olmamıza çokça yardım eden yaşlı değerlerimizin yeri dolmuyor. Sn Dürüst'e sabırlar diliyoruz.

*************

GÜNÜN SÖZÜ

Ne yaşarsanız yaşayın, birine en son davranış şekliniz. Onda bıraktığınız tek fotoğraftır.

PABLO NERUDA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.