Türkiye'nin en güçlü ismi hala Erdoğan

Yayın Tarihi: 17/04/17 08:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

Çıkan sonuçlara baktığımızda AK Parti'nin hala Türkiye halkı tarafından tek başına iktidar seçme eğilimi olduğunu gördük. Demek ki yarın sabah ülkede başkanlık seçimi olsa ya da herhangi başka bir seçim halen Türkiye'nin en güçlü ismi Erdoğan.

Türkiye'de halk sandık başına gitti ve aslında başkanlık sistemini oyladı. Çıkan sonuçlara baktığımızda AK Parti'nin hala Türkiye halkı tarafından tek başına iktidar seçme eğilimi olduğunu gördük. Bunu uzun uzadıya yarınki yazımızda değerlendireceğiz. Açıkçası oy sonuçlarının bu kadar hızlı sayılacağını tahmin etmiyordum diye yazımı KKTC'deki FETÖ yapılanması üzerine kurdum ama bu sonuçlar bizlere gösterdi ki Cumhurbaşkanı Erdoğan en son seçimlerde aldığı oydan hiçbir şey kaybetmemiş bilakis artırmış.

Demek ki yarın sabah ülkede başkanlık seçimi olsa ya da herhangi başka bir seçim halen Türkiye'nin en güçlü ismi Erdoğan.

Oldukça ilginç bir dönemden geçiyoruz. Bundan yaklaşık bir yıl önce yani 15 Temmuz darbe denemesinden hemen sonra KKTC'de de FETÖ'nün uzantıları olduğu ve bu uzantıların en erken zamanda tespit edilip Türkiye'ye iade edileceği konuşulmuştu. Özellikle Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu konuda çok net açıklamalar yapmıştı. KKTC'de FETÖ yok diye açıklama yapan siyasiler, bizi mimlemeye çalışıyorlar diyen iş adamları ve dahası. O kadar bir anti papara kopmuştu ki Başbakan Özgürgün, KKTC'de FETÖ izine rastlamadık diye açıklama yapmıştı.

Peki ne oldu şimdi?

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ve GKK içindeki iç kontrolün ve temizliğin ardından Polis Teşkilatı şu an gözden geçiriliyor. Demek ki KKTC'de de FETÖ'nün uzantısı varmış. Bu konuda en iyi haber takibi yapan gazete yine Kıbrıs Postası'dır.

Geçtiğimiz günlerde yine Kıbrıs Postası gazetesinde önemli haberler çıktı. 15 Temmuz darbesi başarılı olması halinde Lefkoşa Asal Şube arkasında bulunan ki sanırım şu an kullanılmıyor Askeri Mahkeme'nin yeniden kullanıma açılacağı ve KKTC'de de darbenin devam edeceği haberlerini okuduk.

İşte bu haberin önemli kısmı ve linki. Mutlaka girip okuyun ve anlayın aslında nasıl bir dönemden geçtik ve hala geçme ihtimalimiz var.

"Darbe başarılı olsaydı, Asal Şube arkasındaki Askeri Mahkeme "Sıkıyönetim Mahkemesi" olacak, yargılamalar başlayacaktı. 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarılı olması durumunda ülkemizde de Lefkoşa Asal Şube arkasındaki Askeri Mahkeme'nin 'Sıkıyönetim Mahkemesi'ne' dönüşerek faaliyete geçeceği ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ'nün askeri yargıdaki yapılanmasını oluşturdukları iddiasıyla 33 kişi hakkında hazırladığı iddianamede, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarılı olması halinde yargılamaları yapacak sözde "sıkıyönetim mahkemeleri görevlendirme listesi" irdelendi." http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/217811/PageName/KIBRIS_HABERLERI

Yani oturup düşünüyorum da ne zor günler atlatmışız aslında da farkında değiliz. Türkiye'de denenen darbeyi KKTC kamuoyunda destekleyenler dahi oldu, bununla ilgili yorumlar yapanlar dahi oldu. Kimisi bunu AK Parti hükümeti aleyhtarı olduğu için yaptı kimisi de sırf muhalefet olsun diye yaptı.

Ben en çok da Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan nefret edip de Erdoğancı görünen tiplerden gıcık kapıyorum. Bir de böyle bir durum var. İnsan içten içe gülüyor. Hani deve kuşu başını kumun altına sokup da koca gövdesi dışarıdayken onu kimsenin görmediğini sanır ya; işte bu sahte Erdoğancıların durumu da bu.

