Bulut, Erdoğan'a zarar veriyor

Yayın Tarihi: 27/04/17 07:30
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Bulut'un bir de gülerek izlediğim açıklaması, orada da diyor bir cumhurbaşkanı bir başbakan var, çok masraf olur diyor, bunun masraflarını Türkiye ödüyor diyor, açık konuşalım hiç kimse bana hikaye anlatmasın diyor… Yahu hocam kimsenin kimsenin masrafını ödediği yok. İki ülke birbirine hem duygusal hem de menfi olarak bağlıdır. Her iki ülkenin de birbiriyle örtüşen çıkarları vardır. Ama Bulut'un konuşmasından anlıyorum ki konuları da bilmiyor; Türkiye'nin Rumlara su ya da elektrik falan verdiği de yok. Ama Başbakan Özgürgün'ün bu konuda gereken tepkiyi koyması lazım eğer koymazsa Başbakan kendi itibarını zora sokar.
  • Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu bu açıklamalar üzerine tepki koyan bir açıklama yaptı. Sözcünün bu açıklaması aslında Cumhurbaşkanı Akıncı'nın bir beyanıdır ama bence yeterli değildir. Cumhurbaşkanı Akıncı, Sn. Erdoğan'ı arayıp bu tür açıklamaların toplum üzerinde yarattığı rahatsızlığı ifade etmeli.

Aslında dikkate alıp da yazı bile yazmamam gerekir Yiğit Bulut için. Programlarda zaman zaman denk gelir ve izlerim; Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan'ın başdanışmanlarından biri. KKTC yurt dışındaki vilayetimiz açıklamasını patlattı yine. Yani Türkiye Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan'a sempatisi olan biri olarak, Tayyip beyin yanı başında bir düşman barındırdığını düşünüyorum artık.

Yiğit Bulut haddini aşan, Kıbrıs Türk toplumunun varlığına hakaret eden açıklamalarının en zirvesini yaptı.

Gerçekten hem çok ayıp hem de çok yakışıksız. Cumhurbaşkanı başdanışmanı sıfatı taşımasa kale alıp yazı yazacağınız biri değil bu adam kesinlikle.

Bakınız bir makamın danışmanı konuştuğunda o makam adına konuşur; örneğin Yiğit Bulut KKTC denizaşırı vilayetimiz dedi ya KKTC için işte bunu Türkiye Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan söylemiş oldu. Ben Tayyip beyin kesinlikle böyle bir düşünce yapısının olduğunu düşünmüyorum.

Eskiden KKTC kendi ekonomisinin yaklaşık %82'sini karşılayabiliyordu, bu şimdilerde öyle değil. Bu %71'lere düştü. Elbette ki buradaki hükümetlerin yanlış politikalarından kaynaklanıyor. Mali disiplin yoluna girerse bu oran yükselecek. Yani Türkiye'nin KKTC'ye baktığı falan yok aslında; sadece önemli desteği var. Bu destek olmasa ne olur peki? Evet her şey zora girer, bu bir gerçek ama Yiğit Bulut gibi adamlar da Türkiye'nin yaptığı bu katkıların bir kısmının hibe ama önemli bir kısmının da borç olarak yazıldığını bilmez.

Türkiye verdiği paraların önemli bir kısmını borç yazıyor.

Bizim Türkiye ile hiçbir sorunumuz olmadı olmaz da bu saatten sonra. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da seven bir halk var burada, sevmeyen de olabilir tabii ama Bulut'un açıklamaları işgal ettiği makamdan ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a zarar verir. Bu nedenle Tayyip beyin ivedi olarak Bulut'u uyarması lazım.

Bulut'un ilk açıklaması değil tabii bu; demek ki bu konuda rahatlığı var bu da önemli. Ama böyle bir dayanağı varsa bu da hepimiz açısından üzücü olur.

