Hulusioğlu: "Çatalköy'ü marka yaptık"

Yayın Tarihi: 09/03/17 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • "Türkiye Yardım Heyeti'ne ve büyükelçiliğimize ne kadar teşekkür etsem azdır. En az bizim kadar onlar da Çatalköy'e sahip çıktılar ve yardımlarını esirgemediler. Türkiye Cumhuriyeti'nin doğru ve ciddi projelere katkısı her zaman var ve bu bizim, hepimizin önünü açıyor, daha hızlı gelişmemize vesile oluyor. Yeter ki ne istediğinizi bilin ve ciddi olun, doğru olun, doğru projeler üretin, kamusal yararı büyük projeler üretin, Türkiye devletini hep yanımızda bulduk."
  • "Ben bu göreve geldiğimde anladım ki siyasilerin birçoğu bu bölgenin bu kadar büyüyeceğine ve önem kazanacağına inanmamış, geleceği görebilen gözleri bulduk ve sinerjimizle birleştirdik. Sokaklarımız temiz, çevresi düzenlenmiş, sabah ve akşam saatlerinde çiçek kokularıyla dolaşabileceğimiz bir tatil bölgesi yarattık. İnsanım bunu görüyor ve ayakta alkışlıyor, bu benim ve ekibim için önemli bir gurur kaynağıdır. Ben bağımsız bir başkanım, siyasette yer alacaksam sembollerin değil halkın hizmetkarı olmayı tercih ederim. Çok şükür ki insanımız bunu görüyor ve takdir ediyor."

Girne'nin hemen yanı başında ve Girne'nin kapasitesine oranla çok daha hızlı gelişen ve yıldızı parlayan bir bölge Çatalköy ve bu bölgeyi başarılı bir mimar gibi şekillendiren bir belediye başkanı Mehmet Hulusioğlu. Çatalköy'e zaman zaman gitsem de bu sefer Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu'nu ziyarete gittim.

Uzun zamandır bir kahveye sözleşmenin ve Çatalköy'de yaşanan hızlı değişimi görmenin heyecanıyla. Hulusioğlu genç bir başkan olması nedeniyle daha kolay bir dostluk kurabildik diyebilirim. En azından eleştiriye açık ve son derece samimi.

Seçildiği günden beri partili değil Çatalköylü olmayı başarmış ender siyasetçilerden biri.

Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in Hz. Ömer Tekkesi'ni ziyaretinden bir gün önce buluştuk. Görüşmemiz ve bu yazı tam üstüne denk gelmiş oldu.

Tuğrul Türkeş gibi değerli bir Kıbrıslı Türk'ün sanırım bu saatten sonra sıkça gitmek isteyeceği yerlerden biridir Çatalköy.

Çatalköy Belediye Başkanı Hulusioğlu, Çatalköy'ün geleneksel dokusuna zarar vermeden, kontrollü bir şekilde turizme hazırlıyor bu güzel beldeyi. Girne'nin hemen yanı başında Girne'nin karmaşıklığından uzak, temiz denizi ve iyi korunan bir doğası var.

En sık kültürel etkinlikler düzenleyen bir belediye olmasının yanı sıra Çatalköy'e dolaşan, fotoğraflayan ve tanıtabilecek turisti çekmeyi başarıyorlar. Özellikle Hz. Ömer Tekkesi inanç turizmine çok ciddi katkı yapıyor.

Sahabelerin kabrinin bulunduğu deniz sahili belediye tarafından tam anlamıyla koruma altına alınmış.

Halihazırda denizden uzaklaşıp Çatalköy'e tırmanmaya başladığınızda kendinizi farklı bir ülkedeymiş gibi hissedebiliyorsunuz.

Sn. Türkeş 3-4 gün Kıbrıs'ta olacak; fırsat bulursa mutlaka bir öğlen yemeği yemesini ve köy kahvesine uğramasını tavsiye ederim; Kıbrıs'ın bozulmayan bu dokusunu görmesinde fayda var.

İnsanların sevgiden kaynaklanan ve bundan dolayı ciddi saygı gösterdiği bir belediye başkanı Hulusioğlu. Oldukça da zor bir görev teslim aldı vakti zamanında, belediye başkanlığı döneminde sıfırdan değil eksiden aldığı belediyeyi saygı duyulacak, adından gururla bahsedilecek bir bölge haline getirdi.