Öyle sanıyorum ki sıra onların da Türkiye'de tutuklanmasıyla son bulacak.

20 Aralık 2016 tarihli yazımdan bir kesiti sizlerle paylaşmak istiyorum.

Özgürgün FETÖ yok demişti

Bir süre önce malum konu FETÖ meselesi herkes tarafından irdelenmiş, dedikodular yapılmış ve en nihayet Başbakan Özgürgün son noktayı koymuştu. "KKTC'de FETÖ izine rastlamadık".

Bakınız 18 Ağustos 2016 tarihli yazımdaki Başbakan Özgürgün ile yaptığım bir söyleşide şu paragrafa yer vermişim:

"Özgürgün'e FETÖ konusunu da sordum. Bu konuyla ilgili yapmış olduğu genel açıklamanın aynısını bana da yaptı ve burada FETÖ'nün uzantısının olmadığını söyledi ve ekledi: "Şu ana kadar herhangi bir bulgu elimize gelmedi, yapılan ihbarlar asılsız çıktı ama bu demek değildir ki olmayacak, eğer olursa gerekeni yaparız" dedi ve ben kendisine elinizde bir liste var mı diye sordum; Başbakan da bana ''Hayır yok'' dedi. Buraya kadar her şey tamam. Darbe girişiminin ardından günlerce bu konuyu kaleme alan sanırım tek gazeteci benim. Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arka arkaya defalarca kez açıklama yaptı ve FETÖ'nün uzantısının KKTC'de olduğunu gerekli adımların atılacağını duyurdu. Hem de bunu defalarca kez vurguladı."

http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/1/col/160/art/28802/PageName/KIBRIS_POSTASI

Benim ülkemin Başbakanı bana eğer FETÖ yok diyorsa benim için önemlidir bu. Başbakan da günün sonunda bir siyasidir, siyasiler zaman zaman doğru konuşmayabilirler ama böylesine ciddi bir konuda hele hele Özgürgün gibi mert bir adam asla yalan konuşmaz ve ben onun sözüne inanırım; inanırım inanmasına ama sanırım Başbakanımız gerekli araştırmaları derinlemesine yapmadığı için FETÖ izine rastlamadık demiştir. http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/1/col/160/art/29698/PageName/KIBRIS_POSTASI

Bunu niye paylaştım biliyor musunuz? Ne kadar aciz bir durumda olduğumuzu göstermek için. Dünyadan bihaber yaşıyoruz bu memlekette. KKTC'deki Türk İstihbaratı olmasa, Türkiye'nin bu konularda ağırlığı olmasa gece uyurken donumuzu çalacaklar ve haberimiz olmayacak.

Herkese bir Erdoğan şart

Peşinen söyleyayim; ben Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ideolojisini sonuna kadar destekliyorum; desteklemeyenlere de saygım baki. Erdoğan'a karşı makul eleştirileri de anlamak lazım ama keşke Erdoğan'ın Türkiye'ye verdiği hizmetleri Atatürk ve Özal'dan sonra bir başka Allah'ın kulu da verebilmiş olsaydı.

Bunun duygusallıkla alakası yok. Türkiye bugün Erdoğan sayesinde tek kelimeyle başarılı ve sözü geçen bir aktör oldu. Türkiye iç savaşta diyenler de var ama kimse Amerika'nın kendi iç savaşından bahsetmiyor. Her gün okullarda çıkan silahlı çatışmaları konuşmuyor ya da Amerika'nın tarihi boyunca başarısız olduğu onlarca savaş denemesini ya da kimse AB'nin dağılmak üzere olduğunu konuşmuyor ya da Rusya'nın aşırı fakir bir ülke olduğunu, Yunanistan'ın ve Rum tarafının battığını kimse konuşmuyor.

Demem o ki sorun ve karmaşa her ülkede var.

Bu yazıyı kaleme alırken Türkiye'deki referandumdan ne karar çıkacağını bilmiyorum, hani yayın saati açısından bunu beklemek mümkün değil ama ne karar çıkarsa çıksın Türkiye yoluna devam edecek ve başarıyla devam edecek. Türkiye doğrudan bizi ilgilendiriyor doğrudan bizi bağlıyor; çünkü bir gün Türkiye'de demokrasi gerçekten kaybolursa Rum'un yaptığından beş beterine uğrayacağız.

Referandumda evet çıkmasının ardından bakalım erken seçim açıklanacak mı?

**************

Günün Sözü

Sevmek insan yüreği kadardır, küçükse büyüğünü taşıyamazsın.

Attila İlhan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.