Bir kere Kıbrıslı Türkler adına böyle bir konuşma yapmaması gerekir Bulut'un, çünkü böyle bir hakkı yok. Türkiye'nin çeşitli yatırımlarından bahsetti Sn. Bulut, doğrudur Türkiye'nin buraya çok ciddi yatırımları var ama bu yatırımlar duygusal olduğu kadar menfidir de. Siyaseti iyi bilen Yiğit Bulut gibi bir adamın KKTC'yi Türkiye'nin vilayetidir açıklaması son derece tehlikeli bir söylem olmasının ötesinde AK Parti hükümetinin politikasıyla da tam olarak terstir.

Türkiye'nin böyle bir politikası yok ki KKTC üzerinde. Velev ki diyelim var. Kıbrıslı Türkleri bırakın burada yaşayan Türk nüfus dahi istemez KKTC'nin Türkiye vilayeti olmasını. İsteselerdi anavatanlarını bırakıp gelip Kıbrıs'ta hayat kurar mıydı hiç?

Cumhurbaşkanı Akıncı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aramalı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu bu açıklamalar üzerine tepki koyan bir açıklama yaptı. Sözcünün bu açıklaması aslında Cumhurbaşkanı Akıncı'nın bir beyanıdır ama bence yeterli değildir. Cumhurbaşkanı Akıncı, Sn. Erdoğan'ı arayıp bu tür açıklamaların toplum üzerinde yarattığı rahatsızlığı ifade etmeli.

Başbakan ses vermeli

Bulut'un bir de gülerek izlediğim açıklaması, orada da diyor bir cumhurbaşkanı bir başbakan var, çok masraf olur diyor, bunun masraflarını Türkiye ödüyor diyor, açık konuşalım hiç kimse bana hikaye anlatmasın diyor... Yahu hocam kimsenin kimsenin masrafını ödediği yok. İki ülke birbirine hem duygusal hem de menfi olarak bağlıdır. Her iki ülkenin de birbiriyle örtüşen çıkarları vardır. Ama Bulut'un konuşmasından anlıyorum ki konuları da bilmiyor; Türkiye'nin Rumlara su ya da elektrik falan verdiği de yok. Ama Başbakan Özgürgün'ün bu konuda gereken tepkiyi koyması lazım eğer koymazsa Başbakan kendi itibarını zora sokar.

Kanbay rahatsızlığımızı iletmeli

Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Sn. Derya Kanbay çok değerli bir diplomat; entelektüel kimliği oldukça yüksek, Kıbrıs Türk halkının hem sevdiği biri hem de Türkiye- Kıbrıs ilişkilerini çok iyi sağlayan bir büyükelçi ama Bulut'un bu açıklaması, Derya beyi de vali konumuna getirdi. Yani bir başdanışmanın Türkiye gibi bir devletin imajını böylesine zedelemesi çok yanlış oldu.

Büyükelçi Kanbay'ın, Türk Dışişleri Bakanlığı'nı da Bulut'un yarattığı bu rahatsızlıktan haberdar etmesi lazım.

Eğer Türkiye adil ve kalıcı bir çözümü desteklemeli ve vilayet gibi vali atayalım gibi konulardan kimse bahsetmemeli . Uzun yıllardır ambargolar altında ezilen bir halka reva gördüğünüz ilhak mı?

Bu tür tehlikeli söylemleri temsil ettiğiniz makamı da göz önünde bulundurduğumuzda ifade etmeden önce iki kez düşünmelisiniz bence.

Kıbrıs Türk halkını, Türkiye'den soğutacak, uzaklaştıracak söylemlere Türkiye'de kimse izin vermemeli.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vizyonunu en çok destekleyen gazetecilerden biri olarak sizi yadırgadığımı belirtmek isterim. Biz Kıbrıslı Türkler vilayet falan olmak istemiyoruz. Kendi kendini yöneten bir devletimiz zaten var.

**************

Günün Sözü

Çoğu zaman üç beş kişi için yazdığımızı sanırız, onIar bizi okumazIar. AsıI sesIendikIerimiz, hiçbir zaman tanımayacağımız, başka üç beş kişidir.

Attila İlhan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları