Bu belge her şeyi anlatıyor!

Yayın Tarihi: 12/04/17 07:30
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
  • İlgili yazıda dönemin Devlet Laboratuvarı Dairesi Müdürü Süleyman Şakar açık bir dille Devlet Laboratuvarı'ndaki elektrik problemlerini bildiriyor. Yazı oldukça kısa ve net. "Dairemizin mevcut elektrik sistemindeki problemin teknik ekipleriniz tarafından kontrollerin yapılmasını saygılarımla bilgilerinize rica ederim…"
  • Burada en önemli soru da şu. Dönemin Sağlık Bakanı olarak Dr. Gulle nasıl oldu da kendi müdürünün Planlama Dairesi'ne yazdığı bu yazının takibini yapmadı ve Devlet Laboratuvarı'nı bugün yok eden yangının önüne geçilmedi? Eğer zamanında Sağlık Bakanlığı bu işin peşini bırakmamış olsaydı ve Planlama Dairesi bu işi kulak arkası yapmasına karşın Sağlık Bakanlığı hizmet satın alıp Devlet Laboratuvarı'nın elektrik problemini çözmüş olsaydı, şu an bu mağduriyet yaşanmamış olacaktı.
  • Yaklaşık 20 yıldır herhangi bir bekçisi olmamış. Düşünsenize devletin her kadrosuna partizanca istihdamlar yapıldı ama bu kadar hassas bir binanın koruması göz ardı edilmiş.
  • Hiçbir zaman Devlet Laboratuvarı çalışanlarının tahlilleri yapılmamış. Lefke'deki CMC'ye ait bazı kimyasallar Devlet Laboratuvarı'nın altındaki depoda muhafaza edilmiş ve adeta orada unutulmuş.

Lefkoşa Devlet Laboratuvarı'nın yaşamış olduğu yangın ülke genelinde bir infial yaratmıştı, kaldı ki bu infial hala devam ediyor. Tüm önemli tahlillerin Devlet Laboratuvarı'nda yapılıyor olması ve bunların bu yangından sonra çok ciddi bir şekilde aksaması yalnızca siyasi partileri değil tüm toplumu rahatsız etti.

Devlet Laboratuvarı'nda yaşanan yangının elektrik kaçağından olduğu da polis raporlarıyla tespit edildi. Bu konuda en fazla veryansın eden haliyle ana muhalefet partisi CTP oldu.

Ancak dün elimize bir belge ulaştı. Bu belgede yer alan tarih 27 Şubat 2014. CTP-DP hükümeti dönemi ve Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gulle.

Yine dönemin Devlet Laboratuvarı Dairesi Müdürü Süleyman Şakar. Süleyman Şakar imzalı bir resmi yazı Planlama İnşaat Dairesi Müdürlüğü'ne yazılmış. Bu daire Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı ve dönemin Ulaştırma Bakanı da Dr. Ahmet Kaşif.

İlgili yazıda dönemin Devlet Laboratuvarı Dairesi Müdürü Süleyman Şakar açık bir dille Devlet Laboratuvarı'ndaki elektrik problemlerini bildiriyor. Yazı oldukça kısa ve net. " Dairemizin mevcut elektrik sistemindeki problemin teknik ekipleriniz tarafından kontrollerin yapılmasını saygılarımla bilgilerinize rica ederim…''

Bu resmi yazıyı belgesiyle birlikte yayınlıyorum. Ulaştırma Bakanı'nı ilk Hasan Taçoy sandım ama sonra kontrol ettim ve 9 Ekim 2014 tarihine kadar Dr. Ahmet Kaşif olduğunu öğrendim. Bunu öğrenince üzüntüm iki katına çıktı. Sebebi de Devlet Laboratuvarı'nın elektrik problemi olduğunu bilen her iki kişinin de hem doktor olmuş olması hem de bu ülkede Sağlık Bakanlığı yapmış olması.

Ahmet Kaşif de Ahmet Gulle de hem iki iyi doktor hem de değerli iki siyasidirler benim nazarımda. Gelin görün ki Kaşif o günlerde DP-UG kanadında hem bir bakan hem bir vekil, bugün de Ulusal Birlik Partisi'nin de bir milletvekili.

CTP ile DP bu sorunu görmezden mi geldi?

Ortada açık olan bir durum var. Dönemin Sağlık Bakanı da Ulaştırma Bakanı da bu sorundan haberdardı ve bu konuda hiçbir tedbir alınmadı ne yazık ki.

Burada en önemli soru da şu. Dönemin Sağlık Bakanı olarak Dr. Gulle nasıl oldu da kendi müdürünün Planlama Dairesi'ne yazdığı bu yazının takibini yapmadı, eğer yaptıysa neden bir çözüm üretilmedi ve Devlet Laboratuvarı'nı bugün yok eden yangının önüne geçilemedi?

Eğer zamanında Sağlık Bakanlığı bu işin peşini bırakmamış olsaydı ve Planlama Dairesi bu işi kulak arkası yapmasına karşın Sağlık Bakanlığı hizmet satın alıp Devlet Laboratuvarı'nın elektrik problemini çözmüş olsaydı, şu an bu mağduriyet yaşanmamış olacaktı.

Sn. Gulle'nin bu konuda bir açıklama yapması sanırım kaçınılmaz.

Devlet Laboratuvarı adeta bomba merkeziydi

Çok ilginç şeyler de öğrendik Devlet Laboratuvarı'yla ilgili. Örneğin yaklaşık 20 yıldır herhangi bir bekçisi olmamış. Düşünsenize devletin her kadrosuna partizanca istihdamlar yapıldı ama bu kadar hassas bir binanın koruması göz ardı edilmiş.

Hiçbir zaman Devlet Laboratuvarı çalışanlarının tahlilleri yapılmamış. Lefke'deki CMC'ye ait bazı kimyasallar Devlet Laboratuvarı'nın altındaki depoda muhafaza edilmiş ve adeta orada unutulmuş. Yani anlayacağınız tam bir kilim altı gibi varlığını sürdürmüş bu bina. Depo olarak kullanılan, çalışanlarının sağlığının önemsenmediği bir yapı olmuş.

Belki şu an CTP'de çok farklı bir yönetim var. CTP'de ne yazık ki Sağlık Bakanlığı yapan kişiler kendilerini tam anlamıyla görevlerine verememişler, sağlıkta yapılan ihmaller bunun adeta göstergesi.

Bugün geldiğimiz noktada Devlet Laboratuvarı yaralarını sarmaya çalışıyor. Kolay bir durum değil ve kesinlikle bu toparlanma zaman alacak. Bakan Faiz Sucuoğlu'nun yoğun çabalarını görüyor ve takdir ediyorum.

Devlet Laboratuvarı'nın tam teşekküllü olarak yeniden hayata dönmesi belki zaman alacak ama en azından bu işleri oldukça sıkı tutan ve çözecek olan bir bakanımız var.

*************

Günün Sözü

Herkesin yanımda olduğu kadar kalabalık değilim, senin yokluğun kadar yalnızım.

Dante Alighieri

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.