Zaten hızla gelişen turizm ağı artık Girne'den Çatalköy'e doğru ilerliyor, hem de oldukça hızlı bir ivme ile.

Başkanla her zamanki gibi Çatalköy'ü dolaşarak yaptık sohbetimizi; Çatalköy'ü bir rehberle gezsem herhalde bu kadar detaylı bilgiler alamazdım.

Sorunlarını, yapılanları ve yapılacak olanları kapı kapı göstererek anlattı bana.

Çatalköy'ün nereden nereye geldiğini, yaptıkları işin rutin belediye çalışmalarının ötesinde olduğunu ve ciddi anlamda örnek alınacak belediyecilik yaptığını ifade etti.

''Türkiye'nin desteği ile daha hızlı gelişiyoruz''

"Benim için büyük başarı Gökhan, hedeflerimizi tutturduk" diye başladı söze ve ekledi: "Türkiye Yardım Heyeti'ne ve büyükelçiliğimize ne kadar teşekkür etsem azdır. En az bizim kadar onlar da Çatalköy'e sahip çıktılar ve yardımlarını esirgemediler. Türkiye Cumhuriyeti'nin doğru ve ciddi projelere katkısı her zaman var ve bu bizim, hepimizin önünü açıyor, daha hızlı gelişmemize vesile oluyor. Yeter ki ne istediğinizi bilin ve ciddi olun, doğru olun, doğru projeler üretin, kamusal yararı büyük projeler üretin, Türkiye devletini hep yanımızda bulduk. Çatalköy'e olan ilginin her geçen gün artmasında bu durum son derece belirleyici olmuştur. Her şey dönüp dolaşıp bütçeye gelip bağlanıyor. Her istediğimizi başarmak her zaman kolay olmuyor ama inancımız ve Çatalköy'ü marka yapmak için azmimiz var. İnan ki bu beni heyecanlandırıyor".

''Çatalköy turizmin büyüyüşüne hazır hale geldi''

Yakın zamanda ülkedeki yatak kapasitesinin yarısı Çatalköy'de ve bölgesinde oluşacak. Tüm ülkedeki turistik tesislerin yatak kapasitesinin şu an %20'sini barındırıyoruz birkaç yıl içinde bu oran 10 bini bulacak ve turizmin yarısını burada ağırlayacağız. Bu bilinç ister, sorumluluk ister, donanım ister, bağlantı ve bilgi birikimi ister. Yalnızca niyet edip istemekle olmuyor bu işler, bu yükü kaldırabilecek vizyona ve ekibe sahip değilseniz bu hızı karşılayamazsınız, işte biz bu güce sahibiz. Bakınız ben bu göreve geldiğimde anladım ki siyasilerin birçoğu bu bölgenin bu kadar büyüyeceğine ve önem kazanacağına inanmamış, geleceği görebilen gözleri bulduk ve sinerjimizle birleştirdik. Sokaklarımız temiz, çevresi düzenlenmiş, sabah ve akşam saatlerinde çiçek kokularıyla dolaşabileceğimiz bir tatil bölgesi yarattık. İnsanım bunu görüyor ve ayakta alkışlıyor, bu benim ve ekibim için önemli bir gurur kaynağıdır. Elbette ki hizmette sınır yok, isteyip de yapamadıklarımız var, öyle projelerimiz var ki yapmamızı istemeyenler var ama biz inatla yapmaya devam ediyoruz. Ben bağımsız bir başkanım, siyasette yer alacaksam sembollerin değil halkın hizmetkarı olmayı tercih ederim. Çok şükür ki insanımız bunu görüyor ve takdir ediyor".

Çatalköylüler Hulusioğlu'nu çalışkan ve dürüst buluyor. Çatalköy'ün sokaklarında yürürken insanların Hulusioğlu'na nezaketen değil güler yüz göstererek selam verişlerine tanık oldum. Sanırım bu her şeyi anlatıyor.

********************

Günün Sözü

Yağmur eğer şiddetliyse su çatıdan sızacak yeri bulur.

Viking atasözü

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları