Aktunç neden istifa etti?

Yayın Tarihi: 28/03/17 07:30
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
  • Serhan'ın istifası partide kurultayla gün yüzüne çıkan ve özellikle sağ partilerde gelenek haline gelen birbirini çekememe, gruplaşma, ayrışma, ötekileştirme, dışlama gibi yanlış tavırların halen devam ettiğini göstermiş oldu bize. Bir gazeteci olarak yaşananları tüm çıplaklığıyla biliyorum diyemem ama birçok gelişmeyi ve sorunu bildiğimi söyleyebilirim. Uzunca bir süredir devam eden gruplaşmalar Halkın Partisi'nde etkin pozisyonda bulunan birçok kişiyi rahatsız ediyor ve bu konuda gerekli tedbirlerin alınması için Kudret Hoca defalarca kez uyarıldı.
  • Aktunç'un istifası başka istifaları da tetikleyebilir ve bu süreç çorap söküğü gibi gelir. Partilerde yaşanan önemli istifalar bir partinin imajını çok derinden etkiler ve kötüleştirir.

Serhan'ın karakteri çıkıp yaşanan tüm olumsuzlukları anlatmaya müsait değil belki ama çevresindeki onu destekleyen birçok gazeteciye olup bitenleri anlatsa ve bu sıkıntılar köşe yazarlarının sütunlarında yer bulsa Halkın Partisi'nin imajı ciddi sarsıntı yaşar.

Halkın Partisi Lefkoşa İlçe Başkanı Serhan Aktunç'la çok uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz var. Açık konuşmak gerekirse birçok gazeteci ile Halkın Partisi'ni buluşturan isimlerden biri de sevgili Serhan'dı daha düne kadar. Serhan Aktunç'un dün itibarıyla görevinden istifa ettiğini öğrendim. Umarım bu kararından en erken zamanda vazgeçer.

Halkın Partisi'nin olaylı geçen kurultayını kaleme aldığım günden bugüne partide hala bazı şeylerin değişmediğini öğenmiş olduk bu istifayla. Halkın Partisi'nin kurultayında çok ciddi gruplaşmalar ve adam kesmeler yaşanmıştı ve iddia da o yöndeydi ki Genel Başkan Özersay bu kesmelerden haberdardı ve buna ses çıkarmadı.

Sonradan durumun böyle olmadığı açıklandı ve yaşanan bu sorunu çözmek için disiplin kurulu harekete geçti. Bildiğim kadarıyla genel kurulda yaşananları araştıran disiplin kurulu henüz bir karara varmadı.

Halkın Partisi çekememezlik ve iç kavgadan kurtulmadıkça…

Serhan'ın istifası partide kurultayla gün yüzüne çıkan ve özellikle sağ partilerde gelenek haline gelen birbirini çekememe, gruplaşma, ayrışma, ötekileştirme, dışlama gibi yanlış tavırların halen devam ettiğini göstermiş oldu bize. Bir gazeteci olarak yaşananları tüm çıplaklığıyla biliyorum diyemem ama birçok gelişmeyi ve sorunu bildiğimi söyleyebilirim.

Uzunca bir süredir devam eden gruplaşmalar Halkın Partisi'nde etkin pozisyonda bulunan birçok kişiyi rahatsız ediyor ve bu konuda gerekli tedbirlerin alınması için Kudret Hoca defalarca kez uyarıldı. Aktunç belki çok önceden istifa edecekti ama yaşananlar son damla oldu sanırım.

Aktunç'un istifası basit bir olay değil

Serhan'ın Halkın Partisi'ne katılmasından bugüne değin olan süreçte bir dostu ve arkadaşı olarak her zaman yaşadıklarına tanık oldum. Bu partiye ciddi bir inancı, Kudret Hocaya da hem saygı hem de bağlılık anlamında bir duruşu olduğunu gayet iyi bilenlerdenim. Sohbetlerimizde zaman zaman parti ile ilgili yaptığım eleştirilerde ne partiye ne de Özersay'a toz kondurduğuna ve partinin vizyonunu taviz vermeden savunduğuna da tanık oldum.

Ama gelin görün ki parti içinde bir grup Aktunç ve Aktunç'a yakın bir ekibi istememekle birlikte tasfiyesini de savunuyor. Yani öyle anlıyorum ki Serhan'ın kırgınlıkları çok önceden başladı.

Eğer Serhan gibi hem Kudret Hocaya hem de HP'ye inanmış ve siyasi gelenekten yetişmiş bir iş adamı bugün istifa etmişse, Özersay oturup bunu iki kez düşünmeli.

Aktunç'un istifası başka istifaları da tetikleyebilir ve bu süreç çorap söküğü gibi gelir. Partilerde yaşanan önemli istifalar bir partinin imajını çok derinden etkiler ve kötüleştirir.

Serhan'ın karakteri çıkıp yaşanan tüm olumsuzlukları anlatmaya müsait değil belki ama çevresindeki onu destekleyen birçok gazeteciye olup bitenleri anlatsa ve bu sıkıntılar köşe yazarlarının sütunlarında yer bulsa Halkın Partisi'nin imajı ciddi sarsıntı yaşar.

Kudret Hocaya tavsiyem bu istifanın geri alınması için gerekli girişimi yapması ve partide yaşanan ayrışmayı artık durdurmasıdır.

Bu olay bugün yaşanır bir süre yaşanır ve geçer gider belki ama parti içinde kraldan çok kralcı olan ve adeta UBP mantığıyla hareket eden kesimler ilerleyen süreçte başka istifaların yaşanmasına sebep olacaklardır.

Seçim günü geldiğinde bir bakarsınız ki yola çıktığınız fedakar yoldaşlar değil, menfaat bekleyen ve diğer partilerden istediğini alamayanlar yanınızda.

Bakın bunu burada yazıyorum ve tarihe not düşüyorum. Halkın Partisi yola çıktıklarını dışlayan bir parti olma durumundan hızla kurtulmalıdır. Seçime daha bir yıl var ve bir yıl sonra bu parti seçime gidecek kadro bulamaz hale gelir.

Halkın Partisi, köklü, geçmişi olan, büyük işlere imza atmış, vefa kazanmış bir parti değil ki bir mirası olsun seçime girerken.

Sıfırdan başlayan ve büyüyen bir partinin, büyük yol kazaları yaşama lüksü yoktur.

Serhan'ı iyi tanırım; hiçbir iş adamına gidip yalakalık yapacak, destek beyan edecek bir yapısı yoktur, ihtiyacı da yoktur.

Öyle anlıyorum ki bu parti diğer partilerden gelen birileri tarafından içten yıkılmaya başlandı bile.

**************

Günün Sözü

"Gelirsen yolum genişler, gelmezsen hayalini severim. Yanmaktan korkmam; ben bu aşka, sağ çıktığım yerlerden geldim."

Murathan Mungan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları