Kaptan, Talat'a ve CTP'ye yüklendi

Yayın Tarihi: 04/05/17 07:30
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Kaptan: "Hatırlayın mesai saatlerini, küçük esnafın da hayat bulabilmesi için Çalışma Bakanlığı bazı düzenlemelerde bulunmuştu. Sonra ne oldu dönemin Çalışma Bakanı Sonay Adem bir market sahibine teslim oldu ve aldığı kararı değiştirerek geri adım attı. Küçük esnaf bu yüzden büyük sıkıntılar yaşadı. Sonay Adem'in yaptığı bu tavrı ne hükümet ne de parti sahiplenmiştir. Ne yazık ki Sonay Adem bu tavrı ile emekten yana tavır koymamış oldu."
  • Kaptan, bu kitapta Talat'ın ülkede yaşanan sorunlardan dolayı sendikaları sorumlu tuttuğunu okuduğunu ve buna hayli üzüldüğünü söyledi. Kitapta Talat'ın sendikalarla ilgili yapmış olduğu ağır eleştirileri ilk fırsatta kendisine yüz yüze soracağını ifade ederek "Sendikalar ne yaptı da suçlu oldu? CTP halk tarafından kendisine tanınan iktidar şansını doğru kullanamadı ve faturayı sendikalara kesti. Biz toplum yararına ne doğruysa onu yaptık" dedi.
  • Kaptan: "Halk CTP'ye iktidar olma şansı tanıdı ama söyleyin bana CTP sağlıkta ne yaptı? Eğitimde ne yaptı, maliyede ne yaptı? Kendi başarısızlıklarını ilk fırsatta sendikaların sırtına yüklediler. Çözüm konusunda bu ülkede en güçlü desteği sendikalar vermedi mi? Dayatma paketlerde en güçlü mücadeleyi sendikalar yapmadı mı? Ama kendileri başarısız olunca faturayı bize kestiler" diye konuştu.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ile birlikte oldukça güzel bir program yaptık. Uzunca bir süre konuk alma fırsatım olmamıştı başkanı ama hiç eksilmeyen bir dostluğumuz var. Karşımda usta bir sendikacı olmasının yanı sıra toplumsal sorunlara ve bu sorunları yaratanlara da öfkeli bir aydın vardı aynı zamanda.

Kaptan sol görüşlü bir sendikacı olmasının yanı sıra aynı zamanda CTP'li. Ama sendikal hayatını hiçbir zaman partisiyle karıştırmamış ve yeri geldiğinde hangi parti olursa olsun en sert dille eleştirmesini bilecek kadar da objektif biri.

Programa başladık başlamasına ama başkan geçmişten bugüne gelerek olayları değerlendirdi ve ağırlıklı olarak hem CTP'ye hem de Talat'a yüklendi.

Kaptan: "Sonay Adem bir market sahibine teslim oldu"

CTP'nin geçmiş hükümet dönemindeki yanlışlarına dikkat çekerek başladık sohbete. Ferdi Sabit Soyer'in başbakan olduğu ve Sonay Adem'in Çalışma Bakanı olduğu döneme atıfta bulunarak "Hatırlayın mesai saatlerini, küçük esnafın da hayat bulabilmesi için Çalışma Bakanlığı bazı düzenlemelerde bulunmuştu. Sonra ne oldu dönemin Çalışma Bakanı Sonay Adem bir market sahibine teslim oldu ve aldığı kararı değiştirerek geri adım attı. Küçük esnaf bu yüzden büyük sıkıntılar yaşadı. Sonay Adem'in yaptığı bu tavrı ne hükümet ne de parti sahiplenmiştir. Ne yazık ki Sonay Adem bu tavrı ile emekten yana tavır koymamış oldu."

Kaptan'dan Talat'a sert sözler

Meslektaşımız Nezire Gürkan bir süre önce İkinci Cumhurbaşkanı Talat'ı konu aldığı bir kitap yayımladı. Kaptan, bu kitapta Talat'ın ülkede yaşanan sorunlardan dolayı sendikaları sorumlu tuttuğunu okuduğunu ve buna hayli üzüldüğünü söyledi. Kitapta Talat'ın sendikalarla ilgili yapmış olduğu ağır eleştirileri ilk fırsatta kendisine yüz yüze soracağını ifade ederek "Sendikalar ne yaptı da suçlu oldu? CTP halk tarafından kendisine tanınan iktidar şansını doğru kullanamadı ve faturayı sendikalara kesti. Biz toplum yararına ne doğruysa onu yaptık" dedi.

Kaptan: "CTP, sağlıkta, eğitimde, maliyede ne yaptı?''

Kaptan Talat'a yönelik eleştirilerini sürdürürken "Halk CTP'ye iktidar olma şansı tanıdı ama söyleyin bana CTP sağlıkta ne yaptı? Eğitimde ne yaptı, maliyede ne yaptı? Kendi başarısızlıklarını ilk fırsatta sendikaların sırtına yüklediler. Çözüm konusunda bu ülkede en güçlü desteği sendikalar vermedi mi? Dayatma paketlerde en güçlü mücadeleyi sendikalar yapmadı mı? Ama kendileri başarısız olunca faturayı bize kestiler" diye konuştu.

Kaptan: ''Araç Kayıt Dairesi'nde greve gideceğiz"

Ahmet Başkan geçmiş dönemden bugüne kadar yaşanan süreci uzun uzun anlattı ve geçtiğimiz hafta Araç Kayıt Dairesi'nde yaşanan kavgaya değindi; "Olacak gibi değil. Küçücük bir yer, adeta baraka gibi. Üyelerimiz orada zor şartlar altında halka hizmet etmeye çalışıyor. Bina kapasitesi gelen talebi karşılamaya yetmiyor. Çalışanları oturtacağımız yer bile yok. Defalarca kez söyledik, yeni bir bina yapılması ya da kiralanması lazım. Araç kayıt dairesinin mevcut yapısı bu ülkeye hizmet vermeye müsait değil. Hükümet öyle anlıyorum ki bizi kale almıyor. Haksız yere bir çalışanımızda darp edildi, zaten bununla ilgili darp yapan kişiye beş ayrı dava okundu ve olay yargıya intikal edecek. Bir af çıkarıyorlar ama ilgili daire sağlıklı çalışma ortamına sahip değil. Bakın buradan bir daha söylüyorum; eğer hükümet gerekli girişimleri başlatmazsa pazartesi günü greve gideceğiz, kimse de bu grevi engelleyemeyecek. Araç kayıt dairesi günlük bin lira para toplayan bir kurumdur, devlete bin lira para akışı var her gün ve hükümet ısrarla çalışanlara bir barakada çalışmayı reva görüyor. Cuma gününe kadar hükümete süre tanıdık, gereken yapılmazsa pazartesi günü greve gideceğiz" dedi.

Ahmet Kaptan'ın gerek Sonay Adem gerekse İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile ilgili ortaya koyduğu iddialar veya yorumlar konusunda hem Sn. Adem'in hem de Sn. Talat'ın cevap hakkı bakidir. Olası bir sözlü ya da yazılı cevap göndermeleri halinde köşemde elbette ki yer veririm.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ile tansiyonu yüksek ve oldukça güzel bir söyleşi yaptık. Sendikacılık her geçen gün itibar kaybederken ve iyi sendikacı sayısı her geçen gün azalırken, Ahmet Kaptan gibi değerlerden daha çok yararlanmak lazım diye düşünüyorum…

*************

Günün Sözü

GözIerin gözIerime değince feIâketim oIurdu ağIardım. Beni sevmiyordun biIirdim, bir sevdiğin vardı duyardım…

Attila İlhan